WEEKENDOWA PIZZA - bez glutenu, bez laktozy, bez jajek

WEEKENDOWA PIZZA - bez glutenu, bez laktozy, bez jajek

WEEKENDOWA PIZZA - bez glutenu, bez laktozy, bez jajek

A może pizza? POPROSZĘ!!  150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki gryczanej 200 ml wody szczypta soli drożdże (7 g - dr. Oetker)  2 łyżki oliwy Składniki łączymy ze sobą. Wyrobione ciasto odstawiamy na 30 minut. Kiedy wyrośnie i odpocznie formujemy pizze. Z otrzymanego ciasta możemy zrobić "całą blachę" lub dwie małe pizze. Na blachę wyłożona papierem i posmarowaną oliwą wykładamy nasze ciasto, smarujemy sosem pomidorowym, sypiemy bazylią i nakładamy ulubione dodatki. U mnie połowa - szynka, pieczarki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu BezglutenowaIzabela

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.