warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:50/829)

Zupa z cykorii z omletem. 123

około 10 min. Z cykorii wyciąć głąby i pokroić na paseczki po czym dołożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i gotować do miękkości warzyw. Na patelni rozgrzać masło. Jajka rozbełtać dobrze widelcem wraz z posiekaną natką pietruszki, posolić,popieprzyć i usmażyć na patelni omleta. Po usmażeniu pokroić go w cieniutkie paseczki, włożyć do zupy

O kuchni z uczuciem
Dietetyczna jajecznica z awokado i papryką 185

Awokado wydrążyć, pozostawiając nieco miąższu. Wydrążony miąższ awokado i paprykę pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić do miseczki, doprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem.  Na rozgrzaną patelnię wsypać warzywa, zalać masą jajeczną - usmażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć do wydrążonej połówki awokado. Podawać z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sos śmietanowo - warzywny z kurczakiem 1064

śmietany 18 % Przyprawa włoska (u mnie Kamis) Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju, dodać do niego mrożone warzywa na patelnię i smażyć do miękkości. Następnie dodać śmietanę i doprawić do smaku przyprawą włoską. Podawać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Zupa krem z pieczonej papryki z pestkami dyni 252

paprykę odstawiamy do ostygnięcia i usuwamy z niej skórkę. Marchewkę, selera, pietruszkę i pora myjemy i obieramy. Do garnka wlewamy wodę ok. 2l i gotujemy w niej pokrojone warzywa. Na patelni podsmażamy posikaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy słodką paprykę w proszku i chwilę zasmażamy. Następnie przekładamy do gotującego się bulionu. Upieczoną i obraną ze skórki papryką kroimy na mniejsze

kulinarnyJa
Sałatka wielowarzywna z..mrożonek 187

zwykłej sałatki gdyż mieszanki , których użyłam, zawieraly coś extra. Gdybym nie miała mrożonek w zamrażarce to bym sałatki na pewno nie miała! Składniki - bukiet 9 warzyw Iglotex - warzywa na patelnie po włosku Iglotex -gotowane jaja -ogórki kiszone, -majonez, sól,pieprz Obydwie mieszanki ugotowałam al dente na parze. Wystudziłam. Ugotowałam ziemniaki w łupinie, obrałam i pokroiłam w kostkę. Ugotowałam jaja, wychłodziłam

Z Kuchni Do Kuchni
Ryba z koperkiem pieczona w folii 166

aluminiową kładziemy kilka plasterków masła, na to kładziemy rybę i folię zawijamy w kieszonkę. Rybę pieczemy w 180 st. C przez 20-25 minut.5. Taką rybę podałam z warzywami na patelnię.*przy karmieniu piersią czosnek omijamySmacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 219

Dawno już nie było zapiekanki na blogu, a przyznam, że często ostatnio na obiad robiłam jakąś zapiekankę. Pora nadrobić :) Dziś zapraszam na danie z mięsem z

Kuchnia domowa Ani
Jarmuż smażony z czosnkiem 173

Przez wiele lat jarmużu unikałam.  Za sprawą jakiejś, nie do końca udanej próby kulinarnej, żyłam w przekonaniu, że to nie mój smak. Już wiem ,że

Stare Gary
Kartoflanka na wędzonce czyli smaki z dzieciństwa 227

oleju w kolejności: cebula, por, reszta warzyw. 2/3 tych warzyw wrzucić do wywaru z ziemniakami i całość zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sitko. Dodać pozostałą 1/3 warzyw z patelni przeciśnięty przez praskę czosnek,  całość zagotować i doprawić pieprzem, gałką muszkatołową i ewentualnie solą.Można podawać z drobnymi grzankami z pszennego pieczywa. Bez nich też jednak smakuje :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierś z kurczaka ze szpinakiem 13749

serka topionego, podgrzewaj, aż się rozpuści. Podawaj z makaronem. Odkrywczy przepis, nie? I wyobraźcie sobie, że jest on najbardziej zaawansowany z całej książeczki (moim faworytem jest kurczak z warzywami na patelnię i śmietaną :D)! W sumie nie bardzo wiem, po co tu ten serek topiony, ale jak kazali, to dajemy. Gotowe danie wychodzi nie tak przeraźliwie słone jak na początku

Kulinarne zapędy Kokosa
Sos słodko - kwaśny bez warzyw 234

fajnie nam nasz sosik zagęści. Jeśli chcemy, by był rzadszy, można nieco podlać go wodą. Gotowe :) Sos jest idealny zarówno do wszelkiego rodzaju dań kuchni azjatyckiej jak i warzyw na patelnię, mięs, ryżu,. a nawet makaronu. Do kanapek też się nada ;) Można zrobić go więcej i zapasteryzować w słoiku, moim zdaniem jednak jego przygotowanie jest tak szybkie i proste

Kulinarne zapędy Kokosa
Domowy hamburger 168

konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie: Mięso mielimy, dodajemy nieco zimnej wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. W międzyczasie kroimy warzywa. Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie hamurgery. Wygodnie jest natłuścić sobie ręcę olejem, mięso nie będzie się wtedy kleiło do rąk. Przy pomocy pędzelka smarujemy patelnię

Kulinarne przygody Gatity
Dietetyczna tarta z kabaczkiem, chilli i serem Reblochon de Savoie 199

dużych oczkach. Szalotkę, czosnek i chili drobno siekamy i wrzucamy na rozgrzaną oliwę z oliwek. Chwilę smażymy, dodajemy startego kabaczka. Kroimy w kostkę paprykę i również dodajemy do warzyw na patelnię. Całość dusimy kilkanaście minut aż cała woda odparuje z farszu. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Do dość ostudzonego farszu dodajemy 3 jajka i dokładnie mieszamy (scalą one nasz farsz

Mango Papaja
Zupa grzybowa 139

koperek olej Kurki zalewamy wodą z solą aby łatwiej było spłukać z nich brudki.  Grzyby myjemy a co większe kroimy. Gotujemy przez 30 minut wywar z warzyw. Na patelni z kapką oleju podsmażamy plastry cebuli.  Gdy się zeszkli dodajemy pocięte kurki. Smażymy razem 15 minut, podsypujemy kilkoma łyżkami mąki, rozprowadzamy do odpowiedniej gęstości bulionem warzywnym i ewentualnie drobiowym

prawdziwe jedzenie
Pstrąg pieczony 152

naczyniu żaroodpornym, skropiłam delikatnie oliwą i posypałam solą, pieprzem i skórką cytryny. Piekłam około pół godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Podawałam z domowymi frytkami i warzywami z patelni

Kulinarny Pamiętnik

Proponowane wyszukiwania