twaróg - 6936 przepisów (strona:315/463)

Czekoladowy sernik 163

czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie

Pink Envelope
Mini serniczki z kakaowymi markizami i czekoladą 256

kolei tym razem nie było w żadnym z trzech sklepów w okolicy.   Składniki (na 8-9 sztuk): 16 - 18 sztuk markiz  Masa serowa 1 kostka (250 g) twarogu tłustego lub półtłustego dokładnie zmielonego (ja traktuję go dokładnie blenderem ;)) 1/4 szklanki śmietany kremówki 1/4 szklanki cukru 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej (ja dałam mąki z tapioki, bo ziemniaczana

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
KREMOWY SERNIK NA ORZECHOWYM SPODZIE 253

orzeszki ziemne i masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą masą wykleić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 500g mielonego twarogu (może być z wiaderka) - 250g mascarpone - 125ml słodkiej kremówki - 3/4 szklanki cukru trzcinowego lub ksylitolu - 4 jajka - 30g mąki ziemniaczanej - 1 łyżka ksylitolu z prawdziwą wanilią lub cukier waniliowy

Smaczne Zdrowe
Gotowany sernik na herbatnikach. 446

łatwe i szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia. Na pewno posmakuje  wielbicielom słodyczy oraz czekolady. Herbatniki tworzą z masą jednolitą całość, pychotka ;)  Składniki: 1 kg zmielonego twarogu śmietankowego,     bez cukru  ½ szklanki cukru 200 g masła  4 duże jajka 2 budynie o smaku śmietanowym ½ szklanki mleka 500 g herbatników pełnoziarnistych  4 łyżki

Symfonia smakowa
Delikatny sernik z czekoladą i truskawkami 281

Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu włoskiego (np. Capri, Capresi, Pilos) zmielonego trzykrotnie 400 g śmietany 18% 200 g drobnego cukru 50 g budyniu waniliowego lub śmietankowego 5 jajek

maniapieczenia
Twarożek kanapkowy 221

można było przedstawić w cyfrach a nie liczbach :D Jest to najprostszy przepis pod słońcem. A Wy lubicie takie kanapkowe serki?:) może macie jakiś fajny przepis na inny wariant twarogu?:) Podzielcie się!:) Składniki: 200g białego sera 2 łyżki jogurtu naturalnego pęczek szczypiorku sól, pieprz Ser mieszamy z jogurtem za pomocą widelca. Doprawiamy solą i pieprzem. Szczypiorek siekamy drobno i mieszamy

Czerwona Porzeczka
Śląskie kołoczki (drożdżowe koperty z serem) czyli Niedzielne Śniadanie odc.56 261

przyjemnie formowało.  Farsz nie wypływał tylko apetycznie puchł i pachniał.  To delikatny wypiek i posmakuje niejednemu łasuchowi. Śląskie kołoczki (drożdżowe koperty z serem) masa serowa: 250 g twarogu 80 g cukru 1 opakowanie cukru z wanilia lub kilka kropli ekstraktu waniliowego 40 g mąki pszennej ciasto: 50 g drożdży 45 g cukru 250 ml mleka 550 g maki

Dzieje kuchennej Wiewióry
939. Bo czasami się wysilę & Kilka pomysłów na... 206

Pierogi kakaowe z twarogiem i wiśniami; jogurtem naturalnym i sosem wiśniowym Czadami nawet wysilę się i nawet pierogi z rana ulepie. I weź im potem dobre zdjęcie zrób zadanie prawie awykonalne. :P Lubię taką wiosnę jak wczoraj, dzisiaj trochę się chmurzy, ale po cichu modlę się, że jednak nie będzie padać :P I jak obiecałam tak przedstawiam wam kilka kolejnych

More food, love and dreams
Kotlety z jajek 171

Wykonanie: Odkładam 2 surowe jajka, resztę gotuję na twardo, obieram ze skorupek i rozgniatam widelcem. Wbijam odłożone jajka, dodaję pokrojoną  w kostkę cebulę, rozdrobniony widelcem twaróg i przyprawy. Dosypuję tartą bułkę by trochę zagęścić masę i formuję owalne kotlety.Tłuszcz rozgrzewam dość mocno, układam kotlety, zmniejszam ogień i smażę na rumiano z obu stron.Podaj

Bea(u)ty kitchen
Ziemniaki faszerowane 190

wystygły.  Chłodne,  kroję wzdłuż na pół i wydrążam środek pozostawiając warstwę miąższu o grubości ok 1 cm. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Twaróg, wydrążony miąższ z ziemniaków i mleko miksuję  i dodaję do masy  posiekane jajka oraz natkę pietruszki. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farszem napełniam połówki ziemniaków, wierzch posypuję tartym

Bea(u)ty kitchen
Isaura 184

musimy ją wmieszać do ciasta. Gotowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i szykujemy masę serową. Masło ucieramy z cukrem, dodając po jednym żółtku. Następnie dodajemy porcjami zmielony twaróg i wiórki kokosowe. Białka ubijamy na pianę i delikatnie łączymy z masą. Gotową masę serową wykładamy na ciasto kakaowe. Ja wykładam łyżką, robiąc nie wielkie kupki z masy serowej. Całość

Ciasteczkowy Potwór
Chatka Puchatka 236

galaretka o dowolnym kolorze Polewa: 1/2 kostki masła 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru Wykonanie: Ser mielę trzykrotnie. Masło ucieram z cukrem na puszystą masę i dodaję porcjami zmielony twaróg. Masę dzielę na dwie połowy, do jednej dodając kopistą łyżkę kakao, a drugą pozostawiam białą. Galaretkę rozpuszczam w połowie zalecanej ilości wody i odstawiam do całkowitego zastygnięcia.Schłodzoną i stężałą

Ciasteczkowy Potwór
Rurki z kremem 202

szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 3 żółtka 1 kostka masła 2 pełne łyżki śmietany 18% Masa: 1 budyń śmietankowy 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 2 kostki białego twarogu 1 kostka masła 3 żółtka Wykonanie: Mąkę i  cukier  mieszam dodaję żółtka, wiórki masła i śmietanę. Zagniatam ciasto, wałkuję i kroję w pasy szer

Ciasteczkowy Potwór
Serowiec z arbuzem 209

Wspaniały serniczek ,,odkurzony" z jakiejś starej ,,Claudii" i oczywiście przetestowany przez moją familię:) Składniki: 100 g biszkoptów 60 g masła Masa: 25 dag twarogu 1 szklanka śmietany 30% 1/2 szklanki soku z limonek lub cytryn 4-5 łyżeczek żelatyny 1/2 szklanki cukru 1/4 arbuza Wykonanie: Masło stapiam. Biszkopty  kruszę  i mieszam z masłem i 2 łyżkami soku

Ciasteczkowy Potwór
Sernik wiedeński 244

Udało się i sernik, który zawsze był zbity, czytaj: opadał, pięknie utrzymał się po upieczeniu, a w smaku był delikatny, lekko kremowy, lekko sypiący się. Składniki: 4 kostki białego twarogu-każda po 200 g 1 kostka masła 8 jajek 1 1/2 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 4-5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej 2 opakowania budyniu śmietankowego

Ciasteczkowy Potwór