podane na domowej picie, którą zrobiłam z ciasta na pierogi :) Danie niezwykle lekkie, świeże, właściwie definicja wiosny. Składniki (na 2 porcje): 100 g surowego lub marynowanego filetu z tuńczyka 1/2 awokado 10-15 pomidorków koktajlowych garść natki pietruszki, kolendry i mięty sok z jednej całej limonki łyżka musztardy francuskiej łyżka miodu szczypta(...)soli i pieprzu Na pitę: 200 g mąki pszennej 70 ml ciepłej wody sól jedno żółtko 20 g masła Pokrój tuńczyka i awokado w kostkę. Wymieszaj w misce. Małe pomidorki pokrój na ćwiartki i dodaj do składników. Zioła posiekaj bardzo drobno. Dodaj przyprawy oraz płynny miód, musztardę i sok z limonki. Wymieszaj składniki i odstaw
Mango Papajajuż zaczął działać, teraz będę nadrabiać zaległości. Dziś zaczynam od szybkiej przekąski, propozycji na kolację, śniadanie, jak kto woli. Zrobiłam takie poduszeczki z ciasta francuskiego z sałatka soczewica z tuńczykiem od Dega . U nas te poduszeczki były na drugie śniadanie. Polecam i miłego dnia Wam życzę :-) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 opakowania po 125 g sałatki z soczewicą(...)tuńczykiem Dega 1 jajko 1. Ciasto francuskie w pionie kroimy na 4-5 pasków. Każdy pasek na 5-6 prostokątów. Na połowę jednego dajemy łyżeczka sałatki, składamy i widelcem zgniatamy rogi. 2. Poduszeczki układamy na blaszce wyłożonej papierem, jajko roztrzepujemy widelcem i pędzelkiem smarujemy wierzch poduszek. 3. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni i pieczemy nasze poduszki około
kruche babeczkiSałatka z tortellini i ananasem to bardzo szybki pomysł na sałatkę idealną na kolację albo lunch do pracy. Możecie użyć tortellini z dowolnym nadzieniem. Ja wykorzystałem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!bakłażana 400 ml pasaty pomidorowej szczypta soli, oregano, majeranku, pieprzu i cukru oliwa do smażenia Nadzienie do muszli: 200 g sera ricotta 50 g wędzonego tuńczyka garść szpinaku ząbek czosnku oliwa do smażenia sól, pieprz 100 g sera mozzarella natka pietruszki Dodatkowo: 50 sztuk makaronu w kształcie dużych muszli(...)się nie posklejał. Przygotuj nadzienie do muszelek. Na oliwie podsmaż posiekany drobno czosnek oraz szpinak. Wystudź, a następnie wymieszaj podduszone składniki z serem ricotta, pokrojonym bardzo drobno tuńczykiem oraz natką pietruszki, dodaj ser mozzarella i całość dopraw solą oraz pieprzem. Takie nadzienie włóż do muszelek. Na dno naczynia żaroodpornego wyłóż sos pomidorowy, na nim układaj nadziane muszelki. Wierzch
Mango PapajaZnakomity zamiennik wędlin na kanapkach. Można przechowywać do 2 dni w lodówce. Wędzoną makrelę z powodzeniem można zastąpić inną wędzoną rybą, np. pstrągiem. Można także użyć odsączonego z zalewy tuńczyka z puszki lub ze słoiczka. Zamiast twarożku sprawdzi się miękkie masło, które odpowiednio wcześnie należy wyjąć z lodówki i zostawić na blacie do ocieplenia. SKŁADNIKI / 4 PORCJE 250 g makreli(...)wędzonej (waga przed oczyszczeniem) lub tuńczyka z puszki 100- 150 g kremowego twarożku, np. Almette, Philadelphia lub 75 g miękkiego masła 2-3 fileciki anchovies 1 ząbek czosnku sól, świeżo zmielony czarny pieprz DODATKOWO: czerwony pieprz, świeża kolendra WYKONANIE Makrelę oczyszczamy z ości i skóry. Przekładamy do pojemnika rozdrabniacza. Dodajemy twarożek lub miękkie masło, fileciki Anchois oraz
cool and mintyrobiłam żadnej sałatki z majonezem, więc pora na szybką tuńczykową propozycję. Z dodatkiem fasoli i chilli z pewnością posmakuje osobom lubiącym kuchnię w stylu meksykańskim. Składniki -1 puszka tuńczyka w sosie własnym -1 puszka kukurydzy -1 cebula -1 papryczka chili -1 papryka czerwona -3 ogórki konserwowe -3 jajka -1 puszka fasoli pinto lub czerwonej -2 łyżki majonezu -2 łyżki(...)jogurtu greckiego -1 łyżka musztardy -słodka i ostra papryka -sól, pieprz Przygotowanie Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy. Papryki, cebulę, ogórki pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce. Przygotować sos - majonez, jogurt i musztardę wymieszać, doprawić paprykami, solą i przeprzem. Dodać do sałatki. Całość dokładnie wymieszać i schłodzić
Zielona Kuchniapasta z bobu Pesto z kolendry Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta z bakłażana Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta rybna w wersji light
Kulinarne przygody Gatityszczypiorkiem (bez majonezu) FIT pasta z bobu do kanapek Guacamole czyli pasta z awokado Guacamole z pomidorami Kanapkowa pasta z soczewicy Pasta jajeczna ze szprotkami Pasta kanapkowa z tuńczyka i suszonych pomidorów Pasta twarogowa z wędzoną makrelą Pasta z suszonych pomidorów i nasion Pasta z tuńczyka i awokado Wegański smalec z fasoli z sus zoną śliwką Zapraszam do polubienia mojej
Moje Kuchenne Rewelacjeimprez. Aby potrawa nie była mdła dodałam korniszony własnego wyrobu. Dla dbających o linię polecam majonez zastąpić serkiem śmietankowym, choć my uwielbiamy z majonezem:)) 6 jaj L 120 g tuńczyka w sosie własnym 1 mała cebulka 1 łyżka majonezu 3 średnie domowe ogórki konserwowe 1 ćwiartka domowej papryki marynowanej sól świeżo mielony pieprz Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Tuńczyka
Krylowa Kuchniawykonałam z produktów, które miałam w domu, bez niepotrzebnego wychodzenia z domu Na 3 porcje: 200 g makaronu farfalle użyłam Pudliszki 1 garść mrożonego, zielonego groszku 120 g dobrego tuńczyka w sosie własnym (już po odcedzeniu) 6 połówek suszonych pomidorów 3 łyżki oleju z pomidorów 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku szczypta oregano sól i pieprz Wstawić wodę(...)wody i dorzucić zielony groszek, ciągle mieszając poczekać aż groszek zmięknie. Kiedy groszek jest już miękki (ale nie rozgotowany), dodać odcedzony, gorący makaron oraz odcedzonego z sosu tuńczyka. Wszystko razem wymieszać, doprawić, a następnie od razu podawać. Smacznego
Krylowa Kuchniapasta z bobu Pesto z kolendry Pasta z bobu z białym serem Pasta łososiowa z kaparami Guacamole, pasta z awokado Pasta z łososia Hummus, pasta z cieciorki Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Mutabal, pasta z bakłażana Pasta z bobu z miętą Pasta kanapkowa z ciecierzycą i kaszą jaglaną Pasta z bobu Pasta z buraka z czerwoną
Kulinarne przygody Gatityoliwy 3 małe ząbki czosnku zioła typu oregano, bazylia Wszystko mieszamy ze sobą, czosnek przepuszczamy przez praskę. Dodatki Tutaj pełna swoboda u mnie pieczarki, cebula , ser, salami, kukurydza, tuńczyk z puszki. Wtedy robimy różne kombinacje. WYKONANIE Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie, dodajemy cukier mąkę. Mieszamy i odstawiamy, by drożdże urosły . Wyrośnięte drożdże dodajemy do mąki, łączymy z pozostałymi(...)blat podsypujemy mąką rozwałkowujemy ciasto na 2-3 milimetry. Wycinamy szeroką szklanką. U mnie taka do drinków. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy sosem. Układamy np, tuńczyk kukurydza, starty ser. Z takiej porcji wychodzi trzy duże blaszki pizzerinek, więc możemy robić rożne wersje. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Pieczemy do zarumienienia. SMACZNEGO Czekam
W kuchennym oknie EwySałatka to zawsze dobra opcja na przyjęcie, ale też w ramach kolacji czy lunchu do pracy. Sałatka makaronowa z tuńczykiem i warzywami to przepyszna, zdrowa, pożywna i kolorowa propozycja na wiele okazji i bez okazji. Ja uwielbiam robić sałatkę na kolację, bo wtedy często… Artykuł(...)Sałatka makaronowa z tuńczykiem pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy PrzepisownikDzisiaj przepis na smaczne pasty jajeczne, łatwe w przygotowaniu i idealne do pieczywa, polecam. SKŁADNIKI : 12 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 100 g serka topionego gouda 100 g miękkiej szynki w kawałku 1 duży pęczek szczypiorku mała papryka czerwona 1 cebula czerwona 3 ogórki konserwowe sól, pieprz do smaku majonez(...)PRZYGOTOWANIE : Jajka obieramy, dzielimy do trzech miseczek. Do jednej dodajemy - tuńczyka, szczypiorek, paprykę, ogórek ( wszystko pokrojone ). Sól, pieprz, majonez, ubijamy tłuczkiem do ziemniaków, aż jajka połączą się ze składnikami i powstanie pasta. Do drugiej dodajemy - serek topiony, sól, pieprz i majonez, ugniatamy aż składniki się połączą. Do trzeciej dodajemy - pokrojoną szynkę, ogórek, szczypiorek, sól, pieprz
Kulinarne Fantazje Marioli