Ciasto bardzo znane ale jakoś nie miałam okazji go zrobić. Jest pyszne! Idealne na jesień! Wyglądem wkomponowuje się w kolory złotej jesieni. A robi się je
VioletoweKucharzeniechyba mój pierwszy, tak udany tort bezowy :D Smakuje rewelacyjnie! Idealne połączenie słodkiej bezy i kwaśnego, cytrynowego kremu na bazie lemon curd i kremówki, przełożony truskawkami, udekorowany także innymi owocami. Bajka Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu
Domowa cukiernia Ewybananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco
La grande e la piccola cuocanajprostszych i czy raczej skomplikowanych ani tanich, ale ciut pracy naprawdę się opłaci. Poza tym nadaje się na specjalne okazje np. w roli tortu urodzinowego. Czarny las o ciasto składające się z trzech warstw: brownie, kremu waniliowego i owocowej fużeliny. Zazwyczaj owocowa warstwa jest w wiśni, ale zrobiłam ją z malin, bo aktualnie mam jej wysyp w ogrodzie, a poza
greenscarfKlasyczny biszkopt z dużą ilością maku,przełożony kremem patissiere(po naszemu budyniem 😜) i kremem z ricottą na bazie białej czekolady i kremówki.Pyszny,niesłodki i sycący
Anielskie wypiekicytryny. * Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kwiatami. U mnie eustoma, jest bardzo trwała, kwiaty przetrwają na torcie bez problemu
Z Majeczką w kuchniumieść w gnieździe cukierki w kształcie jajek. Na koniec rada dla początkujących: Aby powierzchnia Twojego mazurka była gładka i lśniąca, łopatkę do nakładania kremu umieść w wysokiej szklance z gorącą, przegotowaną wodą (jak do krojenia tortu). Gorącą i lekko wilgotną łopatką wygładzaj powierzchnię mazurka, często ogrzewając ją w wodzie. Wesołych Świąt
Garniec MagaliePyszny tort z przepisu mojej Babci ze wspaniałą dekoracją cukrową 🙂 Składniki biszkopt: 8 jaj 24 dag cukru 17,5 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia
czarrna od kuchniNa 30 urodziny autorki i na 300 tys. odsłon dzięki Wam – czytelnikom bloga🙂 Dziękuję za to, że jesteście🙂 Wyjątkowy tort na wyjątkową okazję – michałkowy
czarrna od kuchniCiasto Napoleon jest pracochłonne, ale przyjemnie się je wykonuje. Polecam wszystkim, którzy lubią wyzwania. Na zachętę dodam, że ciasto jest plastyczne i bardzo łatwo się z
Kulinarna (nie)codziennośćZapewne wiele osób zastanawia się co dobrego można zrobić z wykorzystaniem białek, które zalegają w zamrażarce. Ja proponuję to pasiaste ciacho :) Makowe biszkopty przełożone masami z
Na Ciasteczkowych PapierachPyszne owocowe ciasto inspirowane Włoskim deserem „Tiramisu” teraz w wydaniu letnim :D uwielbiam Tiramisu dlatego przygotowałam specjalnie dla Was nieco inną jego odsłonę ;) Jako, że mamy
Kulinarna (nie)codziennośćTradycyjne znane ciasto trociniak w nieco innej wersji ze względu na moje upodobanie do ciast warstwowych :) Dzięki drugiej warstwie biszkoptu ciasto nie jest aż tak słodkie
Na Ciasteczkowych Papierachwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Pyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako samoistny deser. Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Serek przeważnie łączyłam z bitą śmietaną, lecz w połączeniu z masłem jest bardziej kremowy
Di gotujeTort z małą syrenką Arielką dla małej Gabrysi. Warstwy biszkopta przełożone dwoma kremami. Jeden ze samej śmietanki kremówki i serka mascarpone, do drugiego dołożyłam Nutellę, bo jeśli torcik jest dla dziecka to czekolada oczywiście musi być! Żeby nie było za słodko biszkopty smarowałam solidną dawką dżemu jeżynowego (oczywiście własnego wyrobu
Maślane ciasteczkoDoskonały torcik na każdą okazję, a że dzisiaj wypada moje małe święto to Was nim częstuję :) Prosty i nieskomplikowany, ale prezentuje się wspaniale :) A masa truskawkowa
Na Ciasteczkowych PapierachTort "Spiderman" Tort dla wielbiciela Spidermana :) w całości pokryty masą z pianek marshmallow, przełożony kremem czekoladowym oraz (zamiast owoców) drażetkami mlecznymi
Słodka Kraina Wypiekówkuli. Jeśli masa jest zbyt lejąca należy włożyć ją do lodówki by stężała. Masa nadaje się zarówno do ciast (jako warstwa kremu np jak tu z malinami) jak i do dekoracji babeczek czy tortów
Mania WypiekaniaPrzepis na pyszną masę do ciast i tortów. Tym razem połączenie orzechów i czekolady Składniki: 10 dag czekolady 10 dag cukru 1 łyżka masła 10 dag
Tradycyjna Kuchniabrązowym. Do tego starta marchewka, kawałki ananasa, mus jabłkowy, orzechy włoskie... Jeśli nie wyobrażacie sobie dobrego muffinka bez bitej śmietany zastąpcie ją lekkim kremem z serka ricotta. A kandyzowany imbir jest już tylko wisienką na torcie
Milion SmakówPrzed wczoraj obchodziłam urodziny i własnie z tej okazji postanowiłam sobie sprawić torcik. Strasznie podobają mi się biało czarne torty dlatego też mój urodzinowy był w tych kolorach. Orzechowe biszkopty z kremem mocno orzechowym i kawowym, nasączone mocną kawą- jak dla mnie niebo w gębie;) Polecam;) Składniki: 300 ml orzechów 220 g mąki pszennej
Krakowskie smaki AniPonad rok pieczenia słodkości i pisania, ponad 100 wpisów i teraz 1000 fanów na Facebooku - dziękuję! Kiedy zaczynałam prowadzenie bloga to nie sądziłam
sama złodyczNiebawem jesień pochłonie cały kraj. Wielka szkoda, bo to będzie oznaczać przymrozki. A jak przymrozki to koniec sezonowych owoców, w tym malin, które są teraz jak
Słodkie PrzyjemnościBiszkopt jasny (na dwa blaty):6 jajek2/3 szklanki cukru2/3 szklanki mąki pszennej tortowej1/4 szklanki mąki ziemniaczanejBiszkopt kakaowy (na jeden blat):3 jajka1/2 szklanki cukru1/3 szklanki mąki
Świat Ciastadzieci chętnie zjedlibyście orzeźwiający, delikatny, bardzo smaczny tort bezowy. Kochani, ja też rozpoczynam moje wakacje. Tak więc na osłodę, że znikam na jakiś czas, pozostawiam Was z tym pysznym tortem... Składniki na bezę (2 szt.): 8 białek, 560 g (o temperaturze pokojowej) 240 g drobnego cukru (2 szklanki) 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny Składniki(...)dodałam mus borówkowy i lekko wymieszałam. Jedną bezę wyłożyłam na paterę. Środek wypełniłam kremem z bitej śmietany i borówkowego kremu. Na krem położyłam drugi bezowy krążek. Na środek wyłożyłam białą kremówkę a na wierzchu rozłożyłam borówki. Tort gotowy. Można podawać na stół. Tort jest naprawdę pyszny. Szczerze mówiąc dawno tak smacznego nie jadłam. Moi goście też byli zachwyceni
Kuchnia u Krysiprzepyszny! Pokrojone na blaty ciasto marchewkowe jest puszyste, wilgotne, pachnące cynamonem i orzechami. W połączeniu z oryginalnym kremem, tworzy niepowtarzalny smak… smak w którym już dawno zakochali się Brytyjczycy i Amerykanie, a teraz zdobywa kolejne podniebienia. Jednak rosnąca […] Artykuł Tort Marchewkowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortypomarańczę. Jeżeli chcecie poznać więcej przepisów na ciasta to zapraszam tutaj ,a poniżej przepis na tort naleśnikowy z kajmakiem. Ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem: 750 g śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru(lub według własnych smaków) 2 łyżeczki żelatyny(...)przyłożyć drugim. Tak powtarzać aż zużyjemy wszystkie (9 szt) naleśniki. Kajmakiem smarować co drugi naleśnik. Całość posmarować kremem , na wierzchu ułożyć owoce i polać kajmakiem. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny w celu schłodzenia. Owoce możemy wykorzystać dowolne. tort naleśnikowy kajmakowy
O kuchni z uczuciemtortu): 125 g masła w temp. pokojowej, 400 g cukru pudru, kilka łyżek przegotowanej wody Poncz: pół cytryny, 1 łyżeczka cukru pudru, pół szklanki przegotowanej wody Do dekoracji tortu: masa cukrowa (ok. 800 g), barwniki spożywcze w żelu Etapy przygotowania: Biszkopt: Jajka zważyć razem ze skorupkami, przygotować 30 g mniej cukru, 50 g mniej mąki, np. jeśli jajka ważą(...)pół szklanki przegotowanej wody) i przełożyć masą chałwową. Masa maślana: utrzeć masło dodając stopniowo cukier puder, dodać łyżkę wody lub trochę więcej, aby krem był gładki i będzie się łatwo rozprowadzał. Tak przygotowaną masą obłożyć cały tort, wygładzić górę i boki, aby powierzchnia była gładka. Wtedy masa cukrowa będzie lepiej wyglądała i nie będą się odznaczały żadne grudki. Obłożony
Domowa Cookierenka Agi