twaróg - 6936 przepisów (strona:317/463)

Ciasto z czereśniami 179

jest już takie dobre, na szczęście wszystkim tak smakowało, że nie zostało go zbyt wiele na następny dzień. Przepis na cisto znaleziony  tutaj . Składniki : 200 g półtłustego niezmielonego twarogu 5 łyżek oleju 100 g cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek mleka 1 jajko 350 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok 750 g wypestkowanych czereśni Wszystkie składniki

Słodka Kraina Wypieków
Domowe lody brzoskwiniowe 115

łyżek soku pomarańczowego (nektar) 1 kostka sera twarogowego 7 brzoskwiń (dałam takie z działki więc dlatego tyle bo są malutkie :)) PRZYGOTOWANIE: Do miski wlej jogurt, sok i rozdziabany twaróg oraz 5 pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Zmiksuj blenderem. Na tarce o małych oczkach utrzyj pozostałe brzoskwinie (mus). Do pojemników najpierw przełóż po łyżeczce musu, jeśli trzeba dodaj wiece i na koniec

ClauditteMissCooking
drożdżówki z serem i śliwkami pod kruszonką 214

drożdżówek: 50 g drożdży 500 g mąki pełnoziarnistej 1/2 szklanka mleka szklanka ksylitolu 1/2 szklanki oleju szczypta soli 2 jajka 0,5 kg śliwek 0,5 kg twarogu Wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku. Dodajemy jajka, sól.,olej  i cukier. Wszystko razem mieszamy a na koniec dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne i nie będzie się przyklejać

ciastkarnia na kruchym spodzie
Chleb z cukinią 180

patyczkiem, czy chleb jest upieczony w środku (koniec patyka nie może być obklejony ciastem a jedynie lekko wilgotny). Wyjmujemy chleb z piekarnika, studzimy i  serwujemy na przykład z twarogiem z rzodkiewką

Miód i pieprz
ser biały typu bundz 110

pozostawiamy w chuście w zależności od upodobań od kilku godzin do kilku dni ( im dłużej ser będzie leżał w chuście tym będzie bardziej "dojrzały"). Świerzy bundz ma smak twarogu, lecz jego konsystencja jest dużo bardziej zwarta, serwatki pozostałej po wyrobie sera nie wylewamy, lecz używamy do wyrobu domowych wypieków

Miód i pieprz
Sernik z kolorową galaretką 145

stężenia.  Galaretki pokroić w  kostkę. Galaretkę czerwoną rozpuścić w 350 ml wrzątku, zostawić do ostudzenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym, cały czas miksując dodać porcjami twaróg i żelatynę przygotowaną wg opisu na opakowaniu. Dno wyłożyć biszkoptami, masę delikatnie wymieszać z pociętymi galaretkami i wyłożyć na biszkopty, wyrównać. Wylać zimna galaretkę na wierzch, wstawić do lodówki

Camilla w kuchni
Sernik Jeżynowy - pieczony! 163

ŚMIETANOWA: 250 ml gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka  ekstraktu z wanilii  <--- przepis Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam. MASA SEROWA: 750 g twarogu półtłustego lub tłustego, dwukrotnie zmielonego 2 łyżeczki  ekstraktu z wanilii  (użyłam domowego) 220 g drobnego cukru 4 jajka 2 łyżki mąki pszennej  1 łyżka soku z cytryny

Blondynka Gotuje
Twarogowo-ogórkowa sałatka z oscypkiem 131

Orzezwiająca, gdyż pierwsze skrzypce gra tutaj ogórek, na którego właśnie w tym czasie mamy wysyp. Dobrego ogórka nigdy dość. Składniki -ogórki gruntowe -pomidory -oscypki lub inny ser mocno wędzony -twaróg w kostce -majonez -natka pietruszki -malutki ząbek czosnku -różowa sól himalajska -kolorowy pieprz prosto z młynka -szczypiorek Kawałek białego sera rozetrzyj w misce widelcem.Posól , dosmacz pieprzem. Dodaj pozbawione skórki

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto sernikowe z bezą 176

owoce dodają ciastu smaku i poprawiają wizualnie jego wygląd. Przepis na Ciasto sernikowe z bezą: Bazą ciasta to sernik z 3 składników tym razem przygotowany z 200 g twarogu naturalnego President, 200 g białej czekolady i 3 jajek, tym razem zrobiłam go bezą, którą nałożyłam po 45 minutach właściwego czasu pierwotnej wersji ciasta. Białka ubijamy na sztywno i dzielimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kanapka truskawkowa 125

chleb razowy 2-3 kromki biały twaróg 10 dag truskawki 5-6 szt cukier  Chlebek posmarowac serkiem, pokroić truskawki. można leciutko posypac cukrem

Camilla w kuchni
Sernik z truskawkami 146

paczka biszkoptów 500g truskawek 250 g śmietany słodkiej 30% 500g twarogu sernikowego śmietan-fix 2,5 łyżki żelatyny galaretka truskawkowa 50 g cukru  Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać. Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody). ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy

Camilla w kuchni
puszysty sernik z 3 składników 1489

Sernik w wersji mini ale warto było go wypróbować. Jest puszysty i delikatny. składniki 150 g serka (ja użyłam domowego twarogu, który zmiksowałam na gładką konsystencję) 120 g białej czekolady 3 jajka wykonanie: Piekarnik rozgrzewamy do 170 st. C. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywną pianę i odstawiamy do lodówki. Do żółtek dodajemy rozpuszczoną czekoladę i dokładnie

Domowy Smak Jedzenia
Quiche z pieczarkami i kurczakiem 163

naprawdę smaczne i efektowne danie . Składniki : ciasto : 250 g mąki (pszennej tortowej) 1 łyżeczka soli 150 g masła, zimnego 1 jajko masa jajeczna: 200 g śmietanki 30% 100 g twarogu półtłustego 50 ml mleka 2 jajka całe 3 żółtka szczypta gałki muszkatołowej sól do smaku farsz : 1 filet z kurczaka 150 g boczku wędzonego 8 pieczarek 1 duża cebula

Ogrodnik w podróży
35 pomysłów na weekendowe śniadanie 227

weekend już jutro! Smacznego i miłego leniuchowania! Chrupiące grzanki czosnkowe  Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata

Moja smaczna kuchnia
Roladki nadziewane marmoladą różaną 369

Roladki nadziewane marmoladą różaną Składniki: ciasto: - 2 szklanki mąki pszennej (u mnie typ 450) - 100g masła - 1/4 szklanki cukru - 2-3 krople aromatu waniliowego - około 200g twarogu półtłustego - 1-2 żółtka masa: - marmolada różana dodatki: - cukier puder do posypania Forma: blacha od piekarnika   Przygotowanie: Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto. Siekam je nożem, a następnie wyrabiam dokładnie ręką

Kuchnia co dnia

Proponowane wyszukiwania