ogórkakawałek świeżej czerwonej paprykisól, pieprzsiekany szczypiorekSposób przygotowania:1. Obranego ogórka i paprykę pokroić w kosteczkę.2. Ser rozgnieść widelcem, dodać jogurt naturalny, wymieszać i doprawić do smaku.3. Dodać pokrojone warzywa, jeszcze raz zamieszać, ewentualnie dodać jogurtu naturalnego i doprawić do smaku.Smacznego
Kuchnia domowa Anisiekamy.4. Obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.5. Cebulę dusimy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy marchewkę, liść laurowy i ziele angielskie. Dusimy.6. Dodajemy przyprawy i koncentrat pomidorowy.7. Do lekko przestudzonych warzyw dodajemy ryż i rybę. Dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku.Smacznego!!!Źródło: Gotowanie z pasją
Kuchnia domowa Anikoperekmajeranek olejświeży rozmarynSposób przygotowania:1. Bułki namoczyć w wodzie lub mleku, a potem odcisnąć.2. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju.3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać warzywa, jajka, bułkę, koperek, majeranek, doprawić solą i pieprzem.4. Mięso wyłożyć do posmarowanych olejem dwóch aluminiowych keksówek (10x24 cm każda).5. Na wierzch ułożyć igiełki świeżego rozmarynu.6. Pieczemy
Kuchnia domowa AnikurczakaSposób przygotowania:1. Umyte i osuszone mięso posypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju.2. Sałatę lodową drobniej pokroić, ogórka pokroić w półplasterki, a pomidora w kostkę.3. Warzywa wymieszać, dodać posiekaną zieleninę, olej i przyprawę do sałatek. Wszystko wymieszać. Wyłożyć na talerze.4. Usmażoną pierś z kurczaka pokroić w kostkę i posypać kawałkami mięsa porcje sałatki.Smacznego
Kuchnia domowa Aniczerwona papryka1-2 cebulesuszone moreleolejSposób przygotowania:1. Mięso pokroić w grubszą kostkę, obsypać gyrosem.2. Paprykę i cebulę pokroić w grubą kostkę.3. Na patyczki do szaszłyków nałożyć mięso i warzywa oraz suszone morele.4. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej lub grillu.5. Bardzo dobrze smakuje z surówkami. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej z kaki. Smacznego
Kuchnia domowa AniŚwietna lekka zupa, którą robiłam już jakiś czas temu. Jest lekka i smaczna.Składniki:3 marchewki1 duży porpuszka zielonego groszku wraz z zalewą (można użyć mrożonego
Kuchnia domowa AniZapraszam Was dziś na szybką i pyszną sałatkę. Sprawdzi się w sam raz na obiad w upalne dni, ma w sobie i mięso i warzywa! Polecam!Składniki:1 brokuł1 czerwona papryka1 duży pomidor1 pierś z kurczakaprzyprawa do kurczakaolej do smażeniaSos:2 łyżki majonezu2 łyżki jogurtu naturalnego1 łyżeczka sosu tzatziki (można zastąpić zmiażdżonym ząbkiem czosnku i solą)Sposób wykonania:1. Brokuł
Kuchnia domowa AniSkładniki:1 kalarepa1 marchewka1 jabłkosól i cukier do smakusok z cytryny Sposób przygotowania:1. Owoce i warzywa obieramy.2. Wszystko ścieramy na tarce jarzynowej. 3. Całość mieszamy, doprawiamy solą, cukrem i sokiem z cytryny.Smacznego
Kuchnia domowa Anikrucha sałatka z sałatą lodową świetnie smakuje do grillowanego mięsa. Polecam!Składniki:1 główka sałaty lodowej1 czerwona papryka2-4 ogórki gruntowe1 czerwona cebulaprzyprawa do sałatek2 łyżki olejuSposób wykonania:1. Warzywa umyć. Sałatę pokroić na mniejsze kawałki.2. Paprykę pokroić w grubszą kostkę, a obrane ogórki w półplasterki.3. Cebulę posiekać.4. Wszystko doprawić przyprawą do sałatek, dodać oleju i wszystko
Kuchnia domowa Animnie 12%)sól ,pieprzocet majeranekkminek 3 drobiowe skrzydełkaSposób przygotowania:1. Skrzydełka płuczemy, zalewamy 2 litrami wody, zagotowujemy i odszumowujemy.2. Do wywaru dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa: ziemniaki, marchewkę, selera, cebulę, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W międzyczasie myjemy i kroimy w paski botwinkę, buraki obieramy i ścieramy na tace jarzynowej. Buraczki zalewamy wrzątkiem.4. Z zupy
Kuchnia domowa Animarchewki3 ziemniaki1 cebula1 mały seler 1 łyżka olejuziele angielskieliść laurowysól, pieprzmielony kminek2-3 łyżki łyżki koncentratu pomidorowegosiekana natka pietruszkiSposób przygotowania:1. Marchewkę trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę drobno siekamy. Warzywa obsmażamy na patelni na łyżce oleju.2. Dodajemy wodę, przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i selera, a także liść laurowy i ziele angielskie.3. W połowie gotowania dodajemy podzielony
Kuchnia domowa Anisię nadaje papryka do wszelkich gulaszy, sosów, sałatek itp. Należy pamiętać, że przed krojeniem trzeba paprykę dobrze umyć i usunąć gniazda nasienne.Dobrze jest też wysuszyć paprykę papierowym ręcznikiem.Mrożone warzywa nie tracą zbyt dużo na wartości więc tym bardziej zachęcam do spróbowania zrobienia sobie takich zapasów.Polecam
Kuchnia domowa Anipierwsze ciasto na słodko z warzywami jakie zrobiłam. Smakuje zachwycająco dobrze! Ma korzenny smak za sprawą cynamonu i jest wilgotne. Dodatkowo kolorami przypomina, że nieuchronnie zbliża się jesień...Przepis znalazłam u Kasi.Składniki:Ciasto:4 jajka2 szklanki mąki1 szklanka cukru1 szklanka oleju rzepakowego2 szklanki tartej na drobnych oczkach marchewki2 łyżeczki sody2 łyżeczki cynamonuKrem biały:250 g serka mascarpone300 ml śmietanki
Kuchnia domowa Animożna urozmaicić pieczarkami. Przepis dostałam od koleżanki Ani. Sałatka jest pyszna! Polecam!Składniki:1 słoik marchewki z groszkiem1 słoik marynowanych pieczarek3-4 ogórki kiszone4-5 jajek1 cebulamajonezprzyprawySposób przygotowania:1. Warzywa odsączyć z zalewy. Możemy też ugotować marchewkę, obrać, a potem pokroić w kostkę i dodać do miej puszkę zielonego groszku.2. Pieczarki pokroić w plasterki.3. Cebulę drobno posiekać, przelać wrzątkiem
Kuchnia domowa Aniłyżki oleju2 łyżeczki musztardy krymskiejodrobina octu jabłkowegoodrobina soku z cytrynyodrobina cukruewentualnie sólSposób wykonania:1. Kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, a marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej.2. Składniki sosu mieszamy.3. Warzywa łączymy z sosem, dodajemy natkę pietruszki i wszystko dokładnie mieszamy.Smacznego
Kuchnia domowa Ani