mnie 70g jagód ) - soda oczyszczona i proszek do pieczenia WYKONANIE: 1) Oddziel żółtka od białek 2) Do miski wrzuć: żółtka, proszek do pieczenia (łyżeczki) budynie, miód, jogurt i twaróg i zmiksuj na gładką masę. *** ROZGRZEJ PIEKARNIK DO 160*** 3) Białka ubij z odrobiną sody oczyszczonej na sztywną pianę. 4) Do masy serowej dodaj ubite białka oraz owoce i dokładnie
fitolarun.blogspot.comSkładniki: Ciasto: 0,5kg twarogu półtłustego ( może być również tłusty), 0,5kg mąki pszennej tortowej, 1/2 szklanki cukru, 4 żółtka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka octu, 250ml kwaśnej śmietany, Ponadto: olej do smażenia, cukier puder do oprószenia oponek. Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto razem zagnieść, wyrobić ciasto. Rozwałkować - nie za cienko (mniej więcej tj. na zdjęciu). Szklanką i kieliszkiem
W kuchni u MonikiSkładniki: ( forma o wym. 38x24cm ) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 margaryny (125g), 1/2 szklanki cukru, 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 75 dag gotowego (już zmielonego) twarogu, 1 szklanka cukru, + 2 duże łyżki cukru, 4 żółtka, 1 jajko całe, 1 i ok.1/2 budyniu śmietankowego bez cukru, 1/2 szklanki oleju, 2 szklanki mleka, 4 białka, szczypta soli. Kruszonka
W kuchni u MonikiCiasto: 300g mąki pszennej tortowej, 100g cukru, 1 jajo, 2 żółtka, 35g smalcu ( 1 łyżka), 85g margaryny do pieczenia, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu, 1/2 szklanki oleju, 2 jaja, 4 żółtka, 250g cukru ( 1 szklanka), 1 budyń śmietankowy bez cukru, 3 szklanki mleka ( można dać troszkę mniej, jeżeli chce się bardziej zwięzły sernik). Pianka
W kuchni u Monikiodstawiacie. Bazylię myjecie, oskubujecie listki, robicie pesto w moździerzu (lub bardzo drobno siekacie nożem). Jakkolwiek to brzmi, ser przepuszczacie przez maszynkę do mięsa… Chyba że macie wiaderko gotowego twarogu do serników. Ten czy inny – koniec końców wkładacie do misy miksera i miksujecie z cukrem, dodajecie (ale jedno po drugim, a nie na raz) wszystkie jajka, wlewacie śmietankę
GRUBY WAŁEKSKŁADNIKI 500 g twarogu chudego 400 ml jogurtu naturalnego typu greckiego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 1 miarka odzywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować
ClauditteMissCookingwysokość. 3. Studzić w koszyku wiklinowym lub metalowym aby odparowały nadmiar wilgoci.Są pyszne same w sobie bez dodatków, ale świetnie komponują się z masłem, serem żółtym czy twarogiem
Apetyczna babeczkaosoby objadały się cały weekend :) i miały bądź nie miały z tego powodu wyrzutów sumienia :P Smacznego :) Składniki : 1 szklanka cukru (szklanka=0,25 l) 500 g twarogu półtłustego (zmielonego jeden raz w maszynce) - ja dodałam jeszcze trochę serka bieluch który zalegał w lodówce a którego mój kochany
cucinareproste placuszki serowe. Smakowały zwłaszcza małemu niejadkowi :) Inspirację znalazłam na blogu Domowe Wypieki. Składniki : 3 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 16 g + łyżeczka cynamonu 200 g twarogu 50 g mąki Wykonanie : Żółtka wymieszać z cukrem, dodać wanilię, twaróg oraz mąkę i wymieszać. Następnie ubić białka i wymieszać z masą serową. Piec na patelni
cucinaremiałam w szafce :P czyli tortowa pszenna typ 450) 1/2 łyżeczki soli 5 łyżek cukru 2 jajka 250ml letniego mleka 20g drożdży 40 g roztopionego masła Masa serowa : 250g twarogu (użyłam półtłustego) 1 łyżka cukru 1 łyżka cukru waniliowego (wzięłam całą paczkę = 16 g) 1 żółtko (białka użyjemy do posmarowania drożdżówek) ulubione owoce cukier
cucinareduże jajka 0,3 l mleka 30 g masła roztopionego i ostudzonego olej słonecznikowy (ja używam oleju z pestek winogron) 1-2 łyżki cukru Farsz twarożkowo-malinowy : 250 g twarogu półtłustego jogurt naturalny lub owocowy - użyłam malinowej jogobelli - należy go dodać tyle żeby serek nie był suchy :) maliny ilość zależy od oczekiwanego smaku cukier Wykonanie : Do dużej miski
cucinaretropikalnych ;) Sernik dobrze się prezentuję na stole i na pewno zachwyci gości. Polecam! Składniki: Ciasteczkowy spód: 350 g ciastek kakaowych 90 g miękkiego masła Masa serowa: 750 g zmielonego twarogu 2 szkl kwaśniej śmietany 12% 5 jajek 3 dojrzałe owoce mango zmiksowane na puree 1,5 szkl cukru 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
Nastoletnie Wypiekanie