owsianka na mleku sojowym z figą (w środku), twarogiem i syropem klonowym~ W tamtym roku przegapiłam figi, teraz udało mi się kupić dwie ostatni sztuki! :) A Simba chyba bardzo lubi wysokości...Pomijając fakt, że śniadanie przygotowuje z tym małym gnojkiem siedzącym mi na ramieniu (wspina mi się po nodze i siedzi tam! :D) to ostatnio lubi wędrować po ścianie
breakfast of dreamsowsianka na mleku sojowym z cynamonem gotowana z jabłkiem, podana z resztą jabłka, twarogiem i syropem klonowym ; herbata choco-chili ~ Trzeci dzień z kolei jem owsiankę? Chyba jakiś niedobór owsu mam... ;) Dzisiaj moja ulubiona wersja - owsianka gotowana z jabłkiem. Do tego jakiekolwiek dodatki. Teraz padło na kremowy twarożek i syrop klonowy, który najbardziej smakuje mi jesienią...też tak macie
breakfast of dreamsowsianka na mleku owsianym z mielonym młodym jęczmieniem , twarogiem i ziarnem kakao ; kawa bananowa ~ Przepis na wczorajsze pieczone jabłko również bierze udział w konkursie Primaviki i...no, będę wdzięczna, jeśli będę mogła liczyć na Wasze głosy tutaj - konkurs.primavika.pl/pieczone-jablko-z-kokosowym-maslem-orzechowym-i-dzemem wystarczy kliknąć "lubię
breakfast of dreamskaszka orkiszowa z karobem , twarogiem i błonnikiem witalnym ~ Taka aluzja do twarożku na kaszce - skojarzył mi się ze śniegiem :) Którego notabene na dworze nie ma...Ale mi to nie przeszkadza, niech spadnie jedynie na święta, a potem może go nie być. Zamarzam! :( Wczorajsze trzy godziny lepienia uszek na praktykach dały mi się we znaki i czuję się dzisiaj jakbym miała
breakfast of dreamskliknięciu na poniższe zdjęcie przejdziecie do przepisu: Jeszcze przepis na dzisiejsze śniadanie. Było przepyszne :) Robiłam kiedyś coś podobnego, ale zamiast kaszy jaglanej były płatki owsiane, a zamiast ricotty twaróg. Jadłam wypiek od razy po wyjęciu z piekarnika, ale polecam upiec serniczek wieczorem i zostawić na noc w piekarniku - będzie jeszcze lepszy, bardziej zwarty, smaki się "przegryzą" :) Jeśli jednak zdecydujecie się
breakfast of dreamsgotowany sernik waniliowo- karobowy z masłem orzechowym z syropem klonowym i pecanami~ PRZEPIS /1 porcja/ ~300g mielonego twarogu ~jajko ~40ml mleka (u mnie migdałowe) + 2 łyżki budyniu waniliowego ~łyżka karobu BIO ~cukier/stevia do smaku Ser mieszamy z jajkiem, przekładamy do garnuszka i zagotowujemy ciągle mieszając. Mieszamy budyń z mlekiem. Gdy ser będzie już się gotował wlewamy rozmieszany budyń i gotujemy
breakfast of dreamsnaleśniki z kaszy gryczanej z twarożkiem straciatella*~ *mielony twaróg + pasek czekolady słodzonej ksylitolem PRZEPIS /1 porcja/ ~1/3 szklanki (ok. 60g) kaszy gryczanej niepalonej (inna nazwa: kasza gryczana biała) ~woda do namoczenia kaszy ~1/2 - 3/4 szklanki wody (może być lekko gazowana) ~szczypta soli Kaszę płuczemy a następnie zalewamy zimną, przegotowana wodą - ok. 1 - 1 1/2 szklanki. Zostawiamy pod przykryciem
breakfast of dreamsmiało być to zupełnie co innego, ale tak mi posmakowały, że jem je do dziś i prędko nie przestanę :D Jak je zrobić? Mieszam rozgniecionego, duzego banana z twarogiem sernikowym (ok. 100g) i jogurtem (ok.200g) i łyżką (ok. 10g) kakao, zamrażam w foremce na kostki lodu, a następnie miksuję - niebo w gębie. Przed zmiksowaniem trzeba odczekać po wyjęciu z zamrażarki
breakfast of dreamsplacek owsiany (płatki owsiane i mąka owsiana ) z tartym burakiem, podany z twarogiem i mieszanką ziaren Migdałowy Przylądek ~ Myślałam, że będzie taaaaaaki różowy, i w sumie na patelni był, dopóki nie obróciłam go na drugą stronę. Pod wpływem temperatury buraki straciły piękny kolor i placek nawet nie wygląda jakby zawierał to warzywo. Jednak smak buraka pozostał - co było plusem :) Coraz
breakfast of dreamsdyniowy serniczek z ciemną czekoladą słodzoną ksylitolem ~ No to czas powrócić do szkolnej rutyny...Nie lubię tego, zdecydowanie. PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu sernikowego (mielonego) ~100g puree z dyni ~jajko ~2 łyżki proszku budyniowego waniliowego ~20g ciemnej czekolady słodzonej ksylitolem ~cukier/stevia do smaku Czekoladę siekamy. Łączymy wszystkie składniki i pieczemy sernik ok. 40-45 minut w 170*C. Zostawiamy
breakfast of dreamspodczas 7h siedzenia i przyniósł nam jakiś tradycyjny fiński przysmak - nazwał to "cheese bread", nie pamiętam fińskiej nazwy, a na zdjęciu nie mogę rozczytać, ale było to coś jak twaróg, bardzo zwarte, w smaku naturalne - trochę jak mleko, mi nie posmakowało, bo nie jestem fanką mleka, ale przyniósł nam też dżem z (znowu po angielsku, wybaczcie, ale tutaj chyba nawet
breakfast of dreamschce przepis - piszcie :) Jeśli już w letnich klimatach jesteśmy to zapraszam na pyszne ciasto z rabarbarem! Bezglutenowe, niskotłuszczowe i pyszne :) K L I K PRZEPIS /1 porcja/ ~200g twarogu z kostki ~150g jogurtu naturalnego ~200g truskawek ~cukier/stevia/syrop do smaku - opcjonalnie jeśli macie słodziutkie truskawki Wszystkie składniki miksujemy na gładką masę, wlewamy ją do maszynki do lodów i postępujemy
breakfast of dreamsmieć energię potrzebną do codziennych prac. Badania dowodzą, że codzienne spożywanie śniadań poprawia nasz metabolizm! Najlepsze, najbardziej pełnowartościowe i sycące na długo śniadanie powinno zawierać białko (jogurty *najlepiej naturalne* , twaróg, jaja, chudą wędlinę, mleko itp.), węglowodany złożone (pieczywo pełnoziarniste, płatki zbożowe *owsiane, żytnie, jęczmienne(...)* itp.), świeże owoce i warzywa oraz inne dodatki, które lubimy, dobrą opcją są: orzechy, pestki
chili & sugartrzy smaki, bo w jeden mi nie wyszedł :/ A szkoda, bo zapowiadało się nieźle, zapewne byłyby smaczne muffinki - gdyby wyszły. Ale z roztargnienia zapomniałem dodać jajek i muffinki z twarogiem poszły na śmietnik :/ Jakoś tak nie wyrosły wcale i wyglądały jak po wojnie nuklearnej :/ Ale zacznijmy od muffinów kakaowych z buraczkami. Prawdę mówiąc połączenie nieco dziwne, ale po spróbowaniu odrzuciłem
Marder&Marder Manufacturełyżki do momentu, aż uznamy, że się połączyły. A potem już tylko grzejemy olej na patelni i łyżką nakładamy placki i smażymy z obu stron. Doskonale smakują z kozim twarogiem. Placki były może nieco twardawe, ale nie ujmowało im to nic ze smaku. A były naprawdę smaczne. Tam, gdzie Madzia ten przepis znalazła (nie pamiętam już gdzie to było) ktoś
Marder&Marder Manufacture