tort z kremem - 4307 przepisów (strona:140/288)

Kokosowo-migdałowy tort z truskawkowym dżemem Chia 161

Dzisiaj przedstawiam przepis na znakomity tort bez pieczenia, które jest świetną alternatywą dla mniej zdrowych ciast z cukrem, kremami, margarynami itp.. Do wykonania go nie użyłam żadnych produktów zawierających gluten, dlatego osoby cierpiące na jego nietolerancję nie muszą odmawiać sobie kawałka :). Tort nadaje się także dla wegetarian i wegan oraz osób z nietolerancją laktozy. Do wykonania go użyła jedynie

Smiling Shrimp
babka frankfurcka 201

chyba najbardziej elegancka i najbardziej "wypasiona" babka, jaką upiekłam, jaką jadłam! Przypomina nieco tort: aromatyczne, wilgotne ciasto o lekko cytrynowym aromacie; przełożone delikatnym kremem budyniowym, zwieńczone posypką z karmelizowanych migdałów i czekoladowych kamyczków Delecty. Taka babka sprawdzi się nie tylko w okresie Wielkanocy, będzie idealna wówczas, kiedy zechcesz powiedzieć: dziękuję, że jesteś... Upiekłam ją wg wytycznych Córci, specjalnie dla Babci(...)Większą częścią kremu przełożyć placki, resztą wysmarować wierzch. Migdały sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórek, posiekać. Masło rozgrzać na patelni, wsypać cukier, kiedy zacznie wrzeć wsypać migdały, podsmażyć ze wszystkich stron na złoto, rozsypać na wyłożonej papierem do pieczenia płaskiej powierzchni, wystudzić. Migdały wymieszać z czekoladowymi kamyczkami Delecty. Grubą warstwą posypki obłożyć ciasto. Schłodzić. Podawać krojone jak tort

6niebo
Torebka - tort czekoladowy 168

przygotowywaniu tortu w kształcie torebki na urodziny mojej siostry. Trochę się martwiłam czy biszkopty w ten sposób postawione nie "rozjadą się", ale jak widać wszystko wyszło super:) Składniki: Biszkopt (upiekłam dwa) : 5 jajek 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1/4 szklanki kakao  1/4 szklanki oleju Krem: 400 g śmietany(...)wytrzymała) . Pierwszy płat biszkoptu kładziemy, nasączamy go kakao zaparzonym z wrzątku, kakao i cukru. Na to dżem, krem i znów biszkopt, nasączenie, dżem i krem. Potem trzeci biszkopt, ale tego już nie smarujemy dżemem. Tort dekorujemy i wstawiamy do lodówki na całą noc. Źródło: kotlet.tv Jeśli chcecie zobaczyć jak zrobić tort w kształcie torebki to zapraszam tutaj . Niestety nie zrobiłam

Domowa Cookierenka Agi
Gorrrrąco jak w Meksyku! PIKANTNY KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI. 221

Za oknem szare puchacze przysłaniają niebo. Jest ponuro i smutno. Hałdy śniegu leżą na poboczach, chodnikach. Pomimo to, wciąż sypie  z nieba biały puch. Śniegowe

W kuchni Karmel-itki
Karmelowe ciasto z gruszkami 162

otworzyłam książkę Haliny Jachowskiej "Torty, ciasta przekładane, rolady" to za każdym razem obiecywałam sobie, że lada dzień upiekę to ciasto. I tak mijały chwile, jedna za drugą, aż w końcu... upiekłam:) Muszę przyznać, że ciasto jest dobre, chociaż wydaje mi się, że masa tutaj jest za lekka do samego karmelowego ciasta. Amatorom gruszek wypiek ten na pewno przypadnie do gustu(...)Składniki dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej bułką tartą tortownicy o średnicy 24 cm, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec około 50 minut w temperaturze 170 0 C. Krem 1: 3 żółtka; 0,5 szklanki cukru (ja dałam kryształ); 1 łyżka żelatyny; 0,5 szklanki śmietany kremówki (30% lub 36%); 2 białka; Wykonanie: Połowę cukru zrumienić w rondlu

In my kitchen
Lekkie Ciasto z Roladkami i Śmietankowym Kremem 345

chcąc musiało powstać ciasto z galaretką. Na całe szczęście kolejne zaliczone do ulubionych. Jest przepyszne. Lekki biszkopt. Drylowane wiśnie w galaretce, niczym frużelina. Lekki śmietankowy krem. Pięknie wyglądające, zdobiące ciasto niczym przysłowiowa wisienka na torcie roladki z kawałkami jabłka… Poezja. Lekkie ciasto, wspaniały smak… dla małych i dużych. Bardzo Wam polecam i zachęcam do wypróbowania.   Składniki na biszkopt(...)Pieczemy tak samo jak pierwszy biszkopt a następnie zaraz po upieczeniu, za pomocą ściereczki zwijamy w roladę. Zostawiamy na parę minut w ściereczce a następnie kroimy na 18 kawałków.               Krem śmietankowy:   500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa   Śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody i odstawiamy do lekkiego

Made By Mom And Son
KREM Z DYNI / KÜRBISSUPPE 198

Jesień. Tak melancholijnie. / Herbst. So melancholisch. Dziś zupełnie inaczej. Bo w dwóch językach: po polsku i niemiecku. Jako, że intensywnie uczę się języka naszych sąsiadów, biorąc

W kuchni Karmel-itki
Tort bananowo truskawkowy ( Pasowanie Pierwszoklasisty ) 182

Był to jeden z większych tortów jakie wykonywałam do tej pory. Ciasto było jednym z punktów uroczystości jaką jest Pasowanie na Pierwszoklasistę. Oprócz wytycznych jakie dostałam co do doboru smaków przeprowadziłam wywiad z dziećmi znajomych - okazało się, że ulubionymi smakami pociech są: miejsce 1: bananowy, miejsce 2: truskawkowy miejsce 3: czekoladowy Tak więc wykonawszy tą dogłębną analizę zabrałam się(...)smaku ma być kwaśno słodki ) Złożenie: 1. Pierwszy blat nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem bananowy 2. Nałożyć drugi blat, nasączyć 1/3 ponczu. Wyłożyć krem truskawkowy 3. Przykryć trzecim blatem. Delikatnie go nasączyć.  Tort wykończyłam  lukrem plastycznym ( klik ) . Zdobiły go cukrowe akcesoria ucznia: - kredki - książki - figury geometryczne i literki - plecaczek z misiem  Aby masa do tortu dobrze przywarła

kawawszklance
Ciasto torcik mango 99

część biszkoptu, nasączyć go, następnie ułożyć na nim 2/3 kremu. Przykryć drugim plackiem, nasączyć go. Na wierzchu rozsmarować resztę kremu. Odstawić do lodówki. Można rozsmarować równo, pod „linijkę”, ale można zrobić to „niedbale”. Otrzymamy wówczas inny, chyba ciekawszy obraz tortu :) *do przygotowania ciasta potrzebna jest jedna 850 gramowa puszka słodzonej pulpy mango, zastawa

królestwo garów
Tort kajmakowy 267

tort własnego autorstwa, który posiada w swoim składzie zaskakujące składniki np: chrupiące ciasteczkowe kulki czekoladowe,  przepyszną konfiturę jagodową i rewelacyjny krem kajmakowy.  Bałam się, że masy nie starczy, ponieważ dziwnym trafem "ubywało" jej z miski.  Tort wyszedł bardzo smaczny! Tradycyjnie, jak to bywa podczas wspólnego gotowania i pieczenia, trwała  bardzo burzliwa dyskusja dotycząca dekoracji tortu. Kompromisowy

Pan i Pani Smith w kuchni
Babeczki z kremem buraczkowym 135

puree można dodać do naleśników, babeczek i ciast. Smak jest charakterystyczny, ale ciągle słodki. Tutaj wykorzystane w babeczkach, ale taki piękny i naturalnie uzyskany kolor kremu będzie się wyśmienicie prezentował na przykład w urodzinowym torcie.   Ten przepis bierze udział w Pojedynku Kulinarnym Blogerów w ramach Kampanii Warzywa i Owoce na Szczęście. Tematem przewodnim tej "bitwy"jest "Na Słodko(...)ciasto do wysmarowanych masłem form na babeczki (muffinki) i lekko dociskamy boki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy spody babeczek przez ok. 15-18 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Krem : 2 średnie czerwone buraczki 300 ml śmietany kremówki (30 lub 36%) 50 g cukru pudru 2 czubate łyżeczki żelatyny Przygotowanie: Buraczki myjemy, zawijamy każdy osobno w folię aluminiową i pieczemy

bistro mama
Tort Chałwowy w romantycznym wydaniu 133

Przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem dedykowanym wszystkim wielbicielą słodkosci-a szczególnie tym zakochanym […] Artykuł Tort Chałwowy

Domowe Torty
Tort Pomarańczowo Grejpfrutowy 155

Tort przygotowałam specjalnie dla męża na jego urodziny ;) :) Ps. zdjęcia to kompletny misz-masz aparatów oraz godzin o której były robione. Najpierw porobiłam zestaw cyfrówką, a za godzinę robiłam lustrzanką :D Takie rzeczy tylko u mnie :p Składniki na tortownicę 18 cm: Na biszkopt: 4 jajka 1/2 szkl mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki kako 1/2 szkl cukru(...)kroimy na trzy blaty. 11. Dolny blat smarujemy 1/3 kremu pomarańczowego. Nakładamy drugi blat, rozsmarowujemy krem grejpfrutowy. Przykrywamy trzecim blatem i całość smarujemy pozostałym kremem pomarańczowym. 12. Czekoladę ścieramy na wiórki, obsypujemy nimi boki tortu oraz małą część góry. Na wierzchu układamy wióry czekoladowe lub listki czekoladowe i pozostałe cząstki owoców. Tort przed podaniem schładzamy w lodówce

Gotowanie...to proste !
PIKANTNY KREM Z MARCHEWKI / WÜRZIGE KAROTTESUPPE. 213

 Zimne dłonie, para z ust, czerwone uszy i nos. Skrzypi pod nogami ziemia, konary pokrywa poranny szron. Kolejna kartka z kalendarza wydarta. Starsza o kolejny

W kuchni Karmel-itki
Tort z musem truskawkowym 404

dodatkowej obręczy). Odstawić do stężenia. Położyć drugi blat i wylać drugą część kremu ponownie odstawiając do stężenia. Wierzch przykryć trzecim blatem i wylać ostatnią warstwę kremu. Wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia tort powinien już stężeć. Delikatnie zdejmujemy obydwie obręcze. Nożem wygładzamy brzegi. Wierzch posypujemy płatkami białej czekolady i dekorujemy truskawkami, ciasteczkami i listkami mięty

KUCHNIA POLSKA

Proponowane wyszukiwania