przygotowania moich owocowych koktajli wykorzystałam dojrzałego ananasa, dwa melony - miodowy i galię (tak myślę, że to właśnie był taki ;) ) i kaki. Świetnie pasowałby też różowy arbuz, ale niestety nie udało mi się żadnego znaleźć. Potrzebne będą także foremki w kształcie serduszka (takie na pewno znajdą się wśród domowych zbiorów) i patyczki do szaszłyków. Owoce obieramy i kroimy na plastry około
CiastkozercyPychotka! Słodko - słony smak z mleczną owsianką to sprawdzony przepis na udane śniadanko :) Kiedy zaglądając do słoiczka po maśle orzechowym widzisz już jego dno - nie jest dobrze :( Ale, ale! Wtedy przychodzi pora ażeby te resztki, które osiadły na ściance słoiczka jakoś wykorzystać :D Owsianka jest na to idealnym sposobem :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych górskich 150 ml mleka 1 łyżka
Zdrowie na języku :PŻyczę udanych wypieków
Przepisy i porady kulinarnecałkiem. Nasmarować mięso ( pod skórą ) mieszanką przypraw i czosnku. Przykryć mięso z powrotem skórą i natrzeć ją także przyprawami. Każde udko ułożyć na kawałku foli aluminiowej. Na każde udo położyć kawałek smalcu i szczelnie zawinąć folią aluminiową. Włożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 C ) i piec około godziny, tak aby mięso było całkiem miękkie. Podawać gorące z ziemniakami ( lub frytkami
Przepisy i porady kulinarnepieczenia nie popękały. Życzę udanych wypieków
Przepisy i porady kulinarneŻyczę udanych wypieków
Przepisy i porady kulinarnedużych kawałkach już mnie nie przerażają, pod warunkiem, że dobrze je doprawię. Świetnie nadają się też do koktajli warzywno owocowych . Też macie swoje zmory kulinarne tak jak ja? Może udało Wam się jakąś już pokonać? Zobacz jak przygotować makaron ze szpinakiem ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzawciąż poszukuję, wszystkiego, na każdej życiowej płaszczyźnie. Także tej gastronomicznej. Staram się poznać jak najwięcej, spróbować jak najwięcej, nauczyć się jak najwięcej i osiągnąć jak najwięcej. Oby mi się udało. Czarna rzepa ma smak podobny do rzepy białej, choć jest bardziej pikantna i wyrazista, można wyczuć nieznaczną goryczkę. Trochę jak taka... zmodyfikowana rzodkiewka ;) Niemniej do sałatek nadaje się wybornie
W kuchni Karmel-itkiwystający brzuszek zniknął.U mnie zniknął całkowicie i bezpowrotnie,mężwi w pasie ubyły dwa rozmiary.W naszym słusznym już wieku jest dosyć trudno pozbyć się niechcianych kilogramów,a udało się i to kompletnie be żadnego wysiłku z naszej strony.Sami możecie zresztą sprawdzić. Wstęp dosyć przydługi,ale już od dawna nosiłam się z zamiarem napisania tego tekstu i podzielenia się moimi spostrzeżeniami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!racji przybyłych gości. Dziś, po odgrzewanych gołąbkach Żona Ma wchodzi do kuchni i robi znowu moje ulubione bułeczki. Obiecałem przepis jak tylko zrobimy je ponownie. Piszę my, bo udało mi się z nią kilka uformować. I tyle z mojego wkładu. A oto niezbędne składniki: -kilogram mąki orkiszowej -50 gram świeżych drożdży -pół szklanki ciepłego mleka -łyżka cukru -4 duże łyżki
BaRepasMożna je przygotować z różnego gatunku mięsa – drobiowego, wieprzowego, wołowego, jagnięcego, mieszanego. Cała tajemnica udanych kotletów mielonych (nie tylko wieprzowych) tkwi w doborze dobrego gatunku mięsa, bardzo dokładnym wyrobieniu masy mięsnej i odpowiednim jej doprawieniu. Najlepsze przyprawy, to oczywiście własne kompozycje, a nie gotowe mieszanki. Składniki: - 1,2 kg mięsa wieprzowego (szynka lub łopatka) - 2 czerstwe bułki + mleko
mojewypiekiinietylko