twaróg - 6936 przepisów (strona:305/463)

Sernik królewski 108

ciasta mrozimy. Masa serowa: masło roztapiamy w rondelku i studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na wysokich obrotach przez 10 minut. Minimalnie zmniejszamy obroty i dodajemy stopniowo, po łyżce twarogu. Pod koniec dodajemy sok z cytryny, otartą skórkę, mąkę ziemniaczaną oraz wystudzone masło. Chwilę miksujemy do połączenia składników. Wylewamy masę serową na kruche ciasto, wyrównujemy. Na wierzch ścieramy resztę zamrożonego ciasta

Gotowanie moimi oczami
Krokiety z "ruskim" farszem 145

Składniki na naleśniki mleko, 1 szkl woda gazowana, 1 szkl mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl jajka, 2 szt sól, szczypta Składniki na farsz ziemniaki, 1kg ser twaróg, 600g cebula, 1 szt sól, pieprz masło, 1 łyżka Składniki na panierkę bułka tarta jajka, 2 szt sól, pieprz Przygotowanie Składniki na naleśniki miksujemy, smażymy cienkie naleśniki na dużej patelni skropionej olejem

Gotowanie moimi oczami
Sernik na kruchym spodzie II 104

serowej. Składniki: ciasto: 1/2 kostki margaryny Kasia 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki tortowej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku Dr Oetker 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny Kasia 1 budyń waniliowy ( Winiary 60 g ) 1 cukier waniliowy 6 białek Sposób wykonania: Składniki na ciasto

Darcia w kuchni
Pierogi z bobem czosnkiem i twarożkiem 138

oliwie Sposób wykonania: Farsz: Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojoną z drobną kosteczkę cebulkę, zeszklij. Do wysokiego naczynia wsyp obrany bób, dodaj podsmażoną cebulkę, obrany; przeciśnięty przez praskę czosnek, twaróg, zmiksuj blenderem na jednolitą masę, dopraw do smaku. Ciasto: Do miski wsyp mąkę, wbij jajko, dodaj szczyptę soli,olej, ciepłą wodę i wszystko dokładnie wymieszaj. Gdy ciasto będzie już gładkie

Darcia w kuchni
SERNIK Z MAKIEM 107

pieczenia 1 jajko 1 łyżka śmietany 18 % Masa makowa: gotowa masa makowa z puszki ( u mnie waga masy 820 g ) 4 jajka 1/2 kostki margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu śmietankowego President do serników 4 jajka 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 3/4 kostki margaryny Sposób wykonania: Ciasto: Z wyżej podanych składników zagniotłam ciasto, schłodziłam w zamrażarce. Masa makowa

Darcia w kuchni
pierogi z twarogiem i wiśniami 144

Składniki: farsz 500 gram twarogu 1 żółtko cukier ćwiartkowy słoik drylowanych wiśni ciasto 2,5 szklanki mąki ciepła woda oliwa dodatkowo: śmietana Sposób wykonania: Twarożek zmieliłam , dodałam żółtko, cukier ( do smaku ), wymieszałam na jednolita masę. Mąkę przesiałam , dodałam ciepłą wodę, odrobinę oliwy. Zagniotłam na gładkie elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkowałam dość cienko, wykroiłam krążki szklaneczką. Na każdy krążek nałożyłam farsz twarogowy

Darcia w kuchni
Sernik cytrynowo-waniliowy z Oletkami 151

konsystencja.  (Tortownica o średnicy 18 cm; może być nie co większa) Spód: 100g ciastek typu Oreo, Oletki - bez nadzienia (ważyłam z nadzieniem) 40g masła/margaryny Masa serowa: 500g twarogu (użyłam chudego; ser dokładnie zblendowałam) 200g śmietany 18% 3/4 szklanki cukru (można nie co mniej) 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej (płaskie) 1 opakowanie cukru waniliowego nadzienie z ciastek

Di gotuje
Zdrowe odżywianie na śniadanie. Koperkowa pasta kanapkowa na chrupkim pieczywie. 128

smacznie i pożywnie. Dziś zapraszam Was na pyszne, chrupiące kanapeczki ze zdrową koperkową pastą. Spróbujcie, to zaledwie kilka chwil przy kuchennym blacie, a efekt wspaniały. Składniki: 125 g chudego twarogu 1 1/2 łyżeczki posiekanego koperku + na wierzch kanapek 2 czubate łyżeczki naturalnego jogurtu typu greckiego 3 rzodkiewki mały kawałek zielonej papryki około 1/2 cm białej części pora sól do smaku

Słodkie okruszki
Sernik jesienny (sernik dyniowy na orzechowym spodzie) 159

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia       1 szklanka cukru pudru         Masa serowa:       1kg twarogu mielonego       6 jajek       1 budyń śmietankowy       1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej       200g puree

Amatorka kuchenna
Syrniki, rosyjskie serowe placki czyli Niedzielne Sniadanie odc.70 167

bulion by ugotować szybką zupę, wtedy też idealnym rozwiązaniem są placuszki wszelkiego typu, na nie zawsze dzieciaki mają ochotę.  W ubiegłym tygodniu zrobiłam wyjątek od diety i zjedliśmy twaróg w postaci Syrników.  Wilgotnych, słodko kwaskowych placków, które robi się w ekspresowym tempie. Przepis podpatrzyłam u Berniki . Placuszki te powtórzę jeszcze nie raz, myślę, że byłyby również idealnym jesiennym

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sztuka sernika - czyli sernik daktylowy na jesienne wieczory 114

przyznam szczerze nie trafiłam jeszcze na zadowalającą. Być może przeprowadzę kiedyś test mas w poszukiwaniu tych naprawdę godnych polecenia. Z tego powodu podczas przygotowania serników zwykle stosuję zwykły biały twaróg (swojski :)), który w pierwszym etapie "mielę" blenderem na gładką, kremową masę. Używam w tym celu niewielkiej ilości śmietanki kremówki - jej resztę dodaję później. Biały ser przed i po mieleniu

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Proteinowa galaretka/serniczek na zimno 182

trening i tak czasu mi brakło. Ale co się odwlecze to nie uciecze :) Składniki (porcja/około 370 kcal)  : 0,5 szklanki wody lub mleka 200g chudego twarogu wiórków kokosa 10g żelatyny + 1/4 szklanki wrzątku do rozpuszczenia żelatyny 5g ciemnego kakao 15g odżywki białkowej bananowo-śmietankowej  KULTURYSTA.COM 100% Whey Protein Professional Sposób przygotowania: Wiórki prażymy na patelni

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Naleśniki orkiszowe z serem i sosem borówkowym 122

mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki orkiszowej Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Smażyć na patelni z małą ilością tłuszczu.   Twarożek : 4 łyżki twarogu 2 łyżki jogurtu naturalnego  1 łyżeczka miodu  1 żółtko Ser zmiksować z żółtkiem i cukrem. Dodatkowo : 1/2 szklanki borówek jogurt naturalny Naleśniki posmarować serem. Podawać ze zmiksowanymi owocami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Sernik z rosą 1841

margaryny 110 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego z wanilią Ale-raj 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ale-raj szczypta soli Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1,5 szkl oleju 1,5 szkl mleka 2 budynie waniliowe b/c 1 szkl cukru 1 całe jajko 5 żółtek Beza 5 białek 0,5 szkl cukru  Przygotowanie: Kruche

Ala piecze i gotuje
Półfrancuskie ciasteczka 113

zastanawialiście się czym różni się ciasto francuskie od półfrancuskiego? Otóż to drugie, jest zdecydowanie łatwiejsze w wykonaniu.  Przygotowuje się je z dodatkiem środków spulchniających (twaróg lub kwaśna śmietana). W ten sposób powstaje półfrancuskie ciasto śmietanowe lub twarogowe. Składniki: 35 dag mąki pszennej 15 dag mąki pszennej pełnoziarnistej 45 dag masła 4 żółtka jaja 1 szklanka kwaśnej śmietany sól

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania