WEEKENDOWA PIZZA - bez glutenu, bez laktozy, bez jajek

WEEKENDOWA PIZZA - bez glutenu, bez laktozy, bez jajek

WEEKENDOWA PIZZA - bez glutenu, bez laktozy, bez jajek

A może pizza? POPROSZĘ!!  150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki gryczanej 200 ml wody szczypta soli drożdże (7 g - dr. Oetker)  2 łyżki oliwy Składniki łączymy ze sobą. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut. Kiedy wyrośnie i odpocznie formujemy pizze. Z otrzymanego ciasta możemy zrobić "całą blachę" lub dwie małe pizze. Na blachę wyłożona papierem i posmarowaną oliwą wykładamy nasze ciasto, smarujemy sosem pomidorowym, sypiemy bazylią i nakładamy ulubione dodatki. U mnie połowa - szynka, pieczarki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BezglutenowaIzabela

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję