warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:37/829)

Zimowe chilli 190

cebulę i zeszklij ją. 9. Do zeszklonej cebuli dodaj miód i pieczarki, całość zalej octem balsamicznym i dodaj pomidory oraz fasolę z puszki, łącznie z zalewą. 10. Do warzyw na patelni dodaj uprzednio usmażonego indyka i posiekaną papryczkę chili, przykryj pokrywką i gotuj przez 15min. 11. Zdejmij pokrywkę z patelni i wciąż gotuj na dużym ogniu przez ok. 10min

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zapiekanka z sosem serowo-muszkatołowym na szybko 142

Składniki: 2 piersi z kurczaka duże opakowanie warzyw na patelnię z ziemniakami olej do smażenia Sos 3/4 gęstej śmietany 18% 3/4 szklanki mleka 3 jajka 70g startego żółtego sera łyżeczka oregano łyżeczka bazylii starta gałka muszkatołowa sól pieprz Wykonanie: Warzywa wyjąć wcześniej z zamrażarki aby miały temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzać do 210 stopni. Piersi kurczaka pokroić w kostkę i usmażyć

Pychotkaaa
Kurczak z brzoskwiniami i papryką 170

zioła prowansalskie, tymianek i curry mieszamy w miseczce. Ziołami obsypujemy kurczaka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w paseczki, czosnek kroimy w plasterki. Brzoskwinie kroimy w kostkę, zalewę zostawiamy. Warzywa podsmażamy na patelni około 15 minut, żeby warzywa zmiękły. Przekładamy do garnka. Kurczaka podsmażamy aż się ładnie zrumieni. Dokładamy go do warzyw. Kurczaka z warzywami zalewamy zalewą pozostałą po brzoskwiniach oraz

Pobite gary Barbary
RATATOUILLE Z GRILLA 166

oliwą z oliwek i mieszamy całość. Najlepiej przygotować trochę wcześniej (ok.1h) i kilkakrotnie przemieszać przed grillowaniem. Warzywa przekładamy albo do korytka do grillowania warzyw albo wyłożyć na specjalną patelnię grillową do warzyw i umieścić na grillu. Smażymy mieszając co jakiś czas przez kilka minut (u mnie ok.15) do miękkości warzyw. Podawać jako dodatek do mięs lub samodzielne danie. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Ryba w papilotach 189

SKŁADNIKI: 4 filety morszczuka mieszanka warzyw na patelnię sok z połowy cytryny oliwa z oliwek tymianek, słodka papryka, chili, sól, pieprz KROK 1: Filety rozmrozić, dokładnie osuszyć Z obu stron skropić dokładnie cytryną, posolić i popieprzyć Mieszankę warzyw rozmrozić lub samodzielnie przygotować (talarki ziemniaków, plasterki cukinii, różyczki brokułu, papryka, cebula, kukurydza etc) Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz pozostałymi przyprawami

smacznieinatemat
Sojowa potrawka w pomidorach i chili 187

godzin przed gotowaniem, następnie odcedzamy i gotujemy w nowej wodzie z niewielką ilością soli. Marchewkę kroimy w słupki, paprykę, cebulę i czosnek w cienkie plastry, rozgrzewamy oliwę na patelni i przesmażamy warzywa. Do gotującej się soi dodajemy obsmażone warzywa wraz z oliwą z patelni, trzy rodzaje pomidorów oraz chili, listki laurowe i pozostałe przyprawy. Gotujemy na małym ogniu, pół przykryte

Apetyczna babeczka
Sos grzybowy II 253

podsmażamy cebulę, aż do momentu gdy będzie szklista, wtedy dodajemy do niej grzyby i chwilę przesmażamy razem. Do garnka wlewamy bulion i dodajemy mascarpone, mieszamy, a następnie dodajemy warzywa z patelni. Grzyby dusimy na małym ogniu przez 30 minut. Pod koniec dodajemy czosnek i przyprawiamy

Kulinarne przygody Gatity
Tarta ze szpinakiem i kurczakiem 137

się nieco ociepliło. Cebulę kropimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy. Smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu, uważając, aby czosnek nam się nie przypalił. Szpinak wrzucamy na patelnię z warzywami i odparowujemy na małym ogniu. Gdy pozbędziemy się całej wody ze szpinaku wyłączamy ogień, solimy i pieprzymy. Kurczaka koimy w kostkę, delikatnie oprószamy solą i pieprzem i również smażymy

Kulinarne przygody Gatity
Warzywa w tempurze 122

tempurze, smażone w głębokim oleju. Muszę się przyznać, że mam słabość do tak przygotowanych warzyw. Smażone w ten sposób zyskają zupełnie nowy wymiar smaku.   Składniki:   Mieszanka Warzyw na patelnię Hortex 1 jajko 100 g mąki 100 g skrobi szczypta proszku do pieczenia szklanka lodowatej woda 1 jajko kilka kostek lodu sól papier kuchenny olej o wysokiej temperaturze dymienia

Kasia i jej kobiecy świat
Ryba „po grecku” 270

pora wiele nie poradzimy – jeżeli kroimy go jak w przepisie w paski, wówczas do „zjadliwej” miękkości potrzebuje ok. 25 minut. Ale czas duszenia pozostałych warzyw możemy swobodnie dopasowywać i niekoniecznie musimy je włożyć na patelnię w tym samym czasie. Ryba „po grecku” spożywana może być wg upodobań albo na ciepło, w tym w charakterze pełnowartościowego dania samego w sobie, albo(...)podgrzewając warzywa, dodajemy koncentrat pomidorowy, 2-3 łyżki soku z cytryny oraz słodką paprykę. Wszystko dokładnie mieszamy i ewentualnie dosalamy do smaku. Kawałki surowej ryby kładziemy na powierzchni warzyw. Przykrywamy ponownie patelnię i dusimy mięso do miękkości – zwykle od 5 do 15 minut zależnie od gatunku i grubości kawałków ryby, w razie potrzeby odwracamy też w międzyczasie mięso na drugą

Kulinarna Pokusa
Gulasz warzywny z chorizo i ananasem 106

większym garnku na niewielkiej ilości oleju rzepakowym podsmażam pokrojone w talarki chorizo, dodaję kukurydzę (wraz z zalewą), pomidory z puszki oraz odsączonego ananasa (bez syropu). Mieszam, dodaję warzywa z patelni, gotuję kilka minut, wlewam bulion. W zależności jaką konsystencję chcę otrzymać dodaję więcej lub mniej bulionu. Można z niego także zrezygnować. Doprawiam do smaku, podduszam pod przykryciem do połączenia smaków

Zasmakuj Kuchni
Zupa - krem ziemniaczany 115

kostkę, solimy i podsmażamy na patelni na kilku łyżkach oliwy (około 20 minut). Warzywa powinny się lekko zrumienić. Dodajemy czosnek pokrojony w kostkę i podsmażamy jeszcze 4 minuty. Warzywa przekładamy z patelni do garnka, dolewamy 500 ml - 600 ml bulionu i całość gotujemy 30 minut. (Ważne jest, aby z patelni zebrać cały smak. W tym celu na patelnię

Smak mojego domu
Udka kaczki duszone w soku jabłkowym / Spiced braised duck legs 209

termoobiegiem. Rozgrzej dużą patelnię na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień do średniego, włóż udka skórą do dołu i smaż partiami przez około 8 minut, aż skórka stanie się chrupiąca i ładnie zarumieniona. Przełóż udka na talerz i odstaw. Podgrzej olej w dużym naczyniu żeliwnym do zapiekania, wrzuć wszystkie warzywa, czosnek, liść laurowy, tymianek i rozmaryn, i smaż(...)mieszając od czasu do czasu na średnim ogniu przez 10 minut, do zarumienienia. Wmieszaj koncentrat pomidorowy i smaż przez kolejne 2 minuty. Jeżeli nie posiadasz takiego naczynia, podsmaż warzywa w patelni, a następnie przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj wszystkie przyprawy, wlej sok jabłkowy i bulion, wymieszaj włóż udka kacze, po czym dociśnij je tak by były przykryte płynem. Przykryj

karmelowy
Karnawał 2017 - dania mięsne: Szynka wieprzowa "po chińsku" 155

zetrzyj na tarce lub bardzo drobno pokrój. Na patelni rozgrzej niezbyt dużą ilość oleju. Obsmaż na nim mięso. Gdy ze wszystkich stron nabierze ładnego złotobrązowego koloru, na patelnię przełóż warzywa. Całość smaż chwilę mieszając. Następnie do mięsa w warzywami dodaj ananasa i pastę curry (czerwona pasta curry jest dość ostra, więc dobrze jest ją dodawać stopniowo). Całość podlej niewielką ilością

blog.moje-pasje.info
Pieczarki z dymką i szczypiorem z patelni 127

dania głównego lub przekąskę. Fanom pieczarek polecam inne przepisy na te popularne grzyby: Kremowa zupa z pieczarek Sałatka ze szpinaku i pieczarek Pasta z jarmużu i pieczarek Bukiet warzyw z patelni

My Chcemy Jeść
Potrawka z kurczaka w białym sosie 230

łyżki śmietany gęstej 18% + łyżka mąki 2 czubate łyżeczki cukru natka pietruszki Wykonanie: Z kurczaka i włoszczyzny przygotować bulion. Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je z bulionu, podobnie warzywa. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy mąkę. Tak przygotowaną zasmażkę dodajemy do odmierzonej ilości bulionu z kurczaka. Gotujemy na małym ogniu energicznie mieszając, żeby nie powstały grudki (w najgorszym przypadku użyjcie blendera

Pociąg Do Kuchni
KIESZONKI Z WARZYWAMI W PŁATKACH KUKURYDZIANYCH 152

Kieszonki z piersi kurczaka nadziewane warzywami obtoczone płatkami Kukurydzianymi Lubella -  to moja propozycja na dzisiejszy obiad. Składniki: 1 pierś z kurczaka 400g mrożonych warzyw na patelnię Pieprz, sól, sos sojowy do smaku 1 jajo Płatki owsiane Lubella Pierś z kurczaka należy dokładnie umyć i osuszyć. Podzielić na 4 płaty. Każdy płat delikatnie naciąć, tak, aby powstała koperta. Przyprawić solą

Słodki Zakątek
Zupa krem z dyni 179

momentu gdy dynia zaczyna mięknąć. Do gotującego wywaru dodajemy obrane ziemniaki a gdy wszystkie warzywa będą ugotowane, odcedzamy go. Do czystego bulionu wkładamy z powrotem włoszczyznę i warzywa z patelni. Całość miksujemy blenderem na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, curry, ostrą papryką i solą. Zupę proponuję podawać z grzankami o smaku ziół prowansalskich. Jak je zrobić? Wystarczy chleb

Qchnia po prostu
Tarta ze schabem i warzywami 163

panierce i zestaw warzyw Składniki na ciasto: - 150 g mąki - 75 g masła - 1 żółtko - 1,5 łyżki śmietany 18% - szczypta soli Składniki na nadzienie: - 1 opakowanie warzyw na patelnię po staropolsku Iglotex - 120 g schabu - 50 g śmietanki 18% - 1 jajko - 1 białko (pozostałe z ciasta) - pieprz, sól Składniki na panierkę: - 1 jajko - mąka - bułka tarta Dodatkowo olej(...)zanurzamy w rozbełtanym jajku a następnie obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kawałki schabu na rumiany kolor. Potem wrzucamy do miski i pozostawiamy do wystygnięcia. Teraz zabieramy się za nadzienie. Jajko z białkiem mieszamy razem ze śmietanką, doprawiamy pieprzem i solą i dorzucamy warzywa. Myśmy wcześniej warzywa dali do miski i położyli na gorącym garnku

Kuchenne Wariacje

Proponowane wyszukiwania