Mini bezy z Lemon Curd, czyli wielkanocne gniazdka z kremem cytrynowym. Pięknie będą się prezentować na wielkanocnym stole. Polecam udekorować świeżą miętą oraz kolorowymi jajeczkami. Krem
Moja DelicjaTort nutella powstał na specjalnie zamówienie. Miał być tort czekoladowy z orzechami. Co innego lepiej łączy te dwa smaki jak nie nutella. Aby złamać słodycz kremu biszkopt nasączyłam sokiem świeżo wyciśniętym sokiem pomarańczowym, aż zamówienie było na imprezę dla dorosłych dodałam odrobinę wódki (może być też rum lub likier cytrusowy). Co do dekoracji tortu to z racji pory roku
Wypieki i RumieńceSponge cake to najprostsze angielskie ciasto, biszkopt najczęściej przełożony kremem. Anglicy uwielbiają szybkość i prostotę w kuchni, my za to biszkopty uwielbiamy przekładać mnóstwem warstw tworząc wielowarstwowe, bajeczne ciasta, torty, pracochłonne i mega kaloryczne. Ja też lubię robić ciasta, które nie wymagają spędzenia całego dnia w kuchni, setki składników i nakładania warstwy po warstwie. Dlatego przygotowałam to ciasto, angielski sponge
Bernika - moj kulinarny pamietnikZapraszam na pyszny, idealny na letnie przyjęcie torcik z kawałkami brzoskwini i kremem z maślanki. Biszkopt, na który podam Wam przepis, jest moim ulubionym, często używam go do innych tortów. Zaczynamy : piekarnik nagrzać do 180 stopni. Tortownicę dokładnie posmarować masłem. Lekki torcik z brzoskwinią: Składniki: 150g margaryny lub masła 150g cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli
dolcevitainmykitchenwodą, nasączamy nim spód.Na nasączony wykładamy 1/4 masy, przykrywamy jasnym blatem biszkoptowym. Znów nasączamy, wykładamy krem, dociskamy ciemym blatem, znow nasączamy, wykładamy krem, dociskamy z góry jasnym ostatnim blatem.Pozostałą masą, smarujemy wierzch tortu. Boki za pomocą szprycy ozdabiamy stawiając kleksiki.Na wierzch układamy opłatek Harry Potter, wykańczamy jego boki kleksami masy. Odstawiamy do stęzenie do lodówki. Opłatki są świetną
Z Majeczką w kuchniNadszedł ten czas, abym zrobiła torcik dla mojej córci na jej 1 roczek. Zawsze podobały mi się torty jednorożce. Zrobiłam taką moją wersję tego popularnego tortu
Ana Mari's worldUważam, że tort jest prosty w przygotowaniu i w miarę szybki, nie używałam żelatyny. Bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Tort orzechowy z kawą i whisky Składniki: Biszkopty: 5 jajek – osobno żółtka i białka 180g cukru 160g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 140g orzechów laskowych(...)Połowę gotowego kremu wyłożyć na biszkopt w blaszce i wyrównać. Na wierzchu położyć drugi biszkopt, nasączyć go i posmarować dżemem morelowym. Wyłożyć pozostały krem, wyrównać i przykryć ostatnim nasączonym biszkoptem ( patrz FILM ), lekko docisnąć. Tort wstawić do lodówki na parę godzin, można na całą noc. Wierzch i boki: 9. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z fixem, cukrem pudrem. Dodać kawę
Mała Cukierenkamleka kokosowego Dodatkowo: 440 g dżemu truskawkowego (2 małe słoiczki) świeże truskawki, do dekoracji wiórki kokosowe do obsypania wierzchu i boków tortu Wykonanie Na paterze układamy pierwszy blat biszkoptu. Nasączamy wodą kokosową. Smarujemy dżemem z 1 słoika, wyłożyć ¼ kremu kokosowego. Przykryć kolejnym blatem, nasączyć, posmarować dżemem z 2 słoika, wyłożyć ¼ kremu kokosowego. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Wierzch i boki wysmarować
kulinarnyswiatdomiPuszysty, wyjątkowo aromatyczny, domowy biszkopt. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z różnymi kremami, czy poprostu owocami z bitą śmietaną. Już sam jego cudowny, cytrynowy zapach, który wypełni wasz dom w czasie pieczenia, będzie wspaniałym antidotum na jesienno-zimową chandrę. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)się i nie zaśsie biszkoptu do środka!] Odstawiamy do wystygnięcia a następnie delikatnie wyjmujemy z formy. PRZYJEMNEGO PIECZENIA i Smacznego!!! Artykuł Biszkopt cytrynowy pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortyformie tortu bounty był bardzo udany. Oto mój pomysł na prezent na Dzień Ojca - taki smakołyk na pewno ucieszy każdego tatę! Słodki nieduży tort, mocno kokosowy i czekoladowy, przełamany słodko-kwaśnymi truskawkami, a w środku niespodzianka - krem na bazie pysznej i mega zdrowej kaszy jaglanej. Nawet nie wiedziałam, że można z niej coś takiego wyczarować. Przepis na budyń z kaszy(...)tego ciasta, jednak pomyliłam proporcje i dałam za dużo truskawek. Był zbyt lejący także po ostudzeniu. Jednak na deser w sam raz z brzegami truskawek, które zostały z dekoracji tortu. Co do masy bounty - jest zwarta i nadaje się do formowania ręcznie. Można z niej zrobić batoniki bounty! Polecam spróbować. Ja zrobiłam więcej masy, niż w przepisie, więc trochę
Anioszek w kuchnitorcik na około 2 godziny do lodówki. * Smażyłam placki na patelni do naleśników. Wyszły mi 4 duże placki. Możecie przełożyć placki dowolnym ulubionym kremem, budyniem, dodać owoce lub orzechy wg smaku. Eksperymentujcie na zdrowie. Smacznego Tort twarogowy z patelni (fit) Tort twarogowy z patelni (fit) Tort twarogowy z patelni (fit) Tort twarogowy z patelni (fit) Artykuł Tort twarogowy z patelni
Smaki Arminewykombinować;) Tak powstał moja wersja przepisu na popularny wśród miłośników ciach wypiek. A Ambasador to baaardzo mocno nasączony biszkopt z dwoma rodzajami kremów: kawowym z wyczuwalnym rumem oraz waniliowym z bakaliamii czekoladą. „Pomarańczą na torcie” (że tak to ujmę;)) są właśnie wspomniane owoce skąpane w pomarańczowej galaretce dodające Ambasadorowi uroku i smaku, pozostawiając uczucie soczystego, słodkiego orzeźwienia i chęci(...)Dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Wylewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 35 minut w temp. 175-180 stopni . Studzimy. Kroimy na dwa równe blaty. Składniki na krem podstawowy: 2 szklanki mleka pół szklanki cukru 3 żółtka pół szklanki mąki 4-5 kropel olejku waniliowego 250 g masła Żółtka miksujemy z cukrem i olejkiem waniliowym na puszystą masę
Domowe ciastabywa na zakończenie powinno pojawić się coś wyjątkowego. I takie są właśnie te urocze, bladoróżowe mini-torciki. Delikatne, miękkie blaty biszkoptu przekładane kremem śmietanowym z dodatkiem zmiksowanych truskawek. Doskonale sprawdzą się jako małe wersje dużego, tradycyjnego tortu urodzinowego, ale nie tylko… Przepis (zmodyfikowany przeze mnie) pochodzi z gazety „Sól i pieprz” (wydanie czerwiec-lipiec 2015 r.) Składniki (na 6 sztuk
MyCookBook.plMocno czekoladowe, wilgotne ciasto z delikatnym, lekkim kremem na bazie śmietany kremówki oraz aromatycznych i uwielbianych przez wielu malin to idealne połączenie smaków i świetny pomysł na niedzielny deser. Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy tym elegancki i pięknie się prezentujący czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć. Tort Czekoladowo Malinowy - Składniki: Ciasto(...)śmietany kremówki (schłodzonej) fix do ubijania śmietany ok. 4 łyżki cukru pudru ok. 500 g malin Polewa Czekoladowa: 80 g czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30% Tort Czekoladowo Malinowy - Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając. Zmniejszamy
Słodka Strona