tradycyjna kuchnia - 1500 przepisów (strona:60/100)

Ciasto owsiane 95

Bardzo pożywne ciasto można przygotować w kwadrans,. Tak, to możliwe, zwłaszcza, że zrobimy je z prostych składników, które zwykle mamy w domu. Ciasto owsiane, bo o

Moja smaczna kuchnia
Jak podać sushi w domu? 176

Sushi ma wielu zwolenników – można dzisiaj kupić je w restauracjach serwujących ten japoński specjał, a nawet w sklepach, które oferują je w wielu różnych wariantach. Przyrządzenie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety schabowe z cebulą 172

więc jeszcze przez prawie cały miesiąc nie będę mogła pomyszkować w kuchni. To przymusowe lenistwo stało się okazją do przejrzenia zdjęć. Okazało się, że nie wszystkie "obfotografowane" potrawy zostały zamieszczone na blogu. Tak była m.in. z poniższymi kotletami schabowymi z cebulą. Tak przygotowane danie jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych kotletów. Ich przygotowanie niewiele różni się od przygotowania tradycyjnych schabowych

blog.moje-pasje.info
DIAMANT-owa przyjemność 219

woli capuccino. Przez lata pijałam we Włoszech pełen wachlarz kawowych specjałów ,z syropami, miodami, cukrami brązowymi- tutaj w Polsce nie jest to popularne, a szkoda, gdyż smak kawy słodzonej tradycyjną metodą ,a smak kawy słodzony syropem trzcinowym- to dwa różne doznania.Napisze pokrótce o mieszadełkach oraz syropie Diamant.KANDISSTICKS LODOWY- to bardzo oryginalne mieszadełka, ze względu na swoją interesującą formę, doskonale prezentują(...)sztucznych barwników i konserwantów.Jeśli chodzi o Syrop Trzcinowy Złocisty 200g  to w pełni naturalny, powstały na bazie cukrów trzcinowych syrop znajdujący szerokie zastosowanie  w kuchni. Produkt doskonale sprawdza się jako polewa do naleśników i gofrów, składnik ciast, w szczególności pierników, dodatek do lodów i deserów, a także baza do sosów, marynat i dipów. Polecany

Z Kuchni Do Kuchni
Roladki ze śliwką 154

Dzisiaj szybkie roladki z suszonymi śliwkami, owinięte aromatyczną wędzoną szynką. Roladki wychodzą soczyste i bardzo kruche. Do sosu również dodałam kilka śliwek, dzięki czemu nabrał pięknego

Smak mojej kuchni
Zrazy dla leniwych (bez zawijania) 328

Zrazy, moje ulubione. Smakują identycznie (a może lepiej bo można wpakować więcej "farszu") a pochłaniają 1/2 czasu mniej,niż tradycyjne. :) SKŁADNIKI: 8 plastrów wołowiny zrazowej Kawałki

Kopystką po garach
Słodkie spaghetti z batatem 142

Do makaronu można wyczarować różne cuda i dodatki. Oto kolejny przepis i wariacja dla fanów roślinnego spaghetti. Tradycyjnie szybkie i proste danie dla zabieganych nawet weekend

Bananowe Pole
Schab duszony w młodej kapuście 204

Schab i kapusta tworzą w moim pojęciu duet nierozerwalny. Dlatego dziś chciałam Wam zaproponować trochę inny wariant tego duetu, lżejszy niż tradycyjny schabowy z kapustą, ale

Czary - gary w kuchni
Muffinki z kapustą i grzybami. 182

Dzisiaj coś na wigilijny stół :). Część z Was pewnie już widziała je w prasie, ale pod inną nazwą - taka decyzja redakcji, nie moja. Ale jak zwał

Nie tylko w kuchni
Na Ostatki - najlepsze sałatki! 410

Szybkie w przygotowaniu, kolorowe i idealne na każdą imprezę, takie są właśnie sałatki, które dzisiaj Wam polecam. Taka mała rozgrzewka przed wiosennym szaleństwem nowalijkowym, co Wy

Moja smaczna kuchnia
ZUPA SZCZAWIOWO- SZPINAKOWA Z JAJEM 148

Maj to idealny czas na zbieranie szczawiu. Teraz szczególnie ten łąkowy, pierwszy jest najsmaczniejszy. Ja używam do zup i tego łąkowego( bo jest bardziej wyrazisty w

Z Majeczką w kuchni
Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 257

tradycyjne, lecz gdy nie mam czasu na odpoczywanie ciasta, to wybieram wersję bezglutenową – takie naleśniki można smażyć od razu po przygotowaniu. Naleśniki ryżowe smażą się wyjątkowo szybko i pięknie się zarumieniają. Są neutralne w smaku i pasują do nich wszystkie dodatki – pamiętajmy tylko, że są odrobinę suchsze od tych pszennych. Jeśli lubicie eksperymenty w kuchni, to warto(...)kokosowy lub masło klarowane do smażenia'; document.write(" "); Mąkę, jajka, mleko, sól oraz ewentualnie cukier puder (jeśli dodajemy) krótko miksujemy na jednolitą masę. Ciasto nie musi odpoczywać, jak w przypadku tradycyjnych naleśników, ponieważ mąka ryżowa nie zawiera glutenu – możemy od razu brać się za smażenie. Patelnię mocno rozgrzewamy. Smarujemy ją tłuszczem za pomocą pędzelka – wlewamy chochlę rozmieszanego ciasta

Poezja smaku
Jak suszyć grzyby? 217

pora więc zadbać o ich zapasy na zimę. Dostaję od Was pytania  jak suszyć grzyby? My suszymy tylko prawdziwki (borowiki), podgrzybki i ewentualnie kozaki. Potem suszone grzyby wykorzystujemy do tradycyjnych wigilijnych pierogów. barszczu z uszkami , czy też do krokietów. Grzyby przeznaczone do suszenia powinny być suche i zbierane w słoneczne dni. Do suszenia wybieramy grzyby jędrne, świeże, grzyby nie mogą(...)grzyby oszczędzamy również pieniądze, gdyż w sklepach grzyby suszone są bardzo drogie, ja nie lubię zbędnych wydatków! The post Jak suszyć grzyby? appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Hydroponika okiem laika 185

jakimś grzybem, odnowiliśmy uprawę. Endywię i pietruszkę mama wsadziła do tradycyjnych doniczek i właśnie nabierają rozpędu- pewnie przez lato będą nas cieszyć na tarasie. Podsumowując- polecam! Dla dorosłych i dla dzieci, to ciekawe i edukujące doświadczenie. Zestawy Ikea są różnorodne od małych, które zmieszczą się i na blacie kuchni, po wielkie którym trzeba znaleźć miejsce na podłodze. System jest kompletny

les mirabelles
Kulicz, babka wielkanocna. 118

Kulicz, to tradycyjny świąteczny wypiek z ciasta drożdżowego. Wypiekany jest w wąskich, wysokich naczyniach, dzięki temu ciasto wyrasta na kształt bardzo dekoracyjnych kopuł.  Jak na ciasto wypiekane z okazji Świąt, kulicz jest pełen smakowitych bakalii. Te babki wielkanocne pochodzą z kuchni naszych wschodnich sąsiadów. Kulicz , to rosyjska nazwa tego ciasta, a na Ukrainie mówi się na nie paska

Codziennik Kuchenny
Ślimaczki drożdżowe z makiem i twarogiem 184

Odliczanie trwa! Już tylko 1 dzień do Wigilii! W kuchni praca wre. Co i rusz z piekarnika wyciągany jest przepiękny makowiec , aromatyczny sernik , czy pachnący placek drożdżowy . Czas goni jak szalony. Do przygotowania pozostało jeszcze tak wiele!  Moją propozycją na dziś jest połączenie wszystkiego co najlepsze w tradycyjnych, świątecznych wypiekach. Czyli nadzienia makowego z twarogiem , w ramówce pulchnego ciasta

Grunt to przepis!

Proponowane wyszukiwania