warzywa na patelnie - 12430 przepisów (strona:107/829)

Yakisoba – japoński stir fry z makaronu ramen 190

tylko w zupie? Ano nikt Polecam Wam bardzo proste i przepyszne japońskie danie o nazwie yakisoba. W oryginale jest to smażony chiński makaron w stylu ramen z wieprzowiną i warzywami. Ale zweganizowanie go nie było wcale trudne Danie jest bardzo szybkie w przygotowaniu, idealnie nadaje się na pożywny lunch do pracy. Polecam Składniki: 1 średnia marchewka 1/2 świeżej papryki słodkiej(...)biała) lub większe kawałki (pekińska lub włoska). Czosnek obieramy i drobno siekamy. Makaron ramen wyciągamy z opakowania na durszlak i przepłukujemy pod bieżącą wodą. Na nieprzywierającą patelnię z grubym dnem wrzucamy pokrojone warzywa i czosnek i smażymy aż warzywa zmiękną. Dodajemy odcedzony makaron ramen, sos sojowy i ocet balsamiczny. Całość mieszamy i smażymy jeszcze przez kilka minut. Podajemy z solo

Lamarida.pl
Kurczak po cygańsku 128

patelni i wrzucamy na nią pokrojoną w kostkę cebulę i obie papryki , dodając jednocześnie wyciśnięty praską czosnek, miód i mieloną słodką paprykę . Wszystko smażymy krótko na patelni , ciągle mieszając . Jak już warzywa delikatnie zmiękną i się podsmażą przekładamy do brytfanki lub garnka o wyższych brzegach i nie przywierającym dnie . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wlewamy pomidory z puszki doprawiamy solą i ostrą

Ogrodnik w podróży
Kus kus perłowy z warzywami i kurczakiem 148

kapusty pół cukinii małej sól ziołowa RadixBis natka pietruszki Udka myjemy i obsypujemy solą ziołową i skrapiamy oliwą, odstawiamy na ok godzinę. Obsmażamy na tłuszczu w głębokiej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę warzywa, podlewamy odrobiną wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Doprawiamy solą ziołową RadixBix. Kus kus gotujemy według przepisu na opakowaniu. Podajemy kuskus z warzywami i uduszonym

Gotowanie jest łatwe
Gulasz z belugą (czarną soczewicą) 167

Gotujący się gulasz przykryć pokrywką, zmniejszyć ogień i dusić ok. 45 minut.  7. Doprawić pieprzem i solą. Pogotować ok. 2-5 minut. Sprawdzić, czy warzywa są miękkie.  8. Na patelni rozpuścić masło, aż delikatnie zbrązowieje.  9. Gulasz polać zarumienionym masłem, posypać natką pietruszki i startym parmezanem. www.kuchniasmakow.blogspot.com Inspiracja i oryginalny przepis: www.kingaparuzel.pl

Kuchnia smaków
Filet z kurczaka pod warzywną pierzynką 1119

maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z kardamonem do smaku, obtoczyć w bułce tartej i obsmażyć z obu stron. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno pokroić i zeszklić na patelni z dodatkiem oleju. Przygotowane warzywa wyłożyć na kotleta, posypać startym żółtym serem, zapiec w piekarniku w temperaturze 170 stopni przez około 15-20 minut

Tradycyjna Kuchnia
Udon po chińsku z warzywami 168

Udon to taki chiński makaron idealny na ciepło, zimno i jak tam chcecie. Ja kupiłam makaron świeży, który tylko wrzuciłam na patelnię i podgrzałam. Do niego warzywa i pyszne danie na talerzu, polecam. Udon po chińsku z warzywami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Piątek: Calzone z warzywami 120

odstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny najlepiej na dobę. Wyciągnij ciasto z lodówki na godzinę przed pieczeniem. Krok 2 Nadzienie. Pokrój warzywa w kostkę, a chorizo w półplasterki. Rozgrzej olej na patelni i wrzuć wszystkie składniki, żeby je chwilę przesmażyć. Z warzyw odparuje trochę wody, chorizo puści sok, smaki przemieszają się. Jeśli nie masz czasu, nie zawracaj sobie

Niedzielny kucharz
Ryba po grecku 151

garnka i zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować przez 15. Pod koniec dodać ziele angielskie i listek laurowy. Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na oleju, dodać ugotowane warzywa, chwilę smażyć. Dodać wodę z gotujących się warzyw- około 1/3 szklanki i koncentrat. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką. Warzywa ułożyć na rybie. Najlepiej smakuje po kilku godzinach

MojaQchnia.pl
Pieczarkowy pasztet z kaszy gryczanej 149

opcjonalnie ok. 20-30 g żółtego sera przyprawy: sól, kolendra mielona, majeranek Pieczarki obieramy, siekamy bardzo drobno razem z cebulą i suszonymi pomidorami. Ja użyłam rozdrabniacza. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa. Następnie dusimy pod przykryciem, by pieczarki zmiękły. Kasze, soczewicę i pestki dyni gotujemy w niepełnej szklance wody. Gdy kasza wchłonie całą wodę odstawiamy do ostudzenia. Pieczarki

Kucharzyca
Zapiekanka makaronowa z bakłażanem i pomidorami 204

patelnię dodać dwie łyżki oliwy, wrzucić seler, marchewkę, cebulę, smażyć 3-4 minut, dodać czosnek i smażyć kolejne 3-4 minuty. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Na patelnię wrzucić makaron, zmieszać z warzywami, dodać trochę rosołku i wymieszać całość – przełożyć do miski. Mozzarelle pokroić w drobną kostką Do miski dodać bakłażana, resztę rosołku, mozzarellę, połowę oregano, sól i pieprz

Cooking for Emily
Chłopska patelnia z kiełbasą, cebulą, papryką i pieczarkami 144

kroimy w dużą kostkę, cebulę w piórka a pieczarki w plastry.  2. Kiełbasę podsmażamy na dużym ogniu na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. Zdejmujemy ją z patelni. Na pozostały tłuszcz przekładamy warzywa, podsmażamy 5-10 minut. Zalewamy szklanką wody, dusimy pod przykryciem do momentu aż warzywa zmiękną, około 20 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i kiełbasę. Dokładnie mieszamy

Szefowa kuchni
Łódeczki Paprykowe Faszerowane Ryżem Z Warzywami I Kurczakiem 170

przyprawa do kurczaka sól, pieprz, papryka ostra, słodka, warzywko do smaku ser żółty na wierzch olej/oliwa do smażenia 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z olejem/oliwą przesmażamy warzywa z cebulą oproszone solą, pieprzem oraz warzywkiem. Następnie kiedy warzywa zmiękną, dodajemy pokrojona i przyprawiona pierś z kurczaka. Przesmażamy całość. 3. Kiedy ryż jest gotowy, dodajemy

Gotowanie...to proste !
PASTA Z CIECIORKI I MARCHEWKI 106

ciecierzycę. Na drugi dzień gotujemy ok. 40 min pod przykryciem w lekko osolonej wodzie do miękkości. Ścieramy marchewki na tarce o grubych oczkach, kroimy pora. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy warzywa (dolewamy odrobinę wody ) i dusimy z przyprawami. Ciecierzycę i podduszone warzywa miksujemy na gładko z 2-3 łyżkami wody.  Najlepiej smakuje na następny dzień podana na domowym

Marcepanowa kuchnia
Placki z marchewki i kalafiora 188

słodkiej olej do smażenia Przygotowanie: Kalafiora i marchewkę zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Cebulę bardzo drobno pokroić. Do miski wsypać mąkę, przyprawy, dodać jajka i starte warzywa. Wszystko dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć partiami na małym ogniu z jednej strony przez około 5 minut. Przewrócić i smażyć kolejne 5 minut. Na koniec można trochę zwiększyć moc gazu

Jaglusia

Proponowane wyszukiwania