Gęsta, pożywna, sycąca wegańska zupa, która smakuje jak dobra… grochówka na boczku. Dymny i „mięsny” smak nadaje zupie wędzona papryka, naturalną słodycz dyni i smażonej cebulki przełamują tu przyprawy i duża ilość majeranku (tego ostatniego radzę nie szczędzić). Bardzo szybka w przygotowaniu, rozgrzewająca i odżywcza – idealny to balsam na wychłodzone jesienią ciała i dusze Składniki na 4-5 porcji: około 400 g miąższu dyni (użyłam hokkaido) 1 średnia marchewka kawałek korzenia selera 1 duża cebula 2 – 3 ząb...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dieta odmładzająca dr Gayelorda Hausera to dieta przede wszystkim oparta na sokach ze świeżych warzyw oraz owoców.
Czytaj dalej...