tort z kremem - 4307 przepisów (strona:127/288)

TORT ZE ŚMIETANĄ I TRUSKAWKAMI 193

Tort ze śmietaną i truskawkami jest prosty w wykonaniu i zawsze smakuje. Puszysty, wilgotny biszkopt przełożony kremem ze śmietany, udekorowany truskawkami. Kto jeszcze nie zrobił takiego tortu koniecznie musi spróbować ;) Składniki: * biszkopt do tortu  (przepis tutaj) * 1 litr śmietany kremówki (użyłam angielskiej Double Cream z Tesco UK, ale można też użyć polskiej

Zrób to smacznie
TORT RAFFAELLO (KOKOSOWY) 473

Moją pierwszą propozycją na tegoroczne Święta jest przepyszny tort raffaello. Moim zdaniem masa tego ciasta bardzo przypomina smak kremu z oryginalnych trufli Raffaello i jest zupełnie inna od mas ze znanych mi przepisów na torty kokosowe. Mam nadzieję, że przypadnie Wam do gustu :) Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Torcik orzechowo - czekoladowy 147

mistrzami w dekorowaniu tortów tak jak ja, jego wykonanie nie powinno wam przysporzyć zbyt wiele zachodu. Jako rekomendację dodam, że nawet mój M (który będąc na diecie odpycha od siebie wszelkie słodkości rękami i nogami), skusił się na 3 kawałki...:) Przepis na ciasto stąd ( klik ) (zamieniłam tylko orzechy laskowe na włoskie) a przepis na krem zaczerpnęłam od babci. Tortownica(...)odpowiednim czasie leżakowania w lodówce staje się zwarty. Gdy ciasto wystygnie wyjmujemy je z formy i kroimy na 2 blaty, które następnie przekładamy kremem. Trochę kremu zostawiamy do posmarowania wierzchu i boków tortu. Boki ciasta obsypujemy startą czekoladą oraz dekorujemy kawałkami orzechów. Tort schładzamy minimun 3 godziny w lodówce, by masa odpowiednio stężała

My simple kitchen
torcik z masy makowej ( z kawą i wiśniami) 147

Tort sam w sobie był bardzo smaczny. Mak i kawa fajnie ze sobą współgrały a kwaśne wiśnie przełamały trochę mdły smak. Do kremu możecie dodać alkohol ale ja pominęłam go ze względu na to, że tort miały jeść dzieci.  *tortownica 21 cm Składniki na ciasto: puszka masy makowej (850 g) 5 jajek 100 g cukru 5 łyżek kaszy manny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biszkopt malinowy 165

Pyszny, puszysty, domowy, malinkowy biszkopcik. Zwolennicy lekkich ciast i deserów z pewnością polubią jego smak bez żadnych dodatkowych urozmaiceń. Natomiast fani tortów mogą wykorzystać go do przełożenia najróżniejszymi, pysznymi kremami np. śmietanowymi, budyniowymi czy tymi z białej lub czarnej czekolady. Jego delikatny, malinkowy smak i czerwone kropeczki w wyglądzie sprawiają, że świetnie nadaje się na romanyczne torty w kształcie serduszka

Domowe Torty
Ciasto Czekoladowe z Masłem Orzechowym, Konfiturą i Bananami 138

stałe. Przepisem, na to czekoladowe cudo dzielę się dzisiaj z Wami. Blaty są mocno czekoladowe, wilgotne, z dodatkiem kawy… Przełożone konfiturą porzeczkową, bananami i kremem śmietankowym z dodatkiem masła orzechowego smakują wyśmienicie. Tort jest ciężki, sycący ale nieprzesłodzony. Dla mnie poezja. Ciasto z serii tych, które nigdy mi się nie znudzą, i mimo, że staram się ograniczać „cukier(...)równo na 3 formy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczmy około 25 – 30 minut, sprawdzając patyczkiem czy ciasto jest w środku upieczone. Upieczone odstawiamy do ostygnięcia. Krem: 200 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 4-5 łyżek masła orzechowego, bez kawałków orzeszków Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i ubijamy

Made By Mom And Son
Tort czekoladowo-śmietankowy z owocami 309

Córeczki przygotowałam czekoladowo-śmietankowy tort z jej ulubionymi owocami i pyszną frużeliną owocową. Choć sezon na maliny i truskawki dawno się już skończył, śmiało możecie zastąpić je innymi owocami, które o tej porze roku są łatwo dostępne na straganach i wyczarować z nich to cudo:) Ciasto jest wilgotne i bardzo kakaowe, wraz z cudownym śmietankowym kremem i owocowym żelem stanowi(...)wlej rozpuszczoną  w odrobinie wody żelatynę. Całość dobrze wymieszaj.Schłodź frużelinę, by zgęstniała. Powinna mieć konsystencję żelu.SKŁADANIE TORTU:Dolny blat tortu połóż na ozdobnym talerzu lub paterze. Na niego nałóż połowę śmietankowego kremu, a następnie frużelinę. Przykryj drugim blatem, rozsmaruj pozostały krem i frużelinę. Na samą górę wysyp wcześniej pokruszone czekoladowe ciasto i ozdób wg uznania owocami

Słodko-Słony Świat Ilony
KREM BANANOWY Z MIGDAŁAMI 169

Bo ja chcę swój czekoladowy krem. I już. Ta propozycja to świetna alternatywa dla Nutelli. Bez cukru, bez zbędnego tłuszczu - tylko banany, kakao i migdały. Nie

W kuchni Karmel-itki
Tort kawowy z kakaowym biszkoptem 147

kolejny tort w mojej skromnej kolekcji. Tym razem kawowy z kakaowym biszkoptem. Jak dla mnie ta masa jest strzałem w dziesiątkę. Smakiem przypomina mi popularne cukierki Kopiko, uwielbiam je;) Jej wielką zaletą to, że trzeba się naprawdę postarać aby ją popsuć, udaje się każdemu, naprawdę ;)  Przepis na krem pochodzi ze strony Moje Wypieki . Serdecznie polecam;) Biszkopt kakaowy: 6 jajek

Krakowskie smaki Ani
Torcik z truskawkami 231

jedno z ciast siostry Anastazji, które pewnie kiedyś upiekę :) Ta uproszczona wersja w formie tortu była bardzo udana. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 budyń waniliowy(...)okrągłe biszkopty, część truskawek. Kiedy truskawki stężeją wyłożyć krem budyniowy i przykryć biszkoptem. Lekko nasączyć. Ciasto udekorować wedle uznania: u mnie truskawkowa warstwa na wierzchu, krem budyniowy po bokach obsypany kolorową posypką. 5. Tort schłodzić. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tort bezowy z orzechami i czekoladą 146

Obłędny w smaku tort, słodki i delikatny. Przygotowanie nie trwa długo, a sam tort znika zadziwiająco szybko. By nie był zbyt słodki to zamiast kremu czekoladowego możecie użyć dżemu porzeczkowego. Składniki: (blaty 20cm) 6 białek 300g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 2 łyżki octu 200g śmietany kremówki 36% 1 tabliczka gorzkiej czekolady 50g orzechów włoskich(...)czekolady i przykrywamy blatem kakaowym - lekko dociskamy. Jako drugą warstwę rozsmarowujemy dwie łyżki kremu czekoladowego lub dżemu i przykrywamy blatem kakaowym. Trzecią warstwą jest ponownie kremówka i starta czekolada, którą przykrywamy blatem jasnym - tym ozdobnym. Odłożone kostki czekolady kruszymy na kawałki i ozdabiamy nimi wierzch tortuTort jest od razu gotowy do jedzenia, nie wymaga chłodzenia

Gotowanie i blogowanie
Tort truskawkowy z bezikami i biszkoptem kakaowym (szybki) 172

sobie nie zrobię...  I tak w dniu urodzin, na szybkiego powstało takie cudo. Tort okazał się wielkim hitem - w smaku, jak i z wyglądu. Rewelacyjne połączenie smaków, czyli kakaowy biszkopt nasączony herbatą i likierem toffi, truskawkowe nuty oraz chrupiące beziki w kremie - sprawiły, że zniknął w oka mgnieniu. Pyyyycha! Po mimo niewielkich wymiarów biszkoptu wyszło mi pokaźne ciacho(...)Krem schłodzić w lodówce (około 10-15 minut; czasami tą opcję pomijam.) Każdą część biszkoptu równomiernie nasączyć i posmarować kremem.   Wierzch i boki dokładnie wysmarować odłożoną częścią masy. Dodatkowo wierzch obsypać mikro kroplą truskawkową, a boki obłożyć ciastkami. Tort udekorować wg uznania i schłodzić w lodówce.   www.akademiakulinarnawhirlpool.pl   www.marcoghia.pl

Di gotuje
Tort z kremem z białej czekolady i frużeliną malinową 247

Pyszny, słodki i delikatny tort. Pięknie się prezentuje i jeszcze lepiej smakuje. To połączenie słodkiego kremu z białej czekolady i malinowej frużeliny.Łatwy do zrobienia i bardzo efektowny, połaczenie smaków, które z pewnością Was zachwyci. Polecam! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię(...)ponczu. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu czekoladowego, wyłożyć połowę frużeliny malinowej, przykryć drugim krążkiem biszkoptu nasączonym połową pozostałego ponczu. Posmarować pozostałym kremem i wyłożyć resztę frużeliny. Przykryć ostatnim biszkoptem, nasączyć go pozostałym ponczem. Wierzch i boki tortu posmarować ubitą śmietaną. Dowolnie udekorować. Przechowywać w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tort na Dzień Mamy – szybkie ciasto cytrynowe bez miksera z bitą śmietaną i borówkami 189

bitą śmietaną. Ponieważ jest to szybki tort, do zjedzenia od razu po przygotowaniu – używam chudszej śmietanki, czyli 30%. Jeśli wolicie sztywniejszy krem – użyjcie 36%. Polecam w prezencie dla waszych Mam! The post Tort na Dzień Mamy – szybkie ciasto cytrynowe bez miksera z bitą śmietaną i borówkami appeared first on Moja Delicja

Moja Delicja
Mini torcik kawowy 113

urodziny zamiast ciasta chciałam upiec tort. Szło mi tak pod górkę, zwłaszcza z kremem, który był ciągle za rzadki, że już miałam ochotę wszystko wyrzucić! Ale szkoda by było składników... Dodałam galaretkę - coś tam wyszło... Efektowny ten wypiek nie był :) bo koniec końców odpuściłam sobie dekorowanie - to nie był mój dzień :) ale smakował doskonale. Nieplanowany dodatek galaretki sprawił, że wydawało(...)góry nogami", na wierzch dajemy blat spodni, spodem do góry), wierzch również smarujemy kremem i dowolnie dekorujemy. Ja tylko posypałam cukrowymi perełkami. Przed podaniem chłodzimy w lodówce, aby masa dobrze stężała. Przepis dołączam do akcji Imieniny u cioci , bo z powodzeniem może być imieninowym tortem lub po prostu smacznym ciastem na stole pełnym przysmaków

Kolorowy Przepisownik
Tort pomarańczowo - marchewkowy 135

nawet w takiej formie tort był smaczny. Polecam bardzo wszystkim fanom wilgotnych tortów.  Składniki: ( na tortownicę o średnicy około 28 cm) ciasto: 2 szklanki startej marchewki  3/4 kostki margaryny 1 1/2 szklanka cukru 4 jajka łyżeczka sody oczyszczonej 2 szklanki mąki cukier waniliowy krem śmietankowy: 900 ml śmietanki kremówki 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżeczki cukru waniliowego krem pomarańczowy(...)przykrywamy drugim kręgiem ciasta. Na wierzch znowu kładziemy kremy w tej samej kolejności i przykrywamy ostatnim krążkiem. Na wierzch i boki ciasta kładziemy resztę kremu śmietanowego i smarujemy  nią wierzch i boki tortu. Dekorujemy według uznania. Ja użyłam kawałków pomarańczy i plasterków z  jego skórki.  Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie