tuńczyk - 4768 przepisów (strona:157/318)

Makaron razowy z cukinią i kurczakiem 205

Makaron razowy z cukinią i kurczakiem to szybki, zdrowe i smaczne danie obiadowe. Taki makaron jest idealny dla wszystkich, którzy zdrowo się odżywiają. Posiłek ten świetnie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Twarożek z suszonymi pomidorami 109

Uwielbiam wszelakie pasty i twarożki na śniadanie. Na blogu znajdziecie przepis na min. moja ulubioną pastę z wędzonej makreli, pastę z tuńczyka czy pastę z tuńczyka i awokado . Dzisiaj przyszła pora na twarożek śniadaniowy w wersji z suszonymi pomidorami. Dwa proste składniki a smak obłędny! Zróbcie koniecznie i dajcie mi znać czy smakowało. Gwarantuje Wam, że twarożek z suszonymi pomidorami

CookYourself
Tarta ziemniaczana z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 180

Składniki Ciasto 1 kg ziemniaków 3 łyżki masła około 1/2 szkl. mąki pszennej Nadzienie 1 puszka tuńczyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 czerwona papryka 2 łyżki suszonych pomidorów posiekanych na drobno 150 g żółtego sera 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3/4 szkl. mleka 3 jajka sól, pieprz olej do smażenia Sposób Przygotować ciasto. Ziemniaki obrać i umyć, ugotować(...)oczkach. Na patelni z rozgrzanym olejem zeszklić cebulę z czosnkiem, następnie dołożyć paprykę aby lekko zmiękła. Doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć paprykę z cebulą, następnie wyłożyć tuńczyka z puszki, posypać posiekaną natką pietruszki i suszonymi pomidorami. Mleko wymieszać z jajkami, solą i pieprzem, zalać nim tartę. Całość posypać żółtym serem i ponownie umieścić w piekarniku. Zapiekać około

Kuchenne aromaty
Faszerowane tuńczykiem papryki 155

pyszny obiad. Jeżeli mamy mało czasu możemy przygotować je dzień wcześniej a potem do piekarnika i obiad gotowy :) Składniki: - 4 duże czerwone papryki - 100 g sera żółtego - 1 puszka tuńczyka - 1 puszka czerwonej fasoli - 100 g kuskusu - 3 suszone pomidory - szczypta soli, pieprzu i oregano - 1 łyżeczka oliwy Przygotowanie: Paprykom obcinamy góry i wydrążamy. Kuskus zalewamy wrzątkiem (wrzątku tyle(...)przykrył kaszę). Gdy woda wsiąknie mieszamy go z tuńczykiem, fasolą, pokrojonymi pomidorami i startym żółtym serem. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i oregano. Papryki smarujemy oliwą i wypełniamy przygotowanym farszem. Na spód brytfanki wlewamy pół szklanki wody i układamy papryki, które przykrywamy obciętymi kapeluszami. Całość pieczemy w 180 C przez około 45 minut

Zainspirowana w kuchni
Pikantna sałatka makaronowa z tuńczykiem 96

prostu, przepyszna <3 Składniki: 250 g makaronu w kształcie ryżu 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 jajka 1 pęczek pietruszki 1 mała puszka groszku 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka ananasa 2 łyżki majonezu 1 łyżka sosu słodkiego z chili sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu, odcedzamy, studzimy. Tuńczyka odcedzamy, również groszek i kukurydzę. Jajka gotujemy

R'n'G Kitchen
PROSTA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I KASZĄ BULGUR 132

pracy na posiłek w czasie przerwy z chrupiącą bułką :) Składniki: * 3/4 szklanki kaszy bulgur (przed gotowaniem) (użyłam  Skworcu ) * 3/4 puszki kukurydzy konserwowej (użyłam  Orzech ) * 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej * 4 ogórki konserwowe * 3 łyżki majonezu * 1 łyżeczka musztardy stołowej (użyłam  Orzech ) * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę bulgur ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i wystudzić(...)Kukurydzę i tuńczyka odlać z zalewy, ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Sałatkę przechowywać w lodówce

Zrób to smacznie
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM 156

Składniki: 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól pieprz majonez chrzan lub musztarda koperek, szczypiorek lub rzeżucha Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Studzimy. Obieramy. Kroimy każde na pół. Wyjmujemy żółtka, przekładamy do miseczki. Dodajemy odsączonego tuńczyka w sosie własnym. Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem, majonezem i chrzanem lub musztardą. Dodajemy zieleninę. Mieszamy dokładnie  i nakładamy do białek

Walijskie Pichcenie
SUSHI DONUTS 149

wieku. Hanaya Yohei, nazywany ojcem sushi, miał wielki wpływ na jego obecną formę. To on jako pierwszy zaczął doprawiać ryż octem i wasabi, wypromował niedoceniany za jego czasów smak tuńczyka (maguro) podając go z sosem sojowym. Przyczynił się również do promocji potrawy dzięki estetycznemu sposobowi podania i, co najważniejsze, wymyślił technikę ręcznego formowania sushi, która polegała na formowaniu ryżu(...)świeże składniki. Tak jak dbamy o perfekcyjny ryż, tak zadbać musimy o wszystkie dodatki do sushi. Najpopularniejsze składniki to: OWOCE MORZA / ŚWIEŻE RYBY : maślana (ibodai-zushi), łosoś (sake-zushi), tuńczyk (tekka-zushi), sardela (katakuchi-iwashi-zushi), sandacz (suzuki-zushi), dorada (tai-zushi), wędzony łososia, grillowany węgorz (unagi-zushi), krewetki (ebi-zushi), paluszki surimi, przegrzebki (hotate-gai-zushi), WARZYWA: ogórek (kappa

Ostra na Słodko
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem 132

łatwa i przyjemna. I w sumie tyle. Wchłonęliśmy ją dziś na śniadanie z  najlepszymi bułkami w okolicy. I z Szymonem :). Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 puszka tuńczyka w kawałkach (ja użyłam w oleju) pół małej jasnozielonej części pora 1 mały ząbek czosnku pół pęczka natki pietruszki 1 łyżeczka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka rozdrabniamy(...)widelcem w misce. Dodajemy do nich odsączonego tuńczyka, pora pokrojonego w małą kostkę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Dolewamy do tego majonez i jogurt. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy

Kardamonovy
Restaurant Week Lublin – wiosna 2019 145

możliwości spróbowania dań wychodzących spod jego ręki, więc to była dobra okazja. Zamówiliśmy oba zestawy proponowane w ramach Restaurant Week, które prezentują się następująco: Zestaw A (mięsny): Polędwica z tuńczyka z sosem wiśniowym i orzechowym puree Gęś pieczona w miodzie pitnym z romanesco i sosem z jałowca Champagne Sabayon Zestaw B (bezmięsny): Tatar z pieczonego buraka z musem z wędzonego(...)zestawach przygotowanych na Restaurant Week. Nie ma w tym jednak nic złego, a nawet doceniam inwencję szefa kuchni, który postanowił pobawić się formą i smakami. Podanie polędwicy z tuńczyka i sparowanie jej z sosem wiśniowym, orzechowym puree oraz imbirem to odważne połączenie, które przywodzi mi na myśl lekko azjatyckie smaki. Tatar z pieczonego buraka podkręcony limonką z dodatkiem przepysznych musów

Pasja Smaku
Roladki z tortilli 191

wyjmij, usuń folię, pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na talerzu.   Możesz użyć innych ulubionych składników np. rzodkiewki, ogórki konserwowe, paprykę konserwową, szpinak, rukolę, sałatę lodową, oliwki, kukurydzę, tuńczyka, łososia.             Sprawdź pomysły na sałatki… – Sałatka z makaronem i tuńczykiem – Sałatka z szynką i ananasem – Sałatka z brokułami i szynką

Kulinarny S.O.S.
Pappardelle z krewetkami 188

Pappardelle z krewetkami i chorizo to pyszna propozycja na romantyczną kolację. Ale możecie również przygotować to danie na szybki obiad. Najdłużej zejdzie się Wam z obraniem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM, FASOLKĄ I POMIDORAMI 116

rozmowach nadszedł czas aby zjeść coś lekkiego. Składniki: 150 g makaronu Arc Pol kółeczka 150 g fasolki szparagowej 10 pomidorków koktajlowych 10 oliwek zielonych 3 garście roszponki 1 puszka tuńczyka SOS: 1/2 ząbku czosnku 1,5 łyżki octu winnego sól pieprz 4 łyżki oliwy Makaron Arc Pol gotujemy al dente.  Przygotowujemy sałatkę. Do makaronu dodajemy fasolkę szparagową z puszki(...)pomidorki koktajlowe, pokrojone oliwki, roszponkę i tuńczyka. Przygotowujemy sos: czosnek przecisnąć przez praskę.. Wymieszać go z pozostałymi składnikami sosu. Warzywa wymieszać z sosem

Kuchnia w oparach

Proponowane wyszukiwania