twaróg - 6936 przepisów (strona:312/463)

Ravioli miętowe z serem i szpinakiem. 219

łyżką i czekamy aż przestygnie , aby nie poparzyć rąk .Dodajemy sól ,oliwę i wyrabiamy gładkie ,miękkie i elastyczne ciasto .Odstawiamy pod przykryciem. Farsz: 150 g świeżego szpinaku 150 g twarogu ,kremowego ząbek czosnku sól ,pieprz Szpinak pokroić na mniejsze kawałki ,dusić na oliwie nie dłużej niż 3 minuty ,dodać pokrojony czosnek i smażyć chwilkę .Przestudzić , dodać ser ,wymieszać i doprawić

Ladylaura.
Sernik a'la kukułka 176

masło, mieszam do połączenia składników, potem dodaję mleko, kakao i na końcu dolewam alkohol. Masę odstawiam by przestygła. Masło ucieram z cukrem na puch dodając po jednym całym jajku. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję do masy maślanej, następnie dodaję budynie i jogurt naturalny.  Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam masę serową, wylewam na wierzch masę kukułkową

Ciasteczkowy Potwór
Bardzo wilgotny, łatwy i lekki sernik | bezglutenowy 473

więcej osób wkręca się w taki styl życia :) Kilka kawałków zjedli również moi rodzice :) Jeśli lubicie bardzo wilgotne serniki, z lekko kwaskowatym smakiem - ten powinien Wam posmakować :) Składniki: 1kg twarogu mielonego (polecam ten z Biedronki, ma 113kcal/100g i sporo białka) 25 tabletek słodzika 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Aromat waniliowy Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę

Czarnawisienka
NIETOLERANCJA LAKTOZY - Z CZYM TO SIĘ JE? 185

smaku jest mniej słodkie, gdyż nie zawiera frakcji globulinowych (białko) i ilość laktozy w nich znacznie konkuruje. Najlepiej jednak sprawdzić, jak organizm na ten rodzaj nabiału zareaguje. Ser, twaróg - uśmiechnijmy się do tofu . Może nie ma ono szczególnego smaku, ale wystarczy odpowiednio je doprawić lub przyrządzić, aby stworzyć z niego powalający rarytas. Łatwo da się zrobić  z niego jogurt

W kuchni Karmel-itki
Weekendowe śniadanie - naleśniki pszenno-owsiane z melasą i kwiatami jasnoty 186

szklanka mąki pszennej, 1/2 szklanki mąki owsianej, 2 jaja, 1 łyżka melasy trzcinowej, 1/2 szklanki mleka, 1/2 szklanki wody gazowanej, 2 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego, szczypta soli. Farsz: Twaróg półtłusty, Gęsty jogurt, Brązowy cukier, Esencja waniliowa, Skórka otarta z 1/2 pomarańczy (wcześniej wyszorowanej i sparzonej). Do podania: Owoce borówki amerykańskie, Kwiaty jasnoty białej, Listki stewi lub mięty, Syrop

SzczyptaSmaQ
Sernikobrownie z malinami 218

Radzę użyć czekolady z większą zawartością kakao. Składniki: 200 g gorzkiej czekolady, 200 g masła, 400 g cukru pudru, 5 jajek, 100 g mąki, 450 g serka kremowego / mielonego twarogu, 50 g mascarpone, cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego, 140 g mrożonych malin  Piekarnik należy nagrzać do temperatury 170 stopni. Blaszkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Użyłam

Plate of Joy
Sałatka z pęczakiem 191

dań z grilla. Składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak, 1 średnia cukinia, garść świeżego szpinaku, garść pomidorków koktajlowych, garstka ugotowanego zielonego groszku, 1 większy ogórek gruntowy, mini mozarella lub twaróg, olej rzepakowy Dressing: 1/2 pęczka koperku, 1/2 pęczka natki pietruszki, garść liści mięty, ząbek czosnku, sól, pieprz, olej rzepakowy - kilkanaście łyżek Kasze należy ugotować i przestudzić. Warzywa dokładnie umyć. Cukinię pokroić

Plate of Joy
babcine pierogi 125

Składniki: 3 szklanki mąki jajko 1 szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: twaróg półtłusty żółtko cukier wanilinowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy twarożek z pozostałymi składnikami i schładzamy.  Smacznego

Wielki apetyt
Knedelki z serem 138

mnie Kamis) łyżeczka śmietany  Sposób przygotowania: Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy.Gdy są jeszcze ciepłe dodajemy masło.Studzimy.Dodajemy mąkę,sól,jajko i wyrabiamy na gładką masę (lekko klejącą). Z twarogu,żółtka,cynamonu śmietany robimy nadzienie.Formujemy knedle i faszerujemy je twarogiem.Na dużą łyżkę masy ziemniaczanej daję łyżeczkę nadzienia.Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy ze śmietaną,cukrem lub cynamonem,albo z masełkiem. Smacznego

Wielki apetyt
Knedle z serem i morelami 110

Razem z Werką przygotowałyśmy dziś knedle.Były pyszne:) Składniki: 700g ugotowanych ziemniaków 1 i 1/4 szklanki mąki jajko 1 łyżka masła twaróg półtłusty 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego opakowanie moreli suszonych ( ja użyłam firmy Bakal) cukier sól Sposób przygotowanie: Do ciepłych,ugotowanych ziemniaków dodałam masło,rozgniotłam i pozostawiłam do wystygnięcia.Następnie dodałam odrobinę soli,mąkę,jajo i dokładnie wyrobiłam ciasto.Uformowałam

Wielki apetyt
Makaron z sosem truskawkowym 137

Doskonała propozycja na ciepłe dni,polecam szczególnie dla małych niejadków.Prosty w przygotowaniu,pożywny i smaczny obiad zachwyci nawet największego łasucha. Składniki: makaron (najlepiej jakiś gruby) świeże truskawki twaróg półtłusty opcjonalnie cukier puder odrobina ekstraktu waniliowego sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w  lekko osolonej wodzie.Truskawki czyścimy,obieramy z szypułek i dokładnie myjemy.Miksujemy owoce wraz z serem

Wielki apetyt
Leniwe 146

Ulubione kluseczki moich dzieci.Są pyszne-delikatne i puszyste.Robiła je moja mama,teraz robię je i ja. Jeśli nie znasz ich smaku zapraszam do wypróbowania. Składniki: 400 g twarogu półtłustego 2 jaja 3 łyżki cukru wanilinowego (najlepszy własnej roboty,przepis znajdziecie tu ) szczypta soli 1 szklanka mąki opcjonalnie masełko opcjonalnie brązowy lub cynamonowy cukier Sposób przygotowania: Z podanych składników

Wielki apetyt
Gotowanie na parze 136

możemy przygotować jedną porcję posiłku. Ja jestem nimi zachwycona i pewnie jeszcze nie raz przygotuję coś dla was z użyciem tych woreczków. Dziś raczyliśmy się kotlecikami wegetariańskimi z twarogu. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Sernik piernikowy 166

ilości domowników, żeby miał kto jeść postanowiłam przygotować sernik z piernikiem w jednym. Pychotka polecam. Składniki: 225 g ciasteczek Digestive 100 g masła 1 łyżka przyprawy korzennej 800 g twarogu 3 krotnie mielonego z wiaderka 1 szklanka mleka skondensowanego słodzonego 3 jaja 1/2 szklanki miodu wielokwiatowego skórka pomarańczowa kandyzowana 1 łyżka przyprawy do piernika   3 łyżki mąki ziemniaczanej

Wielki apetyt
Sernik z sezamkami i polewą chałwowa 166

boki wysmarować masłem. Zimnymi rękoma zagnieść jak najszybciej ciasto i wylepić nim formę. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 10-15 minut, wystudzić. Twaróg zmiksować mikserem na średnich obrotach z jajami, mlekiem skondensowanym, mąkami i sokiem z cytryny. Uwaga miksujemy tylko do połączenia składników, żeby masa nie nabrała puszystości ( to bardzo ważne, żeby sernik był delikatny

Wielki apetyt