warzywa - 14856 przepisów (strona:320/991)

Spring rollsy czyli wiosenne sajgonki 197

Spring rolls, to sajgonki, ruloniki z surowego papieru ryżowego napełnione świeżymi warzywami z dodatkiem, ryb, owocami morza czy kurczaka. Tak naprawdę co się w nich znajdzie zależy od waszej kreatywności i smaku. Ich przygotowanie w domu jest bardzo proste i szybkie, mimo że wszystko wygląda skomplikowanie to nie zajmie wam wiele czasu. A przekąska jest pyszna z ulubionym sosem smakuje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffinki marchewkowe z serkiem mascarpone i wiórkami kokosowymi 235

zwieńczenie Festiwalu Tygodnia Marchewki proponujemy słodkie smakołyki z udziałem tego fantastycznego warzywa. Pyszne, mokre w środku muffinki, wypełnione marchewką, ananasem, orzechami włoskimi i mnóstwem aromatycznych przypraw. Wykończone serkiem mascarpone i wiórkami kokosowymi. Wyglądają i smakują po prostu świetnie. :) Oryginalny przepis znajdziecie na   tej stronie. :) Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: 12 babeczek Czas przygotowania 10 minut

Kolizje Smaków
Sok z marchewki 181

czasu na pożywne i zdrowe śniadanie. A śniadanie, jak wiadomo daje nam energie na cały dzień. W takiej sytuacji naszą propozycją jest wypicie chociaż szklanki świeżo wyciśniętego soku z warzyw, czy owoców. Świetnie nadaje się do tego sok z marchewki. Jeśli jesteście szczęśliwym posiadaczem sokowirówki  szczerze polecamy! Z około 7,8 marchewek wychodzi litr pysznego soku, którym możecie poczęstować

Kolizje Smaków
Ogórkowa z ryżem 247

smaku Przygotowanie: Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka, dodajemy obrane marchewki i pietruszkę oraz obrane kiszone ogórki, wcześniej pokrojone w kostkę, mieszamy i gotujemy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Gotujemy ryż. Ugotowany przekładamy do zupy, mieszamy, doprawiamy do smaku

Moja smaczna kuchnia
Wołowe zrazy w potrawce na winie 225

musztardą, ogórkiem konserwowym i białą cebulą. Jednak wariacja całości polega na tym, że nie podałam ich w klasycznym wszystkim znanym sosie. Wybrałam do podania potrawkę, przygotowaną z mieszanki warzyw węgierskich podlaną wyśmienitym winem porto ... Danie idealnie nada się na obiad jak i na kolację.  Wołowe zrazy w potrawce warzywnej na winie  SKŁADNIKI : zrazy: 4 plastry udźca wołowego musztarda

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Marchewka z groszkiem jak u mamy! 197

własnego smaku,  zasmażka też jest wedle uznania, jesli ktoś woli bardziej płynną wersję ten etap pomija. Marchew i groszek wsypujemy do garnka, zalewamy wodą trochę ponad poziom warzyw.  Jeśli były mrożone czas gotowania się wydłuży. Dodajemy łyżkę masła. Dodajemy przyprawy.  Dusimy na niewielkim ogniu ok. 10-15 minut. Kosztujemy i doprawiamy.  Jak marchew będzie już miękka

IzaGotuje
Surówka z Ogórka i Cebuli - Dietetyczna Mizeria 225

Śniadania lub Kolacji. Składniki: Ogórek zielony 200g = 26 kcal Cebula czerwona 1/2 szt = 50g = 15 kcal Jogurt naturalny 0% 2-3 łyżki stołowe Sól himalajska, pieprz świeżo zmielony, czosnek Warzywa kroimy, mieszamy z jogurtem, doprawiamy. Otrzymujemy 250g surówki i 50 kcal. Gotowe! Smacznego

IzaGotuje
Śniadanie lub Kolacja 300 kcal - wersja VI 296

Kolejny posiłek na ciepło to   Leniwa Frittata. Zapraszam do Strefy Odchudzania, znajdziesz tam wszystkie niezbędne informacje na temat Diety 1200 kcal.   Dobierając warzywa proszę się kierować swoim smakiem  i zawartością lodówki.   Wykaz szczegółowy surówek możecie znaleźć tutaj,   korzystajcie z niego a nuda i monotonia wam nie grozi,  pamiętajmy tylko o  kaloryczności

IzaGotuje
Sałatka z pomidorów i ogórków 1175

witaminę C. Zaledwie 1 łyżeczka soku z ogórka wystarczy na zabicie witaminy C w 3 litrach soku pomidorowego. Ogórków nie należy łączyć nie tylko z pomidorami ale ze wszystkimi warzywami zawierającymi witaminę C – papryką, natką pietruszki... Jednak jest sposób na ogórka z pomidorem – należy dodać śmietanę lub ocet, pod wpływem których askorbinaza traci swoje właściwości i witamina C jest bezpieczna

królestwo garów
Szparagi pod beszamelem 132

muszkatołowa, 2 łyżki startego parmezanu Sos beszamelowy to sos podstawowy przygotowany z białej zasmażki z masła i mąki (w równych ilościach wagowych) oraz mleka. Szparagi obrać obieraczką do miękkich warzyw i owoców. Końcówkę odłamać a nie odcinać !!! Gotować, najlepiej "na stojąco" (chociaż można i na płasko), w wysokim garnku z sitkiem, można je powiązać w pęczki. Szparagi włożyć do wrzącej

królestwo garów
Szparagi z sosem holenderskim 150

Choron - koncentrat pomidorowy,  sos bearneński (berneński) – wino i estragon,  sos maltański – sok pomarańczowy  sos musztardowy – musztarda  sos muślinowy – bita śmietana Szparagi obrać obieraczką do miękkich warzyw i owoców. Końcówkę odłamać a nie odcinać !!! Obrane wkładać do zimnej wody, aby nie ciemniały. Gotować, najlepiej "na stojąco" (chociaż można i na płasko), w wysokim garnku z sitkiem, można

królestwo garów
Papryczki nadziewane quinoą 150

stopni na 10 minut. Takim samym farszem można wypełnić cukinie. Cukinie należy umyć, osuszyć. Ściąć wierzchy, nie wyrzucać. Cukinie wydrążyć. Kapelusiki zostawić. Napełnić je farszem i przykryć kapelusikami. Napełnione warzywa ustawić w brytfance wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Posypać starym parmezanem. zastawa

królestwo garów
Zupa krem ze skorzonery / wężymordu 127

pokroić w półplasterki, czosnek posiekać. Na maśle, w garnku, poddusić cebulę z dodatkiem szczypty soli i cukru, dodać czosnek oraz pokrojoną skorzonerę. Chwilę podsmażyć. Zalać wodą, tylko aby przykryć warzywa. Gotować aż skorzonera będzie miękka, Zmiksować. Doprawić ostrą mieszanką przypraw, pieprzem, solą. Przetrzeć przez sito. Dodać śmietanę, zagotować. Aby otrzymać pożądaną gęstość dolać trochę wody lub odparować przez gotowanie

królestwo garów
Bigos wegetariański 228

Pyszny, pyszny, pyszny i właśnie ostatnia porcja została zjedzona. W życiu nie myślałam że tak proste danie może być takie pożywne i pyszne zarazem. Pięć warzyw, sól, cukier i olej i to wszystko a efekt...nawet moja mama sceptycznie nastawiona do wszystkiego pochwaliła i zajadała ze smakiem. Nazwałam danie bigosem wegetariańskim bo smakuje zupełnie tak jak bigos mięsny tylko mięsa

Moje Małe Czarowanie
Tofu 166

Sałatka z wędzonym tofu. Trochę ulubionych warzyw (pomidor, szczypior, sałata) i skrojone w kostkę, podsmażone tofu i już mamy pełnowartościowy posiłek.Taka sałatka z kromką chleba na śniadanie czy kolację zapewnia solidną porcję białka i witamin

prawdziwe jedzenie

Proponowane wyszukiwania