ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Na pierwszy blat położyć galaretkę. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować niebies kim kr emem . To rcik schłodzić. Boki obsypać wiórkami z czekolady
Magiczne Życie MartyWiosna, wiosna, wiosna - ach to Ty! Pamiętacie tę piosenkę? Kiedy rano wstaję do pracy, miasto jeszcze śpi, ale nie słońce - budzi się, oświetla wszystkie zakamarki ospałej
W kuchni Karmel-itkiTort, który przygotowałam na urodziny męża. Bardzo wysoki, z pysznym kremem śmietankowym z dodatkiem limonki i wanilii. Smakował świetnie, a wyglądał jeszcze lepiej ;) Orzeźwiający, nie za słodki, krem bardzo dobrze się trzyma, nawet w takie upały ja teraz, kiedy ma się tylko ochotę, by wskoczyć do basenu, ja już swój kupiłam, polecam http://s-mumo.pl/baseny-ogrodowe,c11.html , duży wybór, szybka realizacja zamówienia(...)mogę do woli chłodzić się w wodzie ;) Z tortu oczywiście najbardziej solenizant był zadowolony, ale goście również. Polecam! Składniki na 1 blat: 100 g masła 1/3 szklanki cukru 2 jajka 100 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka soku z limonki skórka z 1 limonki 35 g kolorowej posypki Masło utrzeć z cukrem na jasną i puszystą
Domowa cukiernia EwyPrzygotowując bezy z kremami śmietanowymi należy je spożyć zaraz po przygotowaniu, ponieważ beza się rozpuści, natomiast krem na bazie masła i czekolady sprawi, że taki tort możemy przechowywać nawet 2-3 dni. U mnie zjadany jest natychmiast, ale gdyby ktoś miał zamiar zostawić na później, to bez obaw, można bez uszczerbku na jego jakości. beza 1 szklanka
Jadło i czytadłoszkl. mleka kokosowego -1 szkl. napoju ryżowego -1 szkl. wody -ksylitol - ½ szkl. wody (do ewentualnego rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania blatów) KOKOSOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić(...)skropić wodą z cytryną. Na nasączony blat delikatnie nałożyć dość cienką warstwę kremu ryżowego, następnie ułożyć maliny i przykryć je znów kremem. Następnie ułożyć kolejny blat i wszystkie czynności powtórzyć. Górny grubszy blat również snąć. Delikatnie docisnąć całość. Tort w obręczy pozostawić na kilka godzin w lodówce, po tym czasie odciąć obręcz nożem i zdjąć ją. Całość pokryć śmietaną kokosową
Candy Pandasminut. Wyjąć, wystudzić, delikatnie odkleić papier. Śmietanę ubić na sztywno. Wafelki zetrzeć na tarce. Mascarpone zmiksować z kremem czekoladowym, dodać śmietanę i wafelki, wymieszać. Kremem przełożyć bezowe krążki, udekorować wierzch i boki tortu. Górę posypać kakao i udekorować orzechami
6nieboTort dla fanów czekolady i malin :) Przełożony musem czekoladowym i malinami. Pięknie się prezentuje, smakuje podobno rewelacyjnie. Jest łatwy do zrobienia i nawet niezbyt pracochłonny. Biszkopt wspaniale rośnie, jest puszysty i delikatny. Krem czekoladowy to prawdziwa uczta dla podniebienia - aksamitny, ma delikatny posmak i jest puszysty. Jest tak gorąco, że nawet nie chce się odpalać piekarnika, ten był jednak robiony(...)podgrzaną konfiturą malinową, a na wierzchu rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim blatem, ułożyć kolejną warstwę malin, polać konfiturą malinową i rozsmarować kolejną część kremu. Położyć ostatni krążek, pozostałym musem posmarować boki i wierzch tortu. Boki tortu obłożyć pokruszonymi ciasteczkami, wierzch udekorować malinami. Schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Smacznego
Domowa cukiernia EwyCiasto przygotowane i lekko zmodyfikowane przez moją Mamę. Słodkie, świąteczne i niestety pracochłonne, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na takie cudeńka ;) Składniki: Na
Kuchnia w czekoladzieosłodzi wieczór we dwoje. Torcik Walentynkowy składa si ę z dwóch warstw kruchego ciasta w kształcie serca przełożonych kremem na bazie serka mascarpone i bitej śmietany. Najważniejszym elementem tortu jest jego bardzo bogata dekoracja, która robi wrażenie i wywołuje zachwyt w oczach. Taki torcik może być sympatyczn(...)Kruche ciasto 280 g m ą ki pszennej 250 g m ą ki migdałowej 250 g masła 50 g cukru 2 jaja 1 cytryna szczypta soli Krem 500 g mascarpone 500 g śmietany kremówki 50 g cukru pudru kilka kropli aromatu waniliowego Dekoracja makaroniki, ciasteczka w kształcie serc, ma ł e beziki, kropelki białej czekolady
La grande e la piccola cuocapomocą mleka kokosowego KokoYogo . Tort jest nieco pracochłonny ale efekt wynagradza wszystko! Macie ochotę na "żabie udko"? :P Składniki Zielone biszkopty (2 miseczki śr: 16cm) -4 jaja kl L -200g ksylitolu -200g mąki ryżowej -100g oleju kokosowego (lub rzepakowego) -100g świeżego szpinaku -1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym Krem ryżowo-kokosowy(...)wszystko zastygnie żabkę obłożyć kremem z jogurtu greckiego. Z pozostałych resztek biszkoptu wyciąć łapki a resztę pokruszyć i obsypać nimi żabę. Oczy posmarować resztą kremu jogurtowego a czekoladą je wykończyć, przytwierdzić je do tortu za pomocą wykałaczek
Candy PandasCiasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe zmienia się we wspaniały tort. Oto przepis na świetne ciasto marchewkowe wzbogacone czekoladową nutą. Jeśli ciasto ma być dla dzieci najlepsza będzie czekolada mleczna, dla dorosłych polecam dodatek odrobiny goryczy, czyli czekolady 70%. Składniki(...)wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Korniszonkimasa cukrowa krem maślany Sposób przygotowania: Wszystkie składniki umieść w misie miksera i wymieszaj na gładką, puszystą masę. Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku ok. 20min. w temperaturze 180°C, do suchego patyczka. Ciasto pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Na tą wielką blaszkę przygotowałam 4 porcje ciasta. Jeśli zamierzasz zrobić klasyczny tort (średnica 26cm(...)ubitą pianą. Całość wylej na blat ciasta i przykryj drugim. Odstaw na min. godzinę do lodówki. Następnie całość wysmaruj dookoła i z wierzchu kremem maślanym i obłóż masą cukrową. Dekoruj wedle uznania- wierzę, że twój tort będzie cudny. Uwierz w to i ty i do dzieła. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytgotowych do użycia rękawów cukierniczych Rengo. Produkt jest w wygodnym, estetycznym kilogramowym opakowaniu i spokojnie pozwoli na pokrycie średniej wielkości tortu. Wystarczy otworzyć opakowanie i nałożyć nadzienie na ciasto lub użyć dołączonych tylek cukierniczych i wykorzystać krem do dekoracji. Ja przygotowywałam truskawkowy torcik na urodziny męża, a krem wykorzystałam do ozdobienia, akurat Malutka miała gorszy dzień i nie pozwoliła(...)długo popracować w kuchni więc to było dla mnie wybawieniem. Pokryłam nim tort, zrobiłam rozetki dołączoną tylką, muszę przyznać, że bardzo wygodnie się z nim pracowało. Niewątpliwym plusem jest zakręcane opakowanie, jeśli nie wykorzystamy całego produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia. Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie
Cynamonowe szczęście******************************* Karnawał to nie tylko góra słonych małych przekąsek, które idealnie sprawdzają się na tanecznych imprezach, gdzie tłum ludzi szaleje na parkiecie. słodkości mają tu swoje
W kuchni Karmel-itkiPrzecieram jeszcze zaspane oczy. Ciemno. Zbyt ciemno jeszcze, by wstać.Ale zegarek ewidentnie pokazuje realną godzinę.Zwlekam się, ociągając. Ubieram w amoku. Zaczyna się pora
W kuchni Karmel-itki