którego jestem naprawdę zadowolona. W przepisie możemy pominąć ciasto kokosowe, zamiast tego możemy zwiększyć proporcje na biszkopt i przekroić go na 3 blaty. Polecam! Tort cappuccino Składniki na tortownicę 24cm: Na ciemny biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao Na ciasto kokosowe: 3 białka(...)paterze układamy pierwszy kakaowy blat, nasączamy lekko kawą cappuccino zmieszaną z likierem kawowym. Wykładamy 1/3 kremu, wyrównujemy. Następnie układamy blat kokosowy, 1/3 kremu i drugi blat kakaowy. Biszkopt nasączamy, wierzch i boki tortu smarujemy pozostałą masą. Dekorujemy wg uznania, u mnie boki obsypane były startą, gorzką czekoladą. Tort schładzamy kilka godzin. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnioczekiwania. Dzieci z wielką ochotą jadły tort, a nawet prosiły o dokładkę, również solenizantowi smakowało, a i z motywu tortu był przeszczęśliwy ... czyli realizacja zamówienia powiodła się :) Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg cukru, 1 cytryna, Krem: 600 ml śmietany, 400 g serka homogenizowanego waniliowego, 1 śmietanfix, cukier puder do smaku, nasionka z 3/4 laski wanilii(...)Cytrynę wyciskamy. Wodę najlepiej ciepłą słodzimy, mieszamy, dodajemy sok z cytryny i alkohol. Biszkopt dzielimy na 3 części i przekładamy kremem. Wierzch i boki dowolnie dekorujemy. Poncz oczywiście można zrobić bardziej alkoholowy, ja tego nie mogłam zrobić ponieważ tort jadły dzieci
Państwo Wojtczuk gotująpodałam tort na śniadanie :) Chociaż brzmi to trochę kontrowersyjnie i raczej dziwnie, ale pozory mogą mylić. Mój tort składa się z paru omletów na słodko, które są delikatne, mięciutkie i głównych ich składnikiem jest kasza jaglana. Przełożone lekkim kremem z serków śmietankowych osłodzonych dżemami od Łowicza o unikatowym smaku i dobroczynnych właściwościach prozdrowotnych. Składają się one z owoców dzikiej róży(...)drugiej dżem z czarnego bzu. Ilość zależy od tego jak słodki chcemy mieć serek. Przekładać omlety naprzemiennie smarując kremy. Wierzch udekorować białym serkiem i dżemami, które włożyłam do rękawa cukierniczego. Po usmażeniu i złożeniu omletów w tort robią się chłodne, dlatego można wykrojone porcje włożyć na chwilę do mikrofalówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania
https:KKuchniaMniamTort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł
Domowe TortyTort leśny mech to trzy blaty-miękkiego, zielonego ciasta, przełożonego delikatnym kremem (na bazie śmietany i mascarpone, z dodatkiem cytrynowej nutki) i ozdobionego leśnymi owocami. Nie zawiera sztucznych barwników, a jego piękny, zielony kolor jest zasługą dodatku szpinaku. Tak-szpinaku! 🙂 Ale tych-którzy w tym miejscu skrzwili się z niesmakiem-zapewniam, że szpinak nie jest wyczuwalny w smaku! […] Artykuł
Domowe TortyTort był niespodzianką, niestety mogę Wam go tylko przedstawić w takiej wersji, bez pokazania środka, ale gwarantuję, że jest pyszny. Nie jest za bardzo słodki (jeśli wolicie bardzo słodkie torty to proponuję dodać więcej cukru do masy), środek to masa ze śmietany kremówki i serka mascarpone i druga z dodatkiem gorzkiej czekolady i wiśnie. Dodatkowo blaty nasączone są syropem(...)puder i serek mascarpone i teraz bardzo delikatnie, na niskich obrotach miksujemy do połączenia się składników. 2. Wiśnie odsączamy od syropu. Przełożenie tortu: Jeden bla układamy na paterze, nasączamy do syropem z wiśni - nakładamy na niego krem czekoladowy - na krem czekoladowy drugi blat, który również nasączamy - na blat część masy śmietanowej - na nią wiśnie (troszkę możemy je w masę powciskać
kruche babeczkiPolecam przepis na ten torcik, w którym słodki smak kremu przeplata się z kwaskowatymi winogronami. Niestety mało mamy teraz owoców, z których da się coś zrobić. Truskawki smakują jak kartofle, a maliny to sama woda. Winogrona, co prawda też eksportowe, ale smakowo jeszcze dają radę. Składniki: Biszkopt • 2 jajka • 2 czubate łyżki mąki(...)taką po ok. 10-15 minutach. • Potem wlać gorące wino i ubijać jeszcze z 5 minut. Gotowy krem odstawić aby przestygł. • Śmietanę ubić na sztywno, dodąć krem jajeczny i wymieszać. • Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, po czym zalać wodą do 1/2 wysokości szklanki i wstawić na 30 sekund do kuchenki
To co kochamżeby było jeszcze zabawniej, to dzień wcześniej sama świętuję urodziny. I tak oto zapraszam, na podwójnie urodzinowy tort bezowy :) SKŁADNIKI: 4 białka szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka octu z białego wina na krem 300 ml śmietanki 30 % 2 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 50 g startej czekolady dodatkowo 3 łyżki(...)wymieszać krem łyżką. Blaty bezy przesmarować kremem i posypać ziarnami granatu i ułożyć jeden na drugim. Na patelnię wsypać cukier i poczekać, aż się rozpuści. Dodać masło i wymieszać. Do karmelu włożyć obrane i pokrojone w ósemki gruszki, smażyć aż pokryją się sosem i zmiękną. Posypać cynamonem i wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Wierzch tortu udekorować gruszkami, polać lekko sosem karmelowym
Kuchnia w opałachBardzo efektowny tort, który jest niezwykle prosty w przygotowaniu :) Jedynie wygląda na skomplikowany ze względu za dekorację zewnętrzną. W środku znajduje się nieopadający biszkopt, bez proszku do pieczenia. Krem to niezawodne połączenie mascarpone i ubita śmietanka kremówka - szybki i bardzo trwały. Jako nasączenie wykorzystałam smakowy alkohol o smaku kawy. Wierzch posypany jest ciemnym kakao... Całość prezentuje się zjawiskowo i zachwyci(...)blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć połowę masy. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą część kremu z wiórkami, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą mieszanki. Boki i wierzch tortu wysmarować masą, którą odłożyliśmy do dekoracji. Po wierzchu posypać ciemnym kakao. Biszkopty przyciąć do odpowiedniej wysokości. Przyklejać na bokach. Tort najlepiej przygotować
Chocolate Muffin BlogWitajcie po krótkiej świątecznej przerwie ;) Mam nadzieję, że się za bardzo nie przejedliście ale za to mocno wypoczęliście i macie siłę i ochotę na kolejną dawkę
Krakowskie smaki AniWygrzebuję z zakamarków szafy stare, zakurzone pudło z wielkim napisem "wspomnienia". Zdejmuję posklejane wielokrotnie taśmą wieko. Zapach starości, kurzu, smutku i tęsknoty łaskocze w nosie. Wertuję
W kuchni Karmel-itkiKrem z cukinii i pomidorów to bardzo aromatyczna i orzeźwiająca zupa idealna na upalne dni. Najlepiej przygotować ją w sezonie kiedy mamy możliwość kupienia świeżych, dojrzałych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cieżko uwierzyć, że ten czas tak pędzi… Tym razem to syn wybierał urodzinowy torcik. Pomysł na Tort Kinder przypadł mu do gustu. Wyszło minimalistycznie ale za to fajnie, ciekawie, dziecięco, słodko, bardzo słodko Klasyczne, wilgotne, pyszne blaty czekoladowe, odrobina konfitury, krem śmietankowy, czekoladowe ganache, słodycze i uwierzcie mi, że więcej do szczęścia nie potrzeba Składniki na ciasto(...)ciasta wykładamy połowę konfitury. Następnie 1/3 kremu. Przykrywamy drugim blatem. Wykładamy pozostałą konfiturę i 1/3 kremu. Przykrywamy trzecim blatem. Wykładamy pozostały krem. Polewamy czekoladowym, gęstym ganache. Wkładamy na 1-2 h do lodówki. Dekorujemy słodyczami, wbijając niektóre w tort, mikrotelefon rozrzucając. Batoniki na boki przyklejamy odrobiną zostawione ganache. The post Tort Kinder appeared first on Made
Made By Mom And Sonsię rozpisałam, a Ty się pewnie zastanawiasz na ile stopni włączyć piekarnik i jakiej wielkości blaszkę wyciągnąć. Piekarnika nie włączaj, blaszka też nie będzie Ci potrzebna. Jak zrobić domowy tort urodzinowy w 5 minut? Składniki Ciasto robiłam z tego przepisu tutaj>>> Jeśli robiłaś kinder pingui to wiesz, że ciasto robi się błyskawicznie. Tym razem zwiększyłam porcję(...)mascarpone, ja akurat miałam tylko bielucha do dekoracji owoce bakalie amarantus Wykonanie Po usmażeniu placka, kroimy go na cztery części. Przekładamy ciasto dżemem i kremem (u nas bieluch i odrobina syropu klonowego). Dekorujemy ulubionymi owocami. Tort najlepiej schłodzić w lodówce. Gotowe. Nie jest to arcydzieło, ale robiłam je spontanicznie, kilka minut przed imprezą, ze składników, które akurat miałam pod ręką
lady-och-mistrzyni.blogspot.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Tort, który zrobił furorę na urodzinach mojej mamy. To była c zysta improwizacja zakończona sukcesem. W smaku - rewelacyjny! Doskonałe połączenie składników i zharmonizowany smak. (Średnica 26 cm) Biszkopt rzucany: 7 dużych jajek 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru Krem: 800 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru(...)lodówce (około 10-15 minut). W tortownicy ułożyć pierwszy spód biszkoptowy (nasączyć) i kolejno posmarować dżemem, warstwą kremu, położyć kolejny spód (nasączyć), dżem, krem, spód j (nasączyć). Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy. Boki tortu obsypać pokruszonymi wafelkami (rozdrobniłam malakserem). Wierzch udekorować plasterkami kiwi, brzoskwiniami i innymi ozdobami wedle uznania
Di gotuje