Wytrawny tort pomidorowy zaserwowany na przyjęciu w ogrodzie może zaskoczyć Waszych gości. Biszkopt można wypiec z mąki ryżowej lub pszennej. Widzę go także na komunijnym przyjęciu. Mój mąż (jako pierwszy degustator) kiedy go spróbował krzyknął: świetny! Skomentował, że taki mógłby jeść na śniadanie. Rzeczywiście jedliśmy go na śniadanie i drugie też. Delikatny, puszysty z lekką pomidorową nutą biszkopt(...)też dodać wędzonego łososia. Do dekoracji: 500 gram pomidorków koktajlowych świeża bazylia, pieprz, suszone oregano Biszkopt przecinamy na dwie równe części. Przekładamy warstwy kremem. Schładzamy w lodówce. Wierzch dekorujemy słodkimi pomidorkami cherry i listkami bazylii. Tort po schłodzeniu jest przepyszny a biszkopt mięciutki. Smacznego
AZgotuj!bardzo proste do przygotowania. Idealne dla dzieci i dla dorosłych, do kawy, na deser lub podwieczorek. Pokruszone świetnie się nadadzą do tortów, ciast, lodów i serników. Można je przełożyć bitą śmietaną, kremem lub czekoladą. SKŁADNIKI: - migdały mielone (200 g.) - cukier puder (150 g.) - 2 białka (60 g.) - likier amaretto (20 ml.) Potrzebne gadżety: ✔ Mikser
RITA food channelMakowy Irysek Makowy Irysek to bardzo smaczne ciasto o smaku... irysków z makiem Iryski z makiem to moje ulubione, chociaż ciężko już teraz dostępne, słodkości, więc
WSZYSTKO SMACZNERodzynkowiec – ciasto z rodzynkami dla dorosłych na dużą blachę . Mięciutki i delikatny biszkopt kakaowy przełożony czekoladową masą budyniową, oblany grubą warstwą polewy czekoladowej z moczonymi
Moja DelicjaSkładniki : Beza: • 4 białka • szczypta soli • 200 g cukru • 1 łyżeczka soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki
KUCHNIA POLSKAAlbinowskiej z około 1910 roku. W oryginalnym przepisie do ciasta autorka dodaje migdały, które na początku XX wieku, były bardzo powszechnie użuwane przy wypiekach tortów. Ja dodałam wiórki kokosowe. I wcale tego nie żałuję :) Krem również zmieniłam. Ciasto : 140 g cukru pudru, skórka otarta z 2 pomarańczy, 6 jajek, 140 g wiórków kokosowych, 35 g przesianej bułki tartej, krem
królestwo garówMini torciki z kakaowego biszkoptu oraz masy śmietanowej i nadzienia malinowego, nie tylko świetnie się prezentują, ale są także pyszne. Do tego są mało pracochłonne, a
Kuchnia MagdaLenyfolia przylegała do kremu, zapobiegnie to powstanie „kożucha”. Odstawiamy do wystudzenia. Gotowym kremem wypełniać tarty, kruche babeczki, eklerki. ptysie. A miksując krem z miękkim masłem powstanie masa do przekładnia różnych ciast, tortów
Domowy Smak JedzeniaZrobiłam to ciasto dla moich gości. Przyjechali szybciej i nie było czasu na schłodzenie ciasta. Ciasto jest pyszne. Wykonanie ciasta czekoladowego – Na garnuszku z parującą
Kuchnia Pokoleń800x600 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso
Obiad gotowyBardzo łatwe do przygotowania z wyglądu niepozorne ciasto tortowe które mimo, że nie wygląda ekstra, smakuje bardzo dobrze. Zamiast wiśni polecam też maliny. Biszkopt można
Wanilia i KardamonPełnia lata, aż prosi się by wykorzystać owoce z ogrodu i zrobić mini torciki z kremem budyniowo-kokosowym , dzięki kremowej masie i nasączeniu ponczem wprost
Wanilia i KardamonTorty są niezwykłe, niecodzienne na wielkie i małe uroczystości. W środku tajemnica wielkie bogactwo smaków. Dziś jest specjalna okazja święto wszystkich dzieci, tort jest dla Was. Puszysty biszkopt owocowa żelka i genialny krem. Biszkopt czekoladowy
Kulinarne pyszności Molkipołożyć 2-3 łyżki kremu, rozsmarować, Przykryć kolejnym ciastem, kremem, itd. Udekorować boki i wierzch pozostałym kremem. Dolne boki ciasta obsypać płatkami czekoladowymi. Odłożony krem z dodatkiem kakao przełożyć do szprycy i udekorować wierzch tortu. Dekoracyjnie polać z wierzchu rozpuszczoną czekoladą i ułożyć kawałki batoników. Schłodzić w lodówce. Smacznego! * robiłam z połowy porcji w tortownicy o śr. 15 cm ** potrzebujemy
Słodkie inspiracje