przesmażam na oleju, lekko duszę, dodaję liście laurowe, doprawiam i dodaję koncentrat, passatę i bulion/wodę. Mieszam, duszę, próbuję, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Do pomidorów i warzyw na patelni dodaję kawałki usmażonej ryby. Chwilę razem duszę, lekko mieszam, przekładam na półmisek, podaję
Zasmakuj Kuchnigotujemy. Przeciskamy przez praskę i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. 2. Paprykę i cukinię myjemy, z papryki wyciągamy gniazdo nasienne, i kroimy warzywa w kostkę. 3. Na rozgrzaną patelnie, wkładamy nasze warzywa i dusimy, doprawiając około 2 łyżeczkami ziół śródziemnomorskich, 2 szczyptami soli i pieprzu, cukinia puści soki, dlatego nie trzeba podlewać wodą. Kiedy woda wypruje, jeszcze przez chwile podsmażamy dodając
Mój pomysł nawarzyw, razem z zielem angielskim oraz liściem laurowym. Cebulę pokroiłam w kostkę, podsmażyłam, dodałam do reszty gotujących się warzyw. Kukurydzę odcedziłam ,wodę z niej wlałam do garnka z warzywami. Na patelni roztopiłam masło i podsmażyłam delikatnie kukurydzę, Wsypałam do zupy. Następnie na tej samej patelni podsmażyłam starty imbir i tez wylądował w garnku. Podgotowałam wszystko razem około
Justa próbuje gotowaćobieramy i ścieramy na tarce o największych oczkach. Czosnek, imbir i chili podsmażamy przez chwilę na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy mięso. Podsmażamy kurczaka, a po chwili wrzucamy na patelnię kolejno warzywa. Zaczynamy od batata, bo jest najtwardszy. Podsmażamy go z mięsem, a następnie dodajemy selera naciowego, paprykę, a na końcu startą marchewkę. Co ważne – potrawy tej nie solimy
Dieta bez mlekalaurowy - 3 łyżki masła do podania: pieczywo Do garnka włóż obrane i pokrojone w kostkę warzywa, przyprawy, wlej bulion i około 2 litry wody. Całość gotuj do miękkości warzyw. Na patelni na maśle przesmaż umyte i osuszone kurki, wraz z listkami cząbru, dodaj do zupy całą zawartość z patelni. Dzięki temu kurki uwolnią aromat do sosu maślanego, będą bardziej
SMYKWKUCHNIolej i podsmaż cebulę pokrojoną w kosteczkę i posiekany czosnek. 3. Dynię pokrój w niewielką kostkę i dodaj do smażącej się cebuli - podsmażaj przez ok. 5min. 4. Na patelnię z warzywami dodaj namoczoną soczewicę razem z wodą - przykryj pokrywką i duś na małym ogniu przez ok. 15-20min. 5. Dopraw farsz solą i pieprzem do smaku. 6. Dorzuć szpinak
Kuchnia w Słońcu Skąpanadodaję paprykę, duszę do miękkości. W głębokim garnku rozgrzewam oliwę z niewielką ilością masła, podduszam na nich cukinię i pomidory. Gdy pomidory lekko się rozpadną dodaję przesmażone wcześniej warzywa z patelni, kukurydzę, zieloną fasolkę oraz fasolę z puszki. Przyprawiam, wlewam passatę. Jeśli chcecie możecie dolać trochę wody, ja jednak tego nie robiłam. Duszę do miękkości, ewentualnie przyprawiam jeszcze
Zasmakuj KuchniPrzygotowanie: Kapustę myję i osuszam ręcznikiem papierowym, kroję w paseczki. Pomidorki kroję w ósemki, ogórka i paprykę w cienkie paski, fetę w kostkę. Ziarna słonecznika prażę na suchej patelni. Wszystkie warzywa mieszam dokładnie z olejem, serem i koperkiem. Sałatkę posypuję uprażonym słonecznikiem i posiekanym szczypiorkiem
JejKuchniadługo, aby warzywa pozostały jędrne i chrupiące. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Doprawiamy do smaku, doajemy ostrą paprykę. Mieszamy. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami na patelni. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Mozna posypać czarnym lub biaym sezamem. Takie danie pokochają Wasze dzieci
Moja smaczna kuchniadrobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron, ogórki, kukurydzę mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Czosnek, jogurt i majonez łączymy. Sos solimy oraz pieprzymy do smaku i łączymy z warzywami. Na patelni prażymy słonecznik i sezam. Ziarna studzimy i dodajemy do sałatki. Smacznego
Smak mojego domukawałki. Szalotkę drobno kroimy i smażymy na rozgrzanej oliwie. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do szalotki, wraz z kawałkami szparagów. Łebki odkładamy na razie na bok. Warzywa na patelni solimy i pierzymy, smażymy przez 10 minut. W międzyczasie pieczarki malujemy oliwą, układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Jeśli pieczarki puszczą
Kulinarne przygody Gatitydrobno posiekaną cebulkę, pokrojone ziemniaczki, marchew oraz cukinię. Kiedy się przyrumienią przekładamy do garnka, zalewamy rosołem- tyle aby zakryło warzywa. Dodajemy ziele ang, listek laurowy, gotujemy do miękkości warzyw. Na patelni szklimy czosnek, wrzucamy do zupy, doprawiamy solą, pieprzem, podgotowujemy jeszcze ok 5 minut. Plastry boczku zrumieniamy na chrupko na patelni. Możemy tez obsmażyć kilka zostawionych wcześniej plastrów cukinii
Z Majeczką w kuchnisól pieprz słodka papryka ostra papryka Pokroić cebulę w drobną kostkę i podsmażyć. Umyć, oczyścić i pokroić papryki w półsłupki. Pokroić w paseczki suszone pomidory. Dodać pokrojone warzywa na patelnię. Podsmażyć je tak, aby były półmiękkie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Wsypać opłukaną wcześniej kaszę. Smażyć około 2 minuty po czym wlać krojone pomidory i szklankę
Karola gotujewsypać kaszę. Zagotować, zmniejszyć gaz na min. i gotować pod przykryciem około 30 minut. Po tym czasie gaz wyłączyć, a kaszę zostawić w garnku na czas przygotowywania warzyw. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy na złoto. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony w drobną kosteczkę seler naciowy, startą na tarce o najmniejszych oczkach marchewkę i pietruszkę
Walijskie Pichcenieproste danie. Soczyste i aromatyczne. Zrobicie je w krótkim czasie i tak na prawdę w tym daniu liczy się bardzo dobrej jakości biała kiełbasa. Składniki biała kiełbasa /surowa warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina świeża bazylia tarty parmezan oliwa z oliwek do podania olej kokosowy extra virgin
Z Kuchni Do Kuchni