warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:47/829)

Fusilli z warzywami w pomidorach 127

pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę pokrojoną w kawałeczki. Zamykamy patelnię. Dusimy do miękkości papryki. Międzyczasie gotujemy fusilli al dente.  Kiedy będą gotowe, odcedzamy i wrzucamy na patelnię do warzyw w pomidorach. Dodajemy ser owczy w plastrach. Jeszcze chwilkę podgrzewamy , ale tylko tylko do momentu rozpuszczenia sera. Przekładamy na talerze, posypujemy szczypiorkiem, bazylia oraz owczym, tartym serem.Możemy dosmaczyć oliwą

Z Kuchni Do Kuchni
ziemniaki z warzywami i serami i piersią kurczaka... 147

podsmażać z 5 minut mieszając, na koniec dodac kucharka, pieprz i wymieszać do naczynia żaroodpornego wsypać wcześniej ugotowane ziemniaki w mundurkach, obrane i pokrojone w talarki, dodać warzywa z patelni i delikatnie wymiesszać na wierzchu rozsypać zmiksowane sery, piekarnik elektryczny rozgrzac do 200 C, grzanie góra/dół, ziemniaki piec około 35 minut, następnie na termoobiegu z 5 minut, podawać

W Mojej Kuchni Lubię
MAKARON ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 185

minuty. Doprawiamy szczyptą soli, pieprzu i ostrej papryki. Dodajemy starty czosnek, pokrojone pomidorki i szynkę parmeńską. Mieszamy, smażymy 1 minutę, uważając, aby nie przypalić czosnku.  Bezpośrednio na patelnię z warzywami dodajemy ugotowany makaron (nie musi być idealnie odcedzony). Mieszamy i krótko razem podsmażamy.  Posypujemy tartym parmezanem i podajemy

cool and minty
KOTLETY PO HAWAJSKU ZAPIEKANE Z WARZYWAMI 137

SKŁADNIKI : 1 duża pierś lub kilka kotletów z udek drobiowych sól, pieprz, papryka w proszku do smaku 2 jajka mąka pszenna do panierowania olej do smażenia 1 opakowanie warzyw na patelnię 4 plastry ananasa 100 g tartego, żółtego sera pieczone ziemniaczki

Kulinarne Fantazje Marioli
strogonow z wieprzowej polędwiczki 158

oliwy i dodajemy łyżkę masła, a następnie kładziemy kawałki polędwiczek, smażąc je z obu stron na dużym ogniu przez  4-5 minut. Następnie obsmażone mięso dodajemy do patelni z warzywami, dokładamy słodką śmietanę, szczyptę cukru i pokrojone w cienkie plastry kiszone ogórki. Całość doprawiamy łyżeczką słodkiej papryki, szczyptą ostrej papryki, solą oraz pieprzem. Ponownie zagotowujemy i dusimy przez

Miód i pieprz
Chrupiący kurczak w pikantnej panierce 155

ręcznik papierowy, by osiąknęły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowany kurczak smakuje świetnie z każdymi dodatkami - frytkami, ziemniakami w mundurkach czy ryżem. My zjedliśmy go z mieszanką warzyw na patelnię oraz jogurtowym sosem. Pycha - polecam

Cooking Monster
Ciekawostki kulinarne: bakłażan 160

reumatyzm, podagrę i mający problemy z nerkami. Przepisy na dania z bakłażanem: Pasta z ciecierzycy i bakłażana Kasza bulgur z bakłażanem i cukinią Mini pizze bez ciasta Bukiet warzyw z patelni

My Chcemy Jeść
Omlet z warzywami 157

dente. Na koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Jajka roztrzepać w miseczce, wlać mleko, dodać oregano, bazylię oraz sól i pieprz do smaku. Masę jajeczną wylewamy na nasze warzywa na patelni, smażymy przez około 4-5 minuty, aż masa się zetnie. Delikatnie przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze 2 minuty. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak w warzywnym trio 291

paski i podsmażeniu na patelni tylko do zamknięcia się włókien, potem przekładamy na osobny talerzyk. Marchewki i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Podsmażamy na patelniwarzywa zmiękną i dodajemy passatę pomidorową i podsmażoną wcześniej pierś z kurczaka, razem dusimy jeszcze 3 min aby smaki się połączyły, a pierś z kurczaka doszła ale była soczysta. Doprawiamy

W kuchennej krainie
SPAGHETTI Z SOSEM SEROWYM I BROKUŁAMI 153

mniejsze różyczki, następnie krótko ugotować w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek pokroić w drobniutką kostkę i zeszklić na oliwie, dodając pokrojoną w kostkę szynkę lekko podsmażyć. Do warzyw na patelni dołożyć serki pokrojone na mniejsze części, 1/2 szklankę mleka. Całość podgrzewać mieszając, aż serki roztopią się. Doprawić ziołami, sola i pieprzem. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Rozłożyć

Prosto i Smacznie z Anetą
Zupa z ciecierzycy na ostro. 139

litra. Papryczkę chili kroimy w krążki, cebulę w półksiężyce,  pomidora w kostkę, podsmażamy na masełku. Kiedy ciecierzyca będzie już miękka odcedzamy ją, wrzucamy razem z  warzywami z patelni do blendera, zalewamy ciepłym rosołkiem,  przyprawiamy mieloną papryką(według uznania - jeśli lubimy ostre  sypiemy więcej, jeśli nie - tylko odrobinę do smaku) i blendujemy do  porządanej konsystencji (powinno

Moje-pitraszenie
Zupa krem z soczewicy. 122

minut - krócej się gotuje, później gotowałam). Pomidor i cebulę kroimy w kostkę, papryczkę w krążki - podsmażamy na odrobinie oliwy. Soczewicę odcedzamy i wrzucamy do blendera razem z warzywami z patelni, następnie zalewamy ciepłym rosołem doprawiamy czosnkiem i papryką - blendujemy. Smacznego

Moje-pitraszenie
Czerwone curry po tajsku z krewetkami i dynią 170

papryki 2-3 łyżki czerwonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 250 g dyni (użyłam mrożonej Hortex) 200 g mrożonej mieszanki azjatyckiej z grzybkami mun (użyłam Warzywa na patelnię z przyprawą orientalną Hortex) 2-3 listki limonki kafirskiej (użyłam mrożonych) 250 g oczyszczonych krewetek (świeżych lub rozmrożonych) 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki sosu rybnego , lub więcej

Pełny talerz
Kurczak marynowany w soku z pomarańczy. 156

czasie podlewamy mięso pozostałą marynatą i pieczemy jeszcze około 30-45min w zależności od wielkości naszego drobiu. Podajemy z ziemniakami w koszulkach, warzywami z patelni lub frytkami z batatów. Smacznego! Spodobał Ci się przepis? Daj mi o tym znać zostawiając tutaj komentarz lub polub mój profil na fb :) pozdrawiam

Tagebuch po polsku

Proponowane wyszukiwania