warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:50/829)

Kartoflanka na wędzonce czyli smaki z dzieciństwa 245

oleju w kolejności: cebula, por, reszta warzyw. 2/3 tych warzyw wrzucić do wywaru z ziemniakami i całość zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sitko. Dodać pozostałą 1/3 warzyw z patelni przeciśnięty przez praskę czosnek,  całość zagotować i doprawić pieprzem, gałką muszkatołową i ewentualnie solą.Można podawać z drobnymi grzankami z pszennego pieczywa. Bez nich też jednak smakuje :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierś z kurczaka ze szpinakiem 13762

serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem. Odkrywczy przepis, nie? I wyobraźcie sobie, że jest on najbardziej zaawansowany z całej książeczki (moim faworytem jest kurczak z warzywami na patelnię i śmietaną :D)! W sumie nie bardzo wiem, po co tu ten serek topiony, ale jak kazali, to dajemy. Gotowe danie wychodzi nie tak przeraźliwie słone jak na początku

Kulinarne zapędy Kokosa
Sos słodko - kwaśny bez warzyw 243

fajnie nam nasz sosik zagęści. Jeśli chcemy, by był rzadszy, można nieco podlać go wodą. Gotowe :) Sos jest idealny zarówno do wszelkiego rodzaju dań kuchni azjatyckiej jak i warzyw na patelnię, mięs, ryżu,. a nawet makaronu. Do kanapek też się nada ;) Można zrobić go więcej i zapasteryzować w słoiku, moim zdaniem jednak jego przygotowanie jest tak szybkie i proste

Kulinarne zapędy Kokosa
Domowy hamburger 178

konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie: Mięso mielimy, dodajemy nieco zimnej wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. W międzyczasie kroimy warzywa. Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie hamurgery. Wygodnie jest natłuścić sobie ręcę olejem, mięso nie będzie się wtedy kleiło do rąk. Przy pomocy pędzelka smarujemy patelnię

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczna tarta z kabaczkiem, chilli i serem Reblochon de Savoie 212

dużych oczkach. Szalotkę, czosnek i chili drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Chwilę smażymy, dodajemy startego kabaczka. Kroimy w kostkę paprykę i również dodajemy do warzyw na patelnię. Całość dusimy kilkanaście minut aż cała woda odparuje z farszu. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Do dość ostudzonego farszu dodajemy 3 jajka i dokładnie mieszamy (scalą one nasz farsz

Mango Papaja
Zupa grzybowa 152

koperek olej Kurki zalewamy wodą z solą aby łatwiej było spłukać z nich brudki.  Grzyby myjemy a co większe kroimy. Gotujemy przez 30 minut wywar z warzyw. Na patelni z kapką oleju podsmażamy plastry cebuli.  Gdy się zeszkli dodajemy pocięte kurki. Smażymy razem 15 minut, podsypujemy kilkoma łyżkami mąki, rozprowadzamy do odpowiedniej gęstości bulionem warzywnym i ewentualnie drobiowym

prawdziwe jedzenie
Pstrąg pieczony 164

naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny. Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni

Kulinarny Pamiętnik
Tydzień w moim telefonie XXXXIII 96

takie ciekawe smaki * domowy pedicure zaliczony  * Tesco i kolejne przeceny - w żarskim już nie znajdziecie - wzięłam wszystkie  * zielony kubek w grochy jest wspaniały   * najlepsze warzywa na patelnie * testuję intensywnie - ten zestaw będzie na pewno do wygrania w kolejnym konkursie w okolicach wrześniach Udanego tygodnia Kochani

Magiczne Życie Marty
Orechiette con cime di rapa- makaron z liśćmi rzepy 210

się smaków. Wyjmujemy czosnek. Orechiette gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, w tej samej wodzie, w której uprzednio gotowała się cime di rapa.  Odcedzamy i wrzucamy na patelnię z warzywami i boczkiem. Mieszamy, podgrzewamy na małym ogniu parę minut.  Przekladamy na talerze i podajemy posypane tartym parmezanem lub pecorino

Mia Cucina Sofieta
Kurczak z ananasem i brązowym ryżem 195

Przyprawić i odstawić na godzinę bądź dwie.Olej kokosowy rozpuścić, przesmażyć kurczaka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w cienkie słupki marchewkę. Przesmażyć z odrobiną wody do miękkości warzyw. Na patelnie dodać ananasa pokrojonego w cząstki, w soku rozmieszać mąkę ziemniaczaną i zagęścić sos. Ryż ugotować w osolonej wodzie z curry. Podawać ciepłe. To moja propozycja na styczniowy Przepis miesiąca

Magiczne Życie Marty
Wrapy zapiekane 445

startego* 1 cebula 5-6 pieczarek przyprawy do piersi z kurczaka * opcjonalnie Wykonanie: Przyprawiamy piersi wedlug uznania- ja lekko posolilam, dodałam pieprzu, papryki. Kurczaka grillujemy lub smażymy na patelni. Kroimy warzywa, ścieramy ser. Na wrapa układamy ser -bez sera dietetycznie :), pokrojonego kurczaka, pomidory, pieczarki I cebulkę. Składamy na kopertę. Zapiekamy na grillu lub tostownicy. Pieczemy około 5 min. Zależne

Smaki Edyty
Przystawka z pak choi 150

patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa tak, aby lekko się zeszkliły. Kapusty u nasady odcinamy na wysokości 1 cm, liście dokładnie płuczemy i drobno siekamy. Wrzucamy na patelnie i wraz z warzywami podsmażamy (ok.3 min.) dolewając sos sojowy. Wykładamy na talerz, posypujemy pokruszonym serem feta, prażonym słonecznikiem i skrapiamy octem balsamicznym. Podawać z grzankami

Kulinarne przemyslenia
Sałatka zdrowa i energetyczna 196

usmaż na patelni. Jarmuż oderwij od twardych łodyg, a brokuł podziel na różyczki. Zblanszuj warzywa w lekko osolej wodzie, odcedź i opłócz zimną wodą. Zrumień orzechy na patelni. Wymieszaj lekko warzywa z quinoa, orzechami, kiełkami oraz borówkami. Posyp pokruszonym kozim serem. Do małego słoika wlej oliwę, sko i ocet, dodaj przyprawy i sól. Zakręć słoik i wstrząśnij kilka razy. Polej

codojedzenia
ZIEMNIAKI SMAŻONE Z WARZYWAMI 176

pozostałe warzywa. Smażyć mieszając przez około 1 minutę. Następnie zmniejszyć ogień i przykryć patelnię pokrywką. Mieszając od czasu do czasu, smażyć dalsze 15-20 minut, aż warzywa zmiękną. Zdjąć pokrywkę. Zwiększyć ogień pod patelnią i ciągle mieszając smażyć 3-4 minut, aby warzywa stały się chrupiące. Posypać natką i podawać na talerzu z kruchą, świeżą sałatą

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Warzywa po grecku (dieta dr Dąbrowskiej) 223

cytryny sól morska lub himalajska pieprz czarny szczypta mielonego ziela angielskiego 1/2 łyżeczki papryki szczypta ostrej papryki listki natki pietruszki Wykonanie: Wszystkie warzywa obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na suchą patelnię i lekko przypalamy, aż poczujemy(...)aromat.  Marchewkę, selera i pietruszkę ścieramy na grubej tarce warzywnej. Łodyżki selera kroimy w cienkie plasterki. Warzywa wrzucamy do cebuli, podlewamy niewielką ilością wody, zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy i dusimy warzywa przez 10 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat, i jeśli jest taka potrzeba, dolewany jeszcze nieco wody. Wszystko dusimy razem przez 5 minut. Po zdjęciu z ognia doprawiamy

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania