warzywa - 14856 przepisów (strona:172/991)

Morelowo-żurawinowa pierś w olejowych ziołach z amarantusem 219

Danie te wymyśliłem na konkurs oleju kujawskiego "Pieczyste ze smakiem", chodziło o przepis na danie mięsne lub rybne przygotowane na ciepło z wykorzystaniem oleju smakowego Kujawski

Parowar Faceta
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA Z CZERWONEJ SOCZEWICY 238

Dzień bez zupy, to dzień stracony, szczególnie o tej porze roku. Ciepła, rozgrzewająca zupka, to smaczna dzienna porcja warzyw, których moja rodzinka zjada bardzo dużo. Większość na surowo (do śniadania, do kolacji, w formie surówek do obiadu), więc taka gorąca porcja warzyw zimą jest jak najbardziej wskazana. Była już rozgrzewająca zupa włoska z zielonej soczewicy , dzisiaj padło na soczewicę czerwoną

Smaczne Zdrowe
Zupa krem z brokułów 150

drudzy uważają, że zmiksowanej papki, przypominającej jedzenie dla małego dziecka, nie można nazwać zupą, bo ubliżyłoby to tradycyjnym zupom. Ja jakiś czas temu bardzo polubiłam gotowanie kremów z różnych warzyw. Niestety, muszę przyznać, że jestem bardzo na bakier z tradycyjnymi zupami typu ogórkowa, pomidorowa, barszcz itd. Jakoś nie mogę się przemóc żeby je ugotować, bo wydaje mi się to skomplikowane(...)przez chwilę tak podsmażamy, aby przeszły smakiem i zapachem czosnku. W drugim garnku, we wrzątku rozpuszczamy kostkę bulionową. Zalewamy brokuły wywarem i dopełniamy wodą tak, aby równo zakrywała warzywa. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez około 30 min. Po tym czasie brokuły powinny być rozgotowane i same się rozlatywać. Dodajemy do zagęszczenia serek śmietankowy i mieszamy energicznie łyżką. Zdejmujemy

Sagneska - gotowanie i lifestyle
TORTILLA Z KURCZAKIEM 302

minut przygotować obiad dla całej rodziny, pyszny i mega pożywny. Całość zajmuje dosłownie tyle, ile smaży się mięso, w tym czasie robię sos czosnkowy, kroję wszystkie warzywa i podpiekam tortille. Reszta to już tylko składanie całości. Choć pszenna tortilla nie należy do najzdrowszych to nie miejmy wyrzutów sumienia, bo zawinięta jest w nią cała masa świeżych warzyw, w tym bardzo

Słodko-Słony Świat Ilony
Quinoa w towarzystwie marchwi, daktyli i wina. 140

wytrawnego 300 ml bulionu warzywnego sól, pieprz natka pietruszki olej do smażenia wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, marchewkę w pół talarki, siekamy też czosnek. Na rozgrzany olej wrzucamy przygotowane warzywa i podsmażamy przez około 5 minut. Komosę ryżową spłukujemy zimną wodą i dodajemy do warzyw razem w winem. Wszystko dusimy do chwili aż wino odparuje. Dolewamy po trochu gorący bulion

Przysmaki Karolki
Surówka z chrupiącymi orzechami włoskimi 174

które miałam w szafce. Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimiSkładniki:4 duże marchewki1 jabłko1 mały korzeń pietruszki2 łyżeczki kokosu3 łyżeczki orzechów włoskich1 mały jogurt naturalnycukierPrzygotowanie:Obrane warzywa i jabłko ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach, możemy użyć malaksera. Warzywa mieszamy z cukrem i jogurtem naturalnymPodajemy posypane kokosem z orzechami włoskimi

Moja smaczna kuchnia
Cukinia nadziewana mięsem mielonym z parowaru 259

Od kilku dni przymierzałem się, żeby zrobić danie z cukinii i mięsa mielonego. W końcu się udało :) Doszły do tego jeszcze pieczarki. Przeważnie kupuje je bardzo

Parowar Faceta
Sajgonki z kurczakiem i warzywami [PRZEPIS] 126

ZOBACZ JAK JE ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIASajgonki z kurczakiem i warzywami

Jakugotujesz.pl
Leczo na koniec lata 147

ogniu dodać paprykę pokrojoną w paski, fasolkę szparagową pokrojoną na 3-4 cm kawałki, kostkę bulionową, sól oraz po trochu reszty przypraw, uzupełnić wodę tak aby sięgała do wysokości warzyw, doprowadzić do wrzenia i dalej gotować na delikatnym ogniu. W między czasie sparzyć pomidory, obrać ze skóry, usunąć nasiona, a następnie zmiksować. Dodać pomidory do potrawy (ale nie od razu(...)całość, żeby nie było za kwaśne), gotować jeszcze chwilę (do miękkości warzyw), na koniec doprawić do smaku

Mix smaku
Bakłażan zapiekany z wołowiną i warzywami 208

byłam ciekawa jego smaku i kiedy w końcu się skusiłam, żeby go kupić kombinowałam co by tu przygotować. Zważywszy na fakt, że zawsze posiadam zapas kurczaka i najbardziej pospolitych warzyw typu pomidor nie musiałam się długo zastanawiać i spontanicznie powstał dzisiejszy przepis. SKŁADNIKI:średniej wielkości bakłażan100g chudej wołowiny1 duży pomidor 1/2 dużej papryki1 mała cebulka 3 gałązki

peanutbuttermonster
Jak smacznie pożegnać 2014 rok? Specjalne dla Was 55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał! 1463

kaszy gryczanej z bobemSałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebuląSałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafioremSałatka z kaszy jęczmiennej z chrupiącymi warzywamiSałatka z kolorowych warzyw, bogactwo lataSałatka z kukurydzy z pomidorami i natką pietruszkiSałatka z kukurydzą i kalafioremSałatka z ogórków małosolonychSałatka z pomidorków ze szczypiorkiemSałatka z rukoli z cieciorką, czerwona cebulą i czarnymi oliwkamiSałatka z soczewicy

Moja smaczna kuchnia
Pierwsza Sylwestrowa propozycja i sałatka jarzynowa 208

kiełbasy głogowskiejsól pieprz majonez kielecki Przygotowanie: Marchew i pietruszkę obieramy ze skóry, płuczemy i zalewamy wodą. Gotujemy, aż będą miękkie. Gdy warzywa się gotują dodajemy do dużej miski osączony groszek i pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Ugotowane warzywa odcedzamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do pozostałych składników. Doprawiamy i dodajemy majonez (ilość wedle

Moja smaczna kuchnia
Jajko na twardo w papryce z parowaru z mixem sałat 212

Wczoraj nic nie parowałem, zjadłem na mieście ;) Dziś trzeba było się w końcu zabrać za coś dobrego, co by parowar się nie obraził, że jest zaniedbywany

Parowar Faceta
Krem marchewkowy 126

szczypta- cukier – szczyptaDODATKOWO:- jogurt naturalny – 100 ml- pietruszka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Marchew obieramy, kroimy w kosteczkę.Cebulę drobno siekamy.Czosnek przeciskamy przez praskę.W garnku rozpuszczamy masło.Wrzucamy warzywa i podsmażamy ok. 5 minut cały czas mieszając.Do warzyw dosypujemy paprykę wraz z curry i smażymy jeszcze chwilę.Wlewamy gorący bulion.Gotujemy ok. 20-30 minut , aż marchewka będzie miękka

Ostra na Słodko
Meksykańskie tacos 234

którego tortilla zrobiona jest z mąki pszennej), mięsa wołowego, cebuli, czosnku, przypraw (bazylia, oregano, pieprz, sól, chilli), i pomidorów. Znajdują się w nim również, charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej warzywa: czerwona fasola lub kukurydza.Tacos w restauracjach najczęściej podaje się w formie przystawek. Zobaczycie jak ja zrobiłam moją domową wersję!  SKŁADNIKI:- mąka kukurydziana – 100 g– mąka pszenna

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania