tuńczyk - 4768 przepisów (strona:164/318)

Ryżowy rarytas 132

a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); - 1/2 szklanki ryżu suchego - puszka tuńczyka w oleju - 1/2 papryki czerwonej - 1/2 małego słoiczka kaparów - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju - 3-4 ogórki konserwowe - sól, pieprz do smaku Ryż ugotować na sypko, odstawić do wystygnięcia. Dodać odsączony(...)oleju tuńczyk, kapary, pokrojone drobno pomidory, paprykę i ogórki. Posolić i popieprzyć do smaku. Jeżeli sałatka wyszła za sucha można skropić odrobiną oleju z pomidorów i zalewą z ogórków

Kulinarne przemyslenia
Sałatka z tuńczyka i awokado 181

już sobie jeść gotowych dań czy byle jakiego śniadania. Powiem Ci nawet więcej, często przygotowanie zajmuje tyle samo czasu, jak nie krócej. Składniki na 1-2 porcje: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym ½ awokado ½ czerwonej papryki ¼ czerwonej cebuli Kilka pomidorków koktajlowych lub mały pomidorów Pieprz do smaku Sok z cytryny wyciśnięty z plasterka cytryny Przygotowanie: Tuńczyka z puszki odsączyć. Paprykę

Fabryka pomysłów
Stek tuńczyka z kaszą i olejem pistacjowym 115

Takie połączenia lubimy najbardziej. Świeże i mega aromatyczne. Kasza bulgur idealnie komponuje się z delikatnym mięsem tuńczyka. Smak podbija olej pistacjowy z miodem…a na dokładkę posiekane pistacje i nadający ostrości marynowany pieprz zielony. Składniki 400-500 g steku z tuńczyka 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki cukru palmowego 100 g kaszy bulgur 1/2 łyżki masła dwie garści roszponki

R'n'G Kitchen
STEK Z TUŃCZYKA. SMAŻONY. 126

Tuńczyk. Pyszny, wilgotny kawałek rybiego mięsa.  Kopalnia białka, witamin (szczególnie tych z grupy B), i tak ważnych dla nas kwasów omega-3. Niskokaloryczny. W smaku przypomina mi ... kawałek dobrej wołowiny, tylko o niebo delikatniejszy.  Niestety - raczej drogi przysmak, ale warto chociaż od czasu do czasu pokusić się o kawałek dobrej ryby ... chociażby dla zdrowia 😊 Przygotowanie steku z indyka(...)warzywka lub surówkę, bo podczas smażenia steku, już może nie być na to czasu. Ja podałam rybę z  surówką z papryki, ogórka i cebuli . Składniki: 2 steki z tuńczyka sól pieprz biały suszony rozmaryn cytryna klarowane masło Wykonanie: Steki skropić lekko cytryną. Posypać solą, pieprzem i rozmarynem. Odstawić na koło 15 minut. Smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni

Walijskie Pichcenie
Sałatka ze szpinakiem, makaronem,tuńczykiem i ogórkiem konserwowym 154

sałatki. Tak bardzo je lubię, że nawet kawałek szynki parmeńskiej oddałabym za miseczkę sałatki ;-) 130 g makaronu drobne kolanka lub podobne ok. 80 g szpinaku 1 puszka tuńczyka 5-7 ogórków konserwowych sos 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu sok z 1/2 cytryny szczypta soli       Wszystkie składnik(...)sosu połączyć ze sobą, czosnek należy zmiażdżyć.   Makaron ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyka odcedzić z oleju i rozdrobnić. Ogórka pokroić w półksiężyce.     Wszystkie składnik sałatki wymieszać wraz z sosem i przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Jadło i czytadło
Sałatka z tuńczykiem i makaronem 108

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 400 g makaronu np. małe kokardki puszka fasoli czerwonej puszka kukurydzy 2 puszki tuńczyka w oleju 1 cebula 3-4 łyżki majonezu natka pietruszki sól, pieprz Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Do zimnego makaronu dodać odcedzonego tuńczyka, kukurydze i fasole. Dodać pokrojoną

kulinarnyswiatdomi
Grillowany tuńczyk 174

Bardzo lubię tuńczyka i to w każdej formie. W Chorwacji jadłam go grillowanego i tak postanowiłam przygotować w zaciszu domowym. Bardzo ważne jest aby go nie grillować czy smażyć długo, ponieważ spowoduje to wysuszenie ryby i straci ona swój wyjątkowy smak. Połączyłam go z sałatką i smakował cudnie.  Potrzebne składniki: filet tuńczyka 2 ząbki czosnku 3 łyżki mleczka kokosowego

Łycha smaków
Pizza calzone z pieczarkami i tuńczykiem. 159

Pomyślałam, że będzie to propozycja dla Was, ponieważ na blogu jeszcze takiej nie ma. Ciasto zrobiłam jak na tradycyjną pizzę, dodałam tylko ciut więcej oleju. Farsz to pieczarki, cebula, tuńczyk i oliwki. Składniki na ciasto: 400 g. maki 1 łyżeczka soli 30 g. drożdży 250 ml. ciepłej wody z mlekiem 1/2 łyżeczki cukru 4 łyżki oleju Składniki na farsz(...)pieczarek 1 duża cebula lub 2 mniejsze 1 ząbek czosnku 1 puszka tuńczyka oliwki, według uznania. 250 g. sera żółtego sól, pieprz Dodatkowo: keczup do posmarowania (ja miałam swojej roboty) oregano Wykonanie: Drożdże wkruszyć do miseczki, dodać cukier i zalać ciepła wodą z mlekiem. Wymieszać i odstawić na 15 minut. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wlać wyrośnięte drożdże, wymieszać

Agusiowe smakołyki
Sałatka z kuskus i tuńczykiem... 96

Przepis, lekko zmieniony, z bloga  Mgotuje . Składniki: (na jakieś 4 porcje) 1/2 szklanki kaszy kuskus (suchej) puszka tuńczyka w oleju lub oliwie, odsaczonego z nadmiaru zalewy puszka, mała, kukurydzy (około 200g), dokładnie odcedzonej 1/2 średniej, czerwonej papryki, oczyszczonej i pokrojonej w kosteczkę sól i pieprz 3 czubate łyżki majonezu Kuskus wsyp do szklanej miseczki, lub niewielkiego garnuszka, i zalej(...)wrzaca woda - około 1cm ponad powierzchnię kaszy. Przykryj złożona na pół ściereczka. Zostaw do całkowitego ostudzenia. W sporej misce wymieszaj kuskus z tuńczykiem, papryka i kukurydza. Dopraw do smaku i delikatnie wmieszaj majonez. Ja najbardziej lubię świeża, w temperaturze pokojowej, ale sałatka wytrzyma w lodówce, w szczelnym pojemniku

Lejdi of the house
Croissant z tuńczykiem i jajkiem 138

dziś wiadomo, że śniadanie powinno być sycące, porządne... Artykuł Croissant z tuńczykiem i jajkiem pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sałatka tuńczykowo - szpinakowa z makaronem 125

można  przygotować z rukolą lub szpinakiem, zaletą obu jest to, że długo zachowują świeżość i nie więdną. 100 g makaronu rurki ok. 80 g szpinaku 1 puszka tuńczyka 2 pomidory lub najlepiej kilka pomidorków koktajlowych 1/2 ogórka wężowego 1/2 czerwonej cebuli sos 1/3 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka musztardy 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka miodu(...)cytryny 1 łyżka sosu sojowego szczypta soli   Wszystkie składnik sosu połączyć ze sobą, czosnek należy zmiażdżyć.   Makaron ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyka odcedzić z oleju i rozdrobnić. Pomidorki przekroić na połówki, ogórka w duże kawałki, cebule w półplasterki.     Wszystkie składnik sałatki wymieszać wraz z sosem i przed podaniem schłodzić w lodówce. Smacznego

Jadło i czytadło
WARSTWOWA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM 436

Składniki: 5 ugotowanych na twardo jaj pęczek szczypiorku 2 puszki tuńczyka majonez sól, pieprz do smaku  100g żółtego sera  1 cebula Żółtka ścieramy na drobnych oczkach tarki, natomiast białka i ser żółty na grubszych. Cebulę siekamy na drobną kostkę. Na dno naczynia wykładamy ser i tuńczyka, smarujemy majonezem, posypujemy cebulką i żółtkami na które kładziemy szczypiorek. Jeżeli przygotowałaś

Słodki Zakątek
Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem 210

uwielbia wszelkiego rodzaju pasty. Wspaniale urozmaicają kanapki. Tuńczykowa pasta kanapkowa z ogórkiem od jakiegoś czasu bardzo często gości na moim stole. Może i Wam posmakuje Spróbujcie. Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym 1 ogórek korniszony 2 łyżki pikantnego ketchupu Octim 1 łyżka majonezu (kanapkowego) 1 łyżka posiekanego szczypiorku pieprz do smaku Przygotowanie: Tuńczyka odsączamy z oleju (nie musimy robić

Słodkie okruszki
Stek z tuńczyka z sosem musztardowo-pietruszkowym 130

chude, i zwarte, że wystarczy tylko prosty sos by wyczarować pyszne danie. Soczyste pieczone rybie mięso w towarzystwie musztardy przypadnie do gustu każdemu. Składniki (4 porcje) -4 steki tuńczyka -1 mała cebula -1 ząbek czosnku -1/2 pęczka natki pietruszki -3 łyżeczki wyrazistej mustardy -1 łyżeczka białego octu winnego -100 ml bulionu -200 ml słodkiej śmietanki 18% -2 łyżki masła(...)łyżki oliwy z oliwek -sól, pieprz cytrynowy Przygotowanie Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Steki z tuńczyka umyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem i skropić oliwą z oliwek. Piec około 20 minut. Cebulę i czonek obrać i posiekać. W małym garnuszku rozpuścić masło. Zeszklić cebulę i czosnek. Dodać bulion, ocet, musztardę, sól i pierz. Podgotować na małym ogniu

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania