warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:49/829)

Pomidorowa z koprem i krewetkami 148

łyżkach rozgrzanej oliwy. Posolić lekko, wspyać łyżkę cukru i przykryć - dusić 5 minut na małym ogniu. 2. Bulion zagotować z zielem angielskim i listkami laurowymi. Do gorącego przełożyć warzywa z patelni, gotować 10 minut. Dołożyć pomidory i gotować dalej 20 minut.  3. Całość zmiksować, dodać koncentrat, wymieszać, doprawić do smaku. Zupa powinna mieć kremową, niezbyt gęstą konsystencję. 4. Krewetki

Kuchnia Prezydentowej
Cukiniowe spaghetti z zielonymi szparagami 239

cieniutkie paski, Rozpoczynać cięcie za zdrewniałą częścią. Główki zostawić w całości, końcówki wyrzucić. Cukinię pociąć w cienkie paski, przypominające spaghetti - najwygodniej zrobić to przy pomocy specjalnej "temperówki " do warzyw. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekany czosnek, wrzucić szparagi, posolić, popieprzyć, przesmażać mieszając aż szparagi lekko zmiękną - 2-3 minuty ( trzeba sprawdzić czy twardość szparagów nam odpowiada). Szparagi przełożyć do innego

Stare Gary
chow mein z tofu, fasolką i orzechami 148

przesadzajcie z sosem) dzięki czemu nabrało charakteru i smaku. Kolejnym nowym produktem który wykorzystałam w tym daniu była fasolka mamut, na którą też polowałam od kiedy zjadłam "warzywa na patelnie" z jej udziałem. Nie, nie kupiłam od razu 3kg, spokojnie! :) Wiem, gdzie się w nią zaopatrywać, wiec nie muszę robić wielkich zapasów :) Dodałam kilka pieczarek, które znalazłam w lodówce. Całość

chili & sugar
Zupa gołąbkowa 165

wrzucamy do wywaru. Wkładamy do niego także torebkę ryżu. Gotujemy wszystko do miękkości, po czym ryż wysypujemy z torebki do zupy. Umieszczamy w garnku także starte wcześniej, ugotowane warzywa. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i szklimy na nim posiekaną cebulę. Gdy będzie gotowa, wkładamy do niej mięso mielone, które traktujemy nieco widelcem, by usmażyło się w jednym kawałku. ;) Dodajemy

Kuchenna Kontrrewolucya
Ziołowy sos serowo-oliwkowy z miętą + szybka sałatka z serem i oliwkami 197

naszych drzwi pukają niespodziewani goście lub po prostu chcemy spędzić wieczór przy ulubionym filmie, te dwie propozycje doskonale się sprawdzą. Sos znakomicie smakuje z pieczonym kurczakiem, warzywami z patelni, najróżniejszymi sałatkami... Ale osobiście najbardziej lubię go jeść ze słonymi krakersami. Chrupkie, słone ciasteczko maczane w gęstym, ziołowym serowo-oliwkowym sosie jest ucztą dla mojego podniebienia. Dodatek mięty doskonale niweluje

Słodkie okruszki
Smażony kurczak z mango 108

imbir obieramy i siekamy, papryczkę pozbawiamy nasionek i drobniutko siekamy. Wszystko przesmażamy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. W międzyczasie obieramy mango i kroimy je na mniejsze kawałki. Na patelnię z warzywami wkładamy smażonego kurczaka, dodajemy przyprawy i sos, wrzucamy mango i smażymy na średnim ogniu przez około 5 minut, aż wszystkie smaki się połączą

Kulinarne przygody Gatity
Zupa gulaszowa 219

wody i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem przez 50 minut. Przed upływem tego czasu rozgrzewamy na patelni na średnim ogniu kolejną łyżkę oleju. Wkładamy na patelnię partiami warzywa (oprócz ziemniaków): najpierw cebulę i por, następnie marchew, seler i pietruszkę, na koniec paprykę. Smażymy łącznie przez kilka minut dodając w międzyczasie wszystkie pozostałe przyprawy. Podsmażone warzywa przekładamy do garnka

Kulinarna Pokusa
Szpezle z pomidorkami i cukinią. 213

tymianku 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka Primerby lub sól, pieprz, trochę vegety pietruszka zielona WYKONANIE: kluseczki gotujemy, cukinię kroimy na paseczki, pomidorki na ćwiartki, masło rozgrzewamy na patelni wkładamy warzywa, posypujemy przyprawą włoską, dodajemy drobno posiekany lubczyk, smażymy około 15min. na wolnym ogniu, następnie dodajemy łyżeczkę Primerby, smażymy 2-3 min.,    warzywa wkładamy na makaron, posypujemy pietruszką

Kuchnia Beaty
Biały pudding w czarnym sosie i Węgry (2) 140

wypowiedziane przez obcokrajowca zawsze wywoływało uśmiech. Frytki, panierowany kalafior i sałatka Jakieś takie blade wszystko, ale pyszne było: gulasz warzywny i zupa z pieczonym czosnkiem Zupa cebulowa i warzywa z patelni z fetą i pieczonymi ziemniakami        I dzień: starówka i Wyspa św. Małgorzaty. II dzień: zabytki Pesztu, Planetarium (niestety nie było czynne bo Węgrzy akurat obchodzili

Qlinarnie i Qlinarnie
Kuskus z warzywnymi dodatkami. #vege 188

kuskus, który już na pewno jest gotowy. Mieszamy wszystko razem i jeszcze chwileczkę podgrzewamy, aby kuskus zrobił się gorący. Danie jest gotowe. Możecie oczywiście nie dodawać kuskusu na patelnię, tylko warzywa dodać do miski z kuskus-em i mamy sałatkę. Jeszcze przed samym podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego i pozdrawiamy

vegetanie
Kurczak w sosie kokosowym. 171

czosnku, kawałkiem imbiru (ok. 2cm), papryczką chilli, pietruszką, sokiem z cytryny i garścią wiórków kokosowych. Dodajemy również połowę szklanki wody by sos kokosowy był nieco rzadszy. Kolejno na patelnie z warzywami dodajemy podsmażone mięso z kurczaka  i  wlewamy zmiksowany sos kokosowy.  Dusimy wszystko 10 minut tak aby smaki się połączyły i Gotowe! My podaliśmy to danie

Wspólne smaki
Orientalny Melonowo- Ogórkowy Chłodnik z Krewetkami Tygrysimi 58

łyżeczki pieprzu 10 listków świeżej mięty 1/2 kostki masła 5 ząbków czosnku 1 natka pietruszki 30 krewetek tygrysich obranych i surowych jogurt naturalny Przygotowanie: Garnek lub głęboka miska. Patelnia. Blender. Warzywa i owoce myjemy. Ogórka, melona i awokado obieramy. Ogórka kroimy na kosteczkę i wrzucamy do garnka lub miski. Melona przekrawamy na pół i łyżką wyskrobujemy miąższ z pestkami. Kroimy

ClauditteMissCooking
Zupa z cykorii z omletem. 123

około 10 min. Z cykorii wyciąć głąby i pokroić na paseczki po czym dołożyć do wywaru. Doprawić solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny i gotować do miękkości warzyw. Na patelni rozgrzać masło. Jajka rozbełtać dobrze widelcem wraz z posiekaną natką pietruszki, posolić,popieprzyć i usmażyć na patelni omleta. Po usmażeniu pokroić go w cieniutkie paseczki, włożyć do zupy

O kuchni z uczuciem
Dietetyczna jajecznica z awokado i papryką 185

Awokado wydrążyć, pozostawiając nieco miąższu. Wydrążony miąższ awokado i paprykę pokroić w drobną kostkę. Jajka wybić do miseczki, doprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem.  Na rozgrzaną patelnię wsypać warzywa, zalać masą jajeczną - usmażyć jajecznicę. Gotową jajecznicę przełożyć do wydrążonej połówki awokado. Podawać z kromką chrupkiego pieczywa. Smacznego

kolorowotorcikowo
Sos śmietanowo - warzywny z kurczakiem 1064

śmietany 18 % Przyprawa włoska (u mnie Kamis) Sól Pieprz Olej do smażenia Przygotowanie: Kurczaka pokroić w kostkę, posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju, dodać do niego mrożone warzywa na patelnię i smażyć do miękkości. Następnie dodać śmietanę i doprawić do smaku przyprawą włoską. Podawać z makaronem, ziemniakami lub ryżem. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania