Tajskie, czerwone curry z kurczakiem
Tajskie, czerwone curry z kurczakiem
Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka; 1 czubata łyżka czerwonej pasty curry; 400 ml mleczka kokosowego; 1 łyżka sosu rybnego; 3 łyżki oleju (u mnie rzepakowy); 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru; 1 łyżeczka startego, świeżego czosnku; 1 łyżeczka świeżo zmielonego, czarnego pieprzu; 1 łyżeczka chili w proszku; 1 łyżeczka curry; 1/2 główki brokuła; 1/2 dużej, czerwonej papryki; 1/2 dużej, żółtej papryki; 2 średnie marchewki; 1 średnia cebula; Pęczek świeżej kolendry; 250 g tajskiego ryżu jaśmi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gospodyni Miejska
Autor
Gospodyni Miejska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
curry, kurczak, papryka, kokosowe, ryż, marchewka, imbir, piersi, pasta, pasty, pierś, sosy, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, kurczak curry, brokuł, brokuły, kuchnia tajska, warzywa na patelnie, filet z kurczaka, kurczak z warzywami, pasta z kurczaka, sos do kurczaka, kurczak z czosnkiem, kurczak z papryką , kurczak w mleku kokosowym, kurczak po tajsku, kurczak z ryżem, ryż z warzywami, ryż z warzywami i kurczakiem
Inne przepisy z Gospodyni Miejska
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję