Doskonała propozycja na ciepłe dni,polecam szczególnie dla małych niejadków.Prosty w przygotowaniu,pożywny i smaczny obiad zachwyci nawet największego łasucha. Składniki: makaron (najlepiej jakiś gruby) świeże truskawki twaróg półtłusty opcjonalnie cukier puder odrobina ekstraktu waniliowego sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Truskawki czyścimy,obieramy z szypułek i dokładnie myjemy.Miksujemy owoce wraz z serem
Wielki apetytUlubione kluseczki moich dzieci.Są pyszne-delikatne i puszyste.Robiła je moja mama,teraz robię je i ja. Jeśli nie znasz ich smaku zapraszam do wypróbowania. Składniki: 400 g twarogu półtłustego 2 jaja 3 łyżki cukru wanilinowego (najlepszy własnej roboty,przepis znajdziecie tu ) szczypta soli 1 szklanka mąki opcjonalnie masełko opcjonalnie brązowy lub cynamonowy cukier Sposób przygotowania: Z podanych składników
Wielki apetytmożemy przygotować jedną porcję posiłku. Ja jestem nimi zachwycona i pewnie jeszcze nie raz przygotuję coś dla was z użyciem tych woreczków. Dziś raczyliśmy się kotlecikami wegetariańskimi z twarogu. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytilości domowników, żeby miał kto jeść postanowiłam przygotować sernik z piernikiem w jednym. Pychotka polecam. Składniki: 225 g ciasteczek Digestive 100 g masła 1 łyżka przyprawy korzennej 800 g twarogu 3 krotnie mielonego z wiaderka 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 3 jaja 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka przyprawy do piernika 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Wielki apetytboki wysmarować masłem. Zimnymi rękoma zagnieść jak najszybciej ciasto i wylepić nim formę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, wystudzić. Twaróg zmiksować mikserem na średnich obrotach z jajami, mlekiem skondensowanym, mąkami i sokiem z cytryny. Uwaga miksujemy tylko do połączenia składników, żeby masa nie nabrała puszystości ( to bardzo ważne, żeby sernik był delikatny
Wielki apetytoparciu o przepis na pyszne pączki serowe postanowiłam przygotować pączki na bazie twarogu z cynamonem i wanilią. Sama nie wiem które lepsze....jak myślisz? Wiem już, że obie wersje przygotuję dla swoich dzieci na Tłusty Czwartek ( mąż też się ucieszy). Ich przygotowanie nie wymaga zbyt wielkich umiejętności, wystarczą dobrej jakości składniki i chęci a efekt przerośnie twoje oczekiwania. Gorąco
Wielki apetytSkładniki: Spód: 200 g kruchych herbatników czekoladowych (mogą być bezglutenowe) 120 g stopionego masła Masa serowa: 4 tabliczki czekolady gorzkiej Goplana (360 g) 50 g masła 500 g twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 400 g mleka skondensowanego (1 puszka) 4 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ekstraktu waniliowego maliny do dekoracji Przygotowanie: Spód: Herbatniki kruszymy
Smakowity Blog Kulinarnymąki pełnoziarnistej 30 g odżywki proteinowej waniliowej 1 jajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 100 g chudego twarogu 60 g jogurtu naturalnego 1/2 banana 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka stewii/miodu/ksylitolu 2-3 łyżki jagód (u mnie mrożone) Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka
Zdrowie na języku :Pmleko i delikatnie podgrzać. Mąkę wymieszać z drożdżami, dodać żółtka, cukry i letnie mleko. Całość dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Masa serowa: 350 g półtłustego twarogu w kostce 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki cukru 1 żółtko Ser rozgniatamy widelcem. Dodajemy pozostałe składniki i całość miksujemy mikserem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodatkowo: suszona żurawina Gdy ciasto
kulinarnyswiatdominacięłam, aby uzyskać ciekawy wzór. Jeżeli macie ochotę na inne słodkości z użyciem ciasta francuskiego to zachęcam Was do przygotowania serduszek z nutellą i malinami lub ciastek nadzianych twarogiem i gruszką . Składniki dla 3-4 osób: 1 płat ciasta francuskiego 1 łyżka brązowego cukru 1 jajko 1-2 jabłka cynamon cukier puder do posypania Jabłka umyć, obrać, pozbawić gniazd
Ugotowaćsernik to popisowe ciasto mojej Mamy :) Jest inny niż tradycyjne serniki, ponieważ nie używamy tłustego twarogu i śmietany. Polecam użyć serków o nazwie "Bieluch", aby mieć pewność, że wypiek zawsze się uda. Dzięki nim masa serowa jest bardzo lekka i puszysta. Jeśli nie lubicie rodzynek, można je pominąć. Sernik wykonany jest na znanym Wam spodzie z pierniczków i herbatników. Przepis
Chocolate Muffin BlogSernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych
BullioDelikatne placki z twarogiem i pianą z białek. W smaku przypominają trochę gofry. Słodkie i puszyste. Proponuję podawać ze świeżymi owocami. Przepis na około 15 dość dużych placków. 250 g sera twarogowego jak do sernika (trzykrotnie zmielonego lub gotowego sera do serników) 1 szklanka mleka 2/3 szklanki mąki 2 łyżki masła 2 jajka szczypta soli 2 łyżki cukru 2 łyżeczki
Bullioilość możliwości, jej podawania. U nas oprócz tradycyjnego dodatku do drugiego dania, kasza jaglana króluje w deserze, naszych ulubionych serniczkach. Składniki: 200 g kaszy jaglanej (ugotowanej) 200 g białego twarogu (mielonego trzykrotnie) 3 duże jajka 80 g cukru (ja używam brązowego) 1/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(ew. budyń niesłodzony) 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika skórka otarta
Farmażony