warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:35/829)

Makaron sojowy z patisonem i pomidorami 176

kostkę. Patisona kroimy w plastry lub kostkę. Oliwki kroimy na pół. Do gotującej się wody dodajemy sól, łyżkę oliwy i wrzucamy makaron. w tym samym czasie wrzucamy warzywa na patelnię, na której smaży się już czosnek. Przyprawiamy pieprzem solą i bazylią. Po 4 minutach odcedzamy makaron i przekładamy na talerz. W tym momencie warzywa są już gotowe, więc dodajemy

Weganka gotuje
Lekki omlet z warzywami bez mąki 170

patelni (u mnie patelnia do naleśników - ufam jej:) bo mi naleśniki do niej nie przywierają, więc miałam pewność, że omlet też się nie przyklei) Przelewamy masę z warzywami na patelnię i na małym ogniu smażymy do momentu ścięcia się jajek. Następnie złożyć na pół i chwile jeszcze podsmażyć Podawać Na zdrowie!:) Biorę udział w akcjach

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szybka zupa z mrożonki 206

warzywa. Jako, że są je już pokrojone i częściowo podgotowane, to jest to naprawdę danie szybkie. Ze zrobieniem takiej zupy każdy NA PEWNO sobie poradzi:) Składniki: opakowanie mrożonki- "warzywa na patelnię po włosku"- 450 gram  masło, sól, pieprz estragon, papryka mielona ostra, majeranek śmietana Przygotowanie: Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju i wsypałam zawartość torebki : brokuł, marchew, fasolkę szparagową

Proste Potrawy
Nadziewane koperty z fetą 175

naleśniki * mieszanka dowolnych warzyw mrożonych - brokuł, marchewka, fasolka szparagowa * łyżka oleju kokosowego * domowy ser feta  * ulubione przyprawy * bułka tarta * jajko * olej rzepakowy Przygotowanie : Rozgrzewamy olej kokosowy na patelni, wrzucamy warzywa i dusimy około 10 minut tak by zostały chrupkie, ale ugotowane. Można troszkę podlać wodą. Dodajemy ulubione zioła oraz fetę, wszystko razem mieszamy. Nadziewamy naleśniki, składamy je w kopertę

Magiczne Życie Marty
Pieczone kotlety z indyka z cukinią :) 150

Kotlety z indyka sprawdzą się jako białkowy dodatek np. do obiadu z porcją ulubionych warzyw i kaszy. Można je też wykorzystać do przygotowania domowych burgerów, z pełnoziarnistą bułką, świeżymi warzywami i jakimś sosem. Mięso z indyka charakteryzuje się niewielką ilością tłuszczu, a dużą porcją białka. Przygotowane z niego kotlety, z dodatkiem cukinii są niezwykle mięciutkie i soczyste. Sama cukinia urozmaiciła(...)podsmaż drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie dodaj drobno startą cukinię i smaż ok. 5 minut. Co chwilę mieszając. Mięso z indyka wymieszaj z jajkiem i przyprawami. Dodaj warzywa z patelni i ponownie wymieszaj.  Uformuj kotlety i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym na 180*C piekarniku przez 30 minut

Zdrowie na języku :P
Gulasz z wołowiną podgrzybkami i bakłażanem 170

drugiej patelni przesmażam pokrojona cebulę, dodaję marchewkę obraną i pokrojoną w krążki i razem smażę, na końcu dodaję pokrojoną paprykę czerwoną. Do wołowiny wlewam bulion, dodaję warzywa z patelni, liście laurowe, ziele angielskie i razem duszę na wolnym ogniu około 30 minut. Bakłażana kroję w kostkę i przesmażam na osobnej patelni, wykładam na talerz. Grzyby kroję na kawałki i też

wesoła kuchnia
Omlet z warzywami 196

Składniki 2 jaja 4 łyżki mąki garść warzyw na patelnię sól, pieprz zioła prowansalskie szczypta kurkumy Sposób przygotowania Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać żółtka, a następnie … Czytaj dalej Omlet z warzywami

czarrna od kuchni
Fenkuł orientalnie 134

wrzuciłem na patelnię razem z tymiankiem, pietruszką i niewielką ilością listków fenkułu. Dusiłem wszystko pod przykryciem 5 minut. Przyprawiłem solą, pieprzem, szafranem i sokiem z cytryny. Do warzyw na patelni dodałem ósemki pomidorów, całość jeszcze raz pogrzałem. Przed podaniem posypałem posiekanymi listkami fenkułu

R'n'G Kitchen
Łosoś z warzywami 171

warzyw.   Pycha!!! Pasuje idealnie do ziemniaków pieczonych lub do puree ziemniaczanego. Zresztą przekonajcie się sami. Składniki: 4 filety z łososia, 3 łyżeczki masła ( czubate), 0,5 kg warzyw na patelnię, sól, pieprz Wykonanie: Łososia myjemy, osuszamy. Każdy filet przekrajamy na pół. Posypujemy solą i pieprzem. Smażymy z każdej strony   na masełku na małym ogniu. Dodajemy warzywa. Dusimy

Passion of Cooking
Azjatyckie słodko-kwaśne surimi | Wielki test !!! Aż 7 obiadów za 100zł. "Moje Smaki Życia" 186

głębokiej patelni. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu. Przecier przelewamy do miski, dodajemy do niego zalewę z ananasa, sok z cytryny, posiekany czosnek i mieloną paprykę. gdy warzywa na patelni zmiękną dodajemy do nich sos. Mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy jakieś 20 minut. GOTOWE

ClauditteMissCooking
Kolorowa sałatka z filetem na fasolce szparagowej 118

Smaczna sałatka z filetem z kurczaka, która może całkowicie zastąpić danie obiadowe. Dość pikantna za sprawą papryczki chilli i imbiru. Myślę, że jeśli nie je się mięsa to same warzywa z sosem też będą smakować, bo to z nich i właśnie sosu pochodzi cały smak. Można ją jeść na ciepło, jak i na zimno. Osobiście wolę tę drugą wersję(...)chilli. Dodać imbir, pieprz, sos sojowy i szczypior. Fasolkę ugotować we wrzątku i odcedzić. W naczyniu ułożyć fasolkę, na niej rozłożyć plastry mięsa i przykryć je mieszanką warzyw z patelni. Z podanych składników zmieszać sos i polać nim całość. Miałem ocet winny malinowy, dlatego mój sos wyszedł różowy. Smaczności

Przepisy Mikołaja
Sałatka na ciepło z tortelloni z serem ricotta i szpinakiem 132

patelni rozpuszczam 1 łyżeczkę masła, dodaję pokrojoną w pół krążki cukinię, pokrojoną w dużą kostkę czerwoną paprykę i chwilę duszę. Dodaję pesto – dusze jeszcze 5 minut. Dodaję warzywa z patelni do tortelloni, mieszam delikatnie. Wykładam do miseczki, dodaję małe kulki mozzarelli przekrojone na pół. Podaję szybko na stół. Wspaniale smakuje na zimno i na ciepło.     Artykuł Sałatka

MojaQchnia.pl
Makaron z cukinią 148

patelni na oliwie podsmażam pokrojoną w kostkę cukinię. Po kilku minutach dodaję posiekaną cebulę i czosnek. W garnuszku gotuję al dente makaron, po czym dodaję go do warzyw na patelni, doprawiam, dodaję jajka, szybko mieszam, by nie powstała jajecznica. Podaję od razu. Posypuję natką i świeżo zmielonym pieprzem

Zasmakuj Kuchni
Kurczak po myśliwsku 155

wtedy dorzucamy cebulę oraz czosnek. Smażymy wszystko do momentu aż warzywa zmiękną. Następnie dodajemy zioła i chwilę smażymy. Kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do boczku i warzyw na patelni, wszystko dokładnie mieszamy i dodajemy sól. Przesmażamy chwilę aż kurczak zmieni kolor. Na patelnię wlewamy wino i zagotowujemy całość, następnie wlewamy passatę, dodajemy cukier oraz liście laurowe. Wszystko gotujemy

Cooking Monster
Sałatka z bundzu, warzyw i kaszy gryczanej 164

pyszna, prosta przekąska:) Aromatyczna i zdrowa sałatka. Połączenie warzyw, sera bundzu (owczego + krowiego) z kaszą gryczaną to zdrowe i syte śniadanie, kolacja, przekąska w ciągu dnia. Można jeść samą lub z dodatkiem chrupiących złotych bagietek. Na pewno do tego coś gorącego, zielona herbata, delikatna herbata liściasta.. Nic więcej nie trzeba! Składniki: 250 g bundzu kilka koktajlowych pomidorków(...)kukurydzę, lekko doprawiamy i dodajemy chili, dusimy na średnio mniejszym ogniu do miękkości, w misce mieszamy bundz z jajkiem, pomidorkami, kaszę gotujemy wedle przepisu na opakowaniu, przestudzamy, gdy warzywa z patelni będą miękkie, studzimy je, łączymy razem wszystkie składniki i doprawiamy do smaku. Smacznego zdrowego

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania