tort z kremem - 4307 przepisów (strona:130/288)

Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 160

cała masa ludzi. Nie tylko goście, klienci i pani z telewizji, ale też znajomi piekarze, którzy wpadli pomóc w przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Leśny skrzat 208

wyrówna. Piec przez 25 min w temp. 170 st. do suchego patyczka. Ostudzić całkowicie. Nożykiem odciąć boki ciasta od formy, wyjąć, przekroić na 2 blaty (jak tort). Jak biszkopt jest zimny zacząć robić kremy. Krem jogurtowo-owocowy: 750 gr mieszanki owoców leśnych (u mnie mrożonka z Lidl) * 400 gr jogurt grecki schłodzony 3/4 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 6 łyżek

moj przepis na
Kilka pomysłów na... 146

ilość zdjęć tych słodkich propozycji, które już tam gdzieś się kurzyły, tak więc mała odskocznia od reszty i kilka propozycji trafiających idealnie w pogodę za oknem :) Tort chałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami

More food, love and dreams
Tort kokosowo-limonkowy 167

pół. Dolny talerz smarujemy kremem kokosowym a na niego gęsto układamy przekrojone na pół truskawki . Truskawki przykrywamy cienką warstwą kremu. Na to kładziemy 2 biszkopt. Pozostałość kremu rozsmarowujemy na górze oraz po bokach tortu. Obsypujemy wiórkami kokosowymi oraz układamy na wierzch pokrojone truskawki. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc [ minimum 1-2] aby ciasto się połączyło. Smacznego! J Normal

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Mazurek bakaliowy 274

masę na dekoracyjną rozetkę. Do miski przełożyć marcepan i białko i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie je ze sobą połączyć, aż stworzą jednolitą masę, przypominającą gęsty krem. Masę nałożyć do szprycy do dekoracji tortów i wykonać rozetki na obwodzie jednego z placków z kruchego ciasta (fot.2) . Największą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jeżeli nam się zmieszczą, przełożyć

Świat Ciasta
Ciasto z truskawkami i bezą na oleju rzepakowym 338

lubi bezy? Wszak truskawki i beza to idealne połączenie. To ciasto z truskawkami musi być pyszne! Polecam również przepisy na: Ciasto kokosowo-truskawkowe z jogurtową pianką Tort z truskawkami na kakaowym biszkopcie z kremem Drożdżowe bułeczki z truskawkami (migdałowo-cynamonowe) Ciasto z truskawkami jest słodkie, pyszne i nie wiadomo kiedy znika Przygotowywałam ciasto podobnie jak ciasto na Tartaletki z musem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek 105

wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem, wiórkami, dodać otartą skórkę z pomarańczy oraz sok z pomarańczy. poncz W szklance wody wymieszać sok z jednej pomarańczy z kilkoma łyżeczkami różowego wina, ok.6-7. Tort Biszkopt podzielić na 3 blaty, każdy z nich mocno naponczować. Blat posmarować konfiturą(...)wyłożyć masę kremową, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć, ponownie blat posmarować konfiturą, wyłożyć krem, przykryć ostatnim krążkiem biszkoptowym. Całość wysmarować kremem, ozdobić wiórkami kokosowymi oraz przepołowionymi kulkami Raffaello, cukrowymi gwiazdkami i zielonym cukrem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Czekoladowe ciasto tortowe 190

Mocno czekoladowe, wilgotne bez nasączenia, o umiarkowanej słodyczy, a do tego delikatny rozpływający się w ustach krem czekoladowy - takie właśnie jest to ciasto tortowe. Zrobienie tortu jest pracochłonne, a takie ciasto nie wymaga od nas dużo czasu. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 - 3 łyżki kakao krem: 3 jajka

Kuchcik gotuje
tort z lalą 5 185

jasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort, z jakim miałam do tej pory do czynienia. Samo barwienie masy na 7(!) kolorów zajęło sporo czasu, następnie wycinanie kwiatuszków i motylków, oraz suszenie

6niebo
KREM KAWOWO-KRÓWKOWY. 453

Lekkość, pomimo powalającej słodyczy. Puszystość, pomimo ciężkości składników.Idealny do nadziewania, dekorowania, smarowania czy nawet zajadania bez niczego.Krem krówkowy. Najlepszy.To właśnie tym kremem nadziałam orzeszki z

W kuchni Karmel-itki
Tort śliwkowy piętrowy 169

nałożenie górnego oblatu. Ponownie należy posmarować górę i boki śmietaną (jeżeli macie jeszcze jeden najmniejszy oblat, to czynność należy powtórzyć). Tort można udekorować sezonowymi owocami lub gotowymi dodatkami. U mnie dekoracja składa się z malin i części kremu, który odłożyłam i zabarwiłam czerwonym barwnikiem. Uwagi: Ja wykorzystałam 2 kg śliwek (waga już bez pestek), ale to zdecydowanie za dużo(...)został mi sok i same śliwki, mimo że kładłam bardzo grubo nadzienia. Kremu za to jest odpowiednio dużo, by ze spokojem móc ułożyć warstwy na śliwkach i do tego obsmarować tort na zewnątrz, także nie musicie się martwić, że go zabraknie. Ja miałam takie obawy i ułożyłam na śliwkach zbyt cienką warstwę, przez co tort był zbyt śliwkowy

Passions hobbies life
Krem waniliowy według Michela Roux 241

szefów kuchni . Krem jest przygotowany na bazie żółtek, jest troszkę podobny do naszego budyniu. Możemy wykorzystać jako nadzienie do  babeczek, tart czy tortów. Możemy go też zjeść jako deser z dodatkiem świeżych owoców  Krem waniliowy według Michela Roux Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żółtek 125 g cukru pudru 40 g mąki pszennej 500 ml mleka

Kulinarne przygody Gatity
Tort na wieczór panieński 190

Wczoraj miałam przyjemność robić tort na wieczór panieński dla Natalii. Hmmm kształt raczej standardowy jak na tego tupu imprezę;) Tort składał się z jasnych biszkoptów zabarwionych na czerwono i z kremu śmietankowego z dodatkiem czekolady. Oczywiście nasączony został sporą ilością alkoholu. Myślę, że jak na pierwszy raz z tego typu tortem to wygląda całkiem przyzwoicie;) Po rozwinięciu posta ukaże się

Krakowskie smaki Ani
Tort urodzinowy - bistro mama ma 7 lat! 218

Gorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, opuszczamy je w formie na podłogę  z wysokości ok. 30 cm.  Odstawiamy do ostygnięcia.  Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać(...)cytryną. Smarujemy kremem, układamy cząstki truskawek i delikatnie wciskamy je w krem.  Kładziemy 2 biszkopt, nasączamy i powtarzamy czynności z kremem i truskawkami. Na wierzch dajemy biszkopt i nasączamy go pozostałym naparem.  Boki i wierzch tortu smarujemy pozostałą masą i na koniec ozdabiamy. Do ozdoby wykorzystałam: makaroniki (akrat był tydzień francuski w Lidlu) słodycze z domowych zapasów świeże

bistro mama
Torcik kakaowy z mascarpone i dżemem śliwkowym 142

serek mascarpone i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Wykonanie: Całkowicie ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 blaty i odwracamy (górny blat będzie naszym dolnym w torcie). Nakładamy połowę dżemu śliwkowego, na dżem rozkładamy 1/3 kremu śmietanowego. Przykładamy środkowym blatem, powtarzamy czynności. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki torcika (można zrobić wzorek specjalną deseczką z ząbkami lub zwykłym widelcem), obsypujemy delikatnie

Kolorowy Przepisownik

Proponowane wyszukiwania