Pomysł na to danie zaczerpnęłam z książki Magdy Salamon "Gotujmy inaczej". Do przyrządzenia tego dania zaintrygowała mnie jego nazwa...jak i prostota jego przygotowania 😍 Według autorki, czuczuka to północnoafrykańska potrawa z warzyw podana z duszonymi jajkami. Do jej przyrządzenia będziecie potrzebować bakłażana, cukinię, cebulę, paprykę i pomidory. W oryginalnym przepisie nie ma dodatku cukinii, i wykorzystano zieloną paprykę. Czuczuka przypomina mi szakszukę , ponieważ jest do danie s... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)