Tarta koperkowa na bogato z kukurydzą

Tarta koperkowa na bogato z kukurydzą

Tarta koperkowa na bogato z kukurydzą

Przygotowując tarte, możemy równocześnie przygotować małe jej wersje. Dzieci chętnie nam pomogą i same zdecydują jakie warzywa się w nich znajdą. Składniki: Składniki na ciasto kruche: 1 łyżka oleju rzepakowego,  200 g mąki pszennej,  100 g schłodzonego masła, 1 jajko, 2 łyżki posiekanego koperku, szczypta soli. Pozostałe składniki: 450 g mrożonych warzyw (cukinia, fasola szparagowa płaskostrąkowa, marchew, kalafior, głąbiki brokuła, brokuły ) 100 g startego sera żółtego, 50... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

warzywa, ciasto, koperek, pieczenie, tarta, ser żółty, mąka, brokuły, dekoracje, jajko, kruche ciasta, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, fasola, cukinia, marchewka, lekka, pietruszka, lekkie ciasto, filet z kurczaka, ciasto z bezami, kalafior, brokuł, kurczak, mięso, kalafiorem, warzywa na patelnie, tarta ser, ciasto z masa

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.