warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:37/829)

Pasztet z boczniakami i kaszą jaglaną 179

średnim ogniu. Gdy grzyby zmniejszą swą objętość to dodać startą marchewkę i pietruszkę oraz pokrojony czosnek. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć tak długo, aż warzywa będą miękkie. Warzywa z patelni ostudzić. Następnie dodać je do kaszy. Za pomocą blendera całość ze sobą wymieszać. Na sam koniec wbić jajko i dodać przyprawy (gałkę, suszony koperek, sól, pieprz). Wszystko wymieszać. Ewentualnie

Ugotować
Zupa ogórkowa z wędzonym łososiem i oscypkiem 165

babcie, ciocie, czy mamy przygotowywały te smakołyki według rodzinnych receptur. Obecnie rozpoczęła się moda na bardziej świadome odżywianie, gdzie każda kaloria jest starannie wyliczona, a dania mięsne ustępują wachlarzowi warzyw, owoców, czy ziół.Specjalistka w "Nowoczesnej Kuchni Polskiej" postanowiła odkurzyć nieco stare receptury i podać je Czytelnikowi w odświeżonej wersji. Z tą świeżością wiąże się też aspekt zdrowotny, bowiem każdy(...)garnku podgrzej wywar z jarzyn ,wrzuć marchewkę, groszek,ziemniaki, ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz. Gotuj około 12 minut, aż ziemniaki zmiękną. Dodaj wodę z ogórków, warzywa z patelni i całość chwilkę zagotuj. Przed podaniem udekoruj fetą lub oscypkiem, wędzonym łososiem, koperkiem. Łososia można wrzucić do zupy również podczas ostatniego etapu gotowania. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Indyk z warzywami w sosie pomidorowym 137

mało czasu na przygotowanie obiadu. Danie jest smaczne, najlepiej smakuje z ryżem naturalnym brązowym od firmy Cenos . Składniki: 300 gram piersi z indyka 0,5 op. mrożonych warzyw na patelnię ( marchewka, groszek, kukurydza, cebula) 300 ml. przecieru pomidorowego Słodka i ostra papryka Sól, pieprz Olej do smażenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ryż naturalny brązowy Cenos Sposób przygotowania: Pierś z indyka

Bajeczna Kuchnia
Zapiekanka warzywna z kaszą jaglaną 164

oleju podsmażyć cebulę i czosnek, aż cebula lekko zbrązowieje. Dodać pokrojonego kabaczka i patisony, bazylię, oregano, paprykę ostrą, dusić kilka minut, mieszać co jakiś czas. Wymieszać kaszę z warzywami z patelni. Dodać pokrojone w kostkę pomidory, fetę i pokrojone na pół oliwki. Dodać 2 łyżki oleju, jajko, sól, pieprz, przyprawy. Przełożyć do żaroodpornej formy, ewentualnie posypać siemieniem lnianym. Piec

Corner With Recipes
Pasta z ciecierzycy i bakłażana 194

desce i solimy. W tym czasie dobrze rozgrzewamy patelnię grillową i smażymy bakłażana (bez żadnego tłuszczu) po kilka minut z każdej strony. Plastry grillowanego bakłażana studzimy na ręczniku papierowym. Ciecierzycę przekładamy do miski, dodajemy bakłażana, sezam, przyprawy i blendujemy kilka minut. Taką pastę można jeść z ulubionym pieczywem, z warzywami lub jako dodatek do krakersów czy wytrawnych herbatników.  Ciecierzyca(...)diecie osób z anemią. Jest bogata w błonnik i wspomaga pracę układu trawiennego. Nie zawiera glutenu.  O dobroczynnej mocy bakłażana można przeczytać w przepisie na  bukiet warzyw z patelni

My Chcemy Jeść
Kuskus z kurczakiem i warzywami po włosku ;) 216

nieowocne, ale tak było fajnie;) byłam pod wrażeniem świątecznej  (wielkanocnej) ekspozycji, którą tam przygotowali (na dole możecie zobaczyć parę zdjęć:)) Składniki (1 porcja): pierś z kurczaka 250g warzyw na patelnię po włosku (dostępne w Biedronce, do paczki dodane są przyprawy, które potrzebne są do przepisu) 1/4 szklanki kaszy Kuskus firmy Kupiec (około 50g) sól, pieprz Sposób przygotowania

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Błyskawiczny makaron vermicelli z kurczakiem, fenkułem i boczniakami 325

rozgrzanym oleju na dużej patelni lub na woku. Smażymy krótko na dużym ogniu. Zdejmujemy gdy będzie gotowe. Makaron vermicelli przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Dolewamy oleju na patelnię. Smażymy warzywa na dużym ogniu, krótko ponieważ mają pozostać chrupiące. Dodajemy kurczaka, wlewamy połowę przygotowanego sosu, mieszamy. Dodajemy makaron, wlewamy resztę sosu i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy sosem sojowym, olejem

OstryKęs
Zupa orientalna z warzywami 264

oraz mieszankę warzywną, nie zawiodłam się, zupa była pyszna. A dodatek słodkiej śmietanki, świeżego koperku i pietruszki zrobił swoje. Zupa orientalna z warzywami jest bardzo smaczna. 1 op. warzywa na patelnię z przyprawą orientalną 1 op. mieszanka rybna z krewetkami, papryką i pietruszką 2 łyżki masła 3 łyżki muli 1 łyżeczka Consommé lub bulionu drobiowo-warzywnego Winiary natka pietruszki świeży

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Błyskawiczny makaron vermicelli z kurczakiem, fenkułem i boczniakami 390

rozgrzanym oleju na dużej patelni lub na woku. Smażymy krótko na dużym ogniu. Zdejmujemy gdy będzie gotowe. Makaron vermicelli przygotowujemy zgodnie z instrukcją z opakowania. Dolewamy oleju na patelnię. Smażymy warzywa na dużym ogniu, krótko ponieważ mają pozostać chrupiące. Dodajemy kurczaka, wlewamy połowę przygotowanego sosu, mieszamy. Dodajemy makaron, wlewamy resztę sosu i mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy sosem sojowym, olejem

OstryKęs
Ryba po grecku 164

marchewki - średnia cebula - koncentrat pomidorowy - sól , pieprz, liść laurowy - 3 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Rybę należy rozmrozić , osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w nie dużą kostkę . Warzywa umyć , zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju , obsmażamy na złoty kolor , rybę(...)wcześniej pokrojoną i posoloną i wylać do garnka. Następnie cebulę pokrojoną w piórka szklimy i dodajemy koncentrat pomidorowy , chwilkę podsmażamy i dodajemy do rybki. Na samym końcu  warzywa podsmażamy na patelni dosłownie chwilkę  i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą do zakrycia  się składników i dusimy do czasu , kiedy zmiękną warzywa ok. 40 minut

Różne smaki w kuchni
Ryba po grecku 221

marchewki - średnia cebula - koncentrat pomidorowy - sól , piperz, liśc laurowy - 3 łyzki oleju rzepakowego Wykonanie: Rybę należy rozmrozic , osuszyc ręcznikiem papierowym, pokroic w nie dużą kostkę . Warzywa umyc , zetrzec na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju , obsmażamy na złoty kolor , rybę(...)wcześniej pokrojoną i posoloną i wylac do garnka. Następnie cebulę pokrojoną w piórka szklimy i dodajemy koncentrat pomidorowy , chwilkę podsmażamy i dodajemy do rybki. Na samym końcu  warzywa podsmażamy na patelni dosłownie chwilkę  i wrzucamy do garnka, zalewamy wodą do zakrycia  się składników i dusimy do czasu , kiedy zmiękną warzywa ok. 40 minut. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Cukina nadziewana kurczakiem tikka masala i makaronem 260

Dodajemy ketchup, paprykę słodką, sos piri piri lub paprykę ostrą, czosnek granulowany i przyprawę garam masala. Makaron gotujemy w niesolonej wodzie al dente. Ugotowany mieszamy z kurczakiem i warzywami na patelni. Przy pomocy łyżki nakładamy farsz do cukini. Posypujemy startym cheddarem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 25-30 min aż do mocnego zarumienienia góry

Czarnawisienka
Aromatyczne warzywa z patelni z gruszkami 156

ewentualnie solą i łyżką oliwy. Gruszki obieramy i kroimy na cząstki ( 8 ), skrapiamy sokiem z cytryny i ostrą papryką. Wszystko pozostawiamy na około 30 minut. Rozgrzewamy olej na patelni, dodajemy warzywa, chwilę przesmażamy ( ok.2- 3 minut ) dodajemy gruszki i smażymy jeszcze około 2 minut. I gotowe. SMACZNEGO

Smaki Ewy
Burgery ryżowe 157

drobno startą marchewkę. Wszystko razem smażymy około 10 minut. Przyprawiamy utartym w moździerzu kuminem i kolendrą oraz solą i pieprzem. W dużej misce mieszamy ugotowany ryż z warzywami z patelni, dodajemy posiekany szczypiorek, jajko, mielone siemię. Z powstałej masy formujemy kotlety, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 20 minut. Bułki

Smakowity Blog Kulinarny
Warzywna zapiekanka 263

W sam raz na szybki  obiad czy na kolacje.Składniki : 1/2 cebuli1 paczka Kraina Mrożonek - warzywa na patelnie300g mięsa mielonego z indyka330ml śmietany 30

Garnkowe fanaberie