window.adsbygoogle || []).push({}); TOP 10 SIERPNIA CZEKOLADOWIEC BANANOWY ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA JAGLANA PRZEKŁADANA OWOCAMI JAGLANE KULKI MOCY SZYBKIE BABECZKI Z BORÓWKAMI SERNIK CZEKOLADOWY NA ORZECHOWYM SPODZIE bez pieczenia PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA BEZ RYŻU W 20 MINUT BABECZKI NA OWSIANYM SPODZIE Z NIESPODZIANKĄ CIASTKA RYŻOWE ZE ŚLIWKĄ ZAPIEKANKA WARZYWNA Z TUŃCZYKIEM I SEREM PROTEINOWE FIT PLACKI Z JABŁKAMI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzuPyszna, piękna i niskokaloryczna sałatka z tuńczykiem i kukurydzą. Możesz ją zrobić na obiad, na kolację lub jako sałatkę na przyjęcie. U mnie z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo i ogórkami. Jest świetna! Uwielbiam nawet sam proces szykowania tej sałatki. Tyle kolorowych warzyw, świeżo ugotowane jaja oraz prosty do użycia tuńczyk z puszki i ulubione zioła
AniaGotuje.plpowstała z tego co zostało mi w lodówce-taka resztkowa pizza. Polecam. Składniki: 1 placek tortilli 50 g mozarelli tartej pół małej cebulki kawałek czerwonej papryki pół puszki tuńczyka w sosie własnym (odsączonego) mały ogórek gruntowy 1 łyżka ketchupu 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii Przygotowanie: Cebulkę kroimy drobno, paprykę w paseczki a ogórek w cienkie plasterki. Placek(...)tortilli smarujemy ketchupem i posypujemy połową mozzarelli. Układamy cebulkę, paseczki papryki, kawałeczki tuńczyka i plasterki ogórka. Posypujemy solą, pieprzem i bazylią. Górę posypujemy resztą mozzarelli. Wstawiamy pizzę do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego
słodkie i nie tylko historie kulinarnedruku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej. Lipcowy zestaw obiadów jest w większości wegetariański. Jedynie sałatka nicejska zawiera w sobie dodatek tuńczyka. Jest to tak naprawdę odzwierciedlenie tego jak obecnie się żywię. Jest gorąco, jest lato, więc sięgam po lekkie potrawy. Być może jesienią postaram się zaproponować cięższe menu z dodatkiem mięsa(...)chilli. Zblenduj na gładki dip. Kotlety z kalafiora podawaj z dipem z awokado. Środa - Sałatka nicejska Najsławniejsza francuska sałatka - lekka, kolorowa i sycąca. Apetyczne połączenie węglowodanów (ziemniaki), białka (tuńczyk i jajka ugotowane na twardo) oraz warzyw (sałatka, zielona fasolka, pomidory) stanowi zdrowy i kompletny posiłek do pracy. W wersji do lunchboxa pominęłabym oczywiście intensywne fileciki anchois, a także zapakowałabym
Chilli Czosnek i OliwaSkładniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2 posiekanych listków bazyli – 500 ml mleka – 50 g masła – 50 g mąki – 10 g suszonych pomidorów – starty parmezan do posypania – sól i pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente(...)oraz suszone pomidory posiekaj i wymieszaj z serkiem mascarpone i przygotowanym sosen beszamelowym.Całość wymieszaj z przygotowanym makaronem i brokułami i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka i posyp parmezanem. Piec w piekarniku około 25 minut aż zapiekanka będzie rumiana :). Gotowe. Artykuł Zapiekanka z brokułami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFESkładniki/4 porcje: – 250g makaronu razowego penne – 300g różyczek brokuła – 1 puszka tuńczyka w kawałku ( w wodzie) – 100g serka mascarpone – 1/2 posiekanych listków bazyli – 500 ml mleka – 50 g masła – 50 g mąki – 10 g suszonych pomidorów – starty parmezan do posypania – sól i pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente(...)oraz suszone pomidory posiekaj i wymieszaj z serkiem mascarpone i przygotowanym sosen beszamelowym.Całość wymieszaj z przygotowanym makaronem i brokułami i wyłóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż kawałki tuńczyka i posyp parmezanem. Piec w piekarniku około 25 minut aż zapiekanka będzie rumiana :). Gotowe. Artykuł Zapiekanka z brokułami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFETaka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę. 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka majonezu dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę
Smakołyki AsiKuchnia - Włochy południowe. Składniki 450 g makaronu świderki 200 g czarnych oliwek 180 g tuńczyka w oleju 2 łyżki kaparów 1 marynowana czerwona papryka 10 filecików anchois 100 ml oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki listków masłowej bazylii sól pieprz Przygotowanie Zmiksowałem oliwki, anchois i tuńczyka. Zmniejszyłem obroty miksera, cienką strużką wlałem oliwę. Masę połączyłem z drobniutko pokrojoną
R'n'G Kitchensera. Do każdego słoika wlej łyżkę oliwy z oliwek. Słoik zakręć i wstaw do lodówki. Danie gotowe na wynos! Danie możesz wzbogacić o grillowane piersi z kurczaka lub o tuńczyk z zalewy! Książka jest bardzo przydatna i zawiera szereg rad i wskazówek na dania, które możesz ze sobą zabrać dosłownie wszędzie. Raz na zawsze pożegnaj się z problemem pod tytułem(...)lunch do pracy?”. Wypróbuj takie przepisy do słoika, jak choćby: najlepsza na świecie granola , snack-pack z hummusem , azjatycka zupa z tofu , pasta z tuńczykiem i pomidorami czy czekoladowe ciasto z malinami i kruszonką
Z Kuchni Do Kuchnikońcu na świeżym powietrzu wszystko smakuje lepiej. Można jednak zrobić coś bardziej ambitnego – zobaczcie moje ulubione letnie przepisy, które łatwo jest zabrać na piknik. Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem Panzanella to taka włoska sałatka pomidorowa, tylko z chlebem. Tradycyjnie jedzą ją Włosi zbierający warzywa na polu, bo wystarczy zabrać ze sobą miskę, suchy chleb, cebulę, oraz pomidora czy ogórka(...)którego zrywa się z grządki. Składniki na panzanellę: 100 g sucharków pół szklanki zimnej wody 2 łyżki octu jabłkowego duży ogórek szklarniowy duża cebula – 4 dojrzałe pomidory malinowe puszka tuńczyka (jednolity w sosie własnym) świeżo zmielony pieprz kilka listków bazylii do dekoracji pestki dyni do dekoracji garść zielonych oliwek bez pestek do dekoracji chlust oliwy do dekoracji Pełen przepis tutaj
Ugotowane pozamiatanezestawienie aż 20 moich najlepszych przepisów na pyszne sałatki. Znajdziecie wśród nich propozycje kilku sałatek ziemniaczanych, ale także takie klaski jak sałatka cezar z kurczakiem czy sałatka nicejska z tuńczykiem. Wszystko świeże, zdrowe i proste w przygotowaniu. Serdecznie zapraszam na zestawienie i do przygotowania sałatek. Aby wejść w przepis kliknij na nazwę sałatki lub w zdjęcie najlepsze przepisy na sałatki(...)Sałatka Cezar z kurczakiem Sałatka Nicejska z tuńczykiem Sałatka ze szparagami i jajkiem Sałatka z truskawkami i gorgonzolą Sałatka jarzynowa Sałatka brokułowa Sałatka z makaronem i serami Sałatka grecka Sałatka meksykańska Sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak Sałatka z arbuza Sałatka ziemniaczana z musztardą dijon Sałatka ziemniaczana z jajkiem Sałatka ziemniaczana z łososiem Sałatka ziemniaczana z musztardą Sałatka z boczkiem
nietylkopasta.pldomowych uroczystościach jak i również świetny dodatek do dań z grilla. Szybka w przygotowaniu a jaka smaczna! 250 g kolorowego tortellini z szynką 1 zielony ogórek 200 g tuńczyka w sosie własnym 6 dużych rzodkiewek ½ pęczka świeżego szczypiorku Sól Pieprz 3 łyżki majonezu Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzamy. Ogórka obieramy, kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odsączamy
VioletoweKucharzenieSkładniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 3 ugotowane na twardo jajka 2-3 rzodkiewki 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej musztardy koperek lub szczypiorek pieprz czarny świeżo mielony Wykonanie: Jajka siekamy drobno. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Rzodkiewki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dodajemy majonez, musztardę, szczypiorek, doprawiamy do smaku pieprzem (moim zdaniem sól jest zbędna
Walijskie PichcenieOstatnio szukam pomysłów jak tu zgubić trochę tłuszczyku i nie być głodna. Nie sztuką jest jeść trawę i chudnąć. Byłam kiedyś na diecie gdzie jadłam tylko tuńczyka z sałatą i sałatę z tuńczykiem Dla mnie to masakra, wiem że nie można jeść wszystkiego, ale można jeść smacznie, ruszać się i powoli, powoli coś się dzieje Na patelni rozgrzać olej, wrzucić
Kuchnia PokoleńGołąbki z tuńczykiem w liściach botwiny to jedno z najnowszych dań, które wymyśliłam na poczekaniu. Plusem jest to, że po zawinięciu nie trzeba ich gotować 🙂 farsz przygotowałam w taki sposób, aby były zimną przekąską na zasadzie “polskiego sushi”, a całość… Artykuł Gołąbki z tuńczykiem
Kolorowy Przepisownik