wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem, wiórkami, dodać otartą skórkę z pomarańczy oraz sok z pomarańczy. poncz W szklance wody wymieszać sok z jednej pomarańczy z kilkoma łyżeczkami różowego wina, ok.6-7. Tort Biszkopt podzielić na 3 blaty, każdy z nich mocno naponczować. Blat posmarować konfiturą(...)wyłożyć masę kremową, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć, ponownie blat posmarować konfiturą, wyłożyć krem, przykryć ostatnim krążkiem biszkoptowym. Całość wysmarować kremem, ozdobić wiórkami kokosowymi oraz przepołowionymi kulkami Raffaello, cukrowymi gwiazdkami i zielonym cukrem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaMocno czekoladowe, wilgotne bez nasączenia, o umiarkowanej słodyczy, a do tego delikatny rozpływający się w ustach krem czekoladowy - takie właśnie jest to ciasto tortowe. Zrobienie tortu jest pracochłonne, a takie ciasto nie wymaga od nas dużo czasu. Składniki: ciasto: 6 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 - 3 łyżki kakao krem: 3 jajka
Kuchcik gotujeprzednia! Na urodziny zrobiłam właśnie ten tort- słynny Szwarcwaldzki. Pełen wiśni, składający się z 3 blatów mocno czekoladowego i dobrze nasączonego ciasta oraz kremu z bitej śmietany. Biorąc pod uwagę, że na imprezie były dzieci, tort zrobiłam w wersji bezalkoholowej, ale nie martwcie się- w przepisie podałam również wersję tradycyjną z alkoholem. Warto również dodać, że przepis jest na naprawdę
Nastoletnie Wypiekaniejasny biszkopt przełożony kremem na bazie serka mascarpone i malinową frużeliną (z tego przepisu , tyle, że z podwójnej porcji) . Wierzch za to udekorowałam kremem na zasmażce oraz moją ulubioną masa cukrową . To chyba najbardziej procochłonny tort, z jakim miałam do tej pory do czynienia. Samo barwienie masy na 7(!) kolorów zajęło sporo czasu, następnie wycinanie kwiatuszków i motylków, oraz suszenie
6nieboLekkość, pomimo powalającej słodyczy. Puszystość, pomimo ciężkości składników.Idealny do nadziewania, dekorowania, smarowania czy nawet zajadania bez niczego.Krem krówkowy. Najlepszy.To właśnie tym kremem nadziałam orzeszki z
W kuchni Karmel-itkinałożenie górnego oblatu. Ponownie należy posmarować górę i boki śmietaną (jeżeli macie jeszcze jeden najmniejszy oblat, to czynność należy powtórzyć). Tort można udekorować sezonowymi owocami lub gotowymi dodatkami. U mnie dekoracja składa się z malin i części kremu, który odłożyłam i zabarwiłam czerwonym barwnikiem. Uwagi: Ja wykorzystałam 2 kg śliwek (waga już bez pestek), ale to zdecydowanie za dużo(...)został mi sok i same śliwki, mimo że kładłam bardzo grubo nadzienia. Kremu za to jest odpowiednio dużo, by ze spokojem móc ułożyć warstwy na śliwkach i do tego obsmarować tort na zewnątrz, także nie musicie się martwić, że go zabraknie. Ja miałam takie obawy i ułożyłam na śliwkach zbyt cienką warstwę, przez co tort był zbyt śliwkowy
Passions hobbies lifeszefów kuchni . Krem jest przygotowany na bazie żółtek, jest troszkę podobny do naszego budyniu. Możemy wykorzystać jako nadzienie do babeczek, tart czy tortów. Możemy go też zjeść jako deser z dodatkiem świeżych owoców Krem waniliowy według Michela Roux Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 6 żółtek 125 g cukru pudru 40 g mąki pszennej 500 ml mleka
Kulinarne przygody GatityWczoraj miałam przyjemność robić tort na wieczór panieński dla Natalii. Hmmm kształt raczej standardowy jak na tego tupu imprezę;) Tort składał się z jasnych biszkoptów zabarwionych na czerwono i z kremu śmietankowego z dodatkiem czekolady. Oczywiście nasączony został sporą ilością alkoholu. Myślę, że jak na pierwszy raz z tego typu tortem to wygląda całkiem przyzwoicie;) Po rozwinięciu posta ukaże się
Krakowskie smaki AniGorące ciasto wyjmujemy z piekarnika, opuszczamy je w formie na podłogę z wysokości ok. 30 cm. Odstawiamy do ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy na 3 blaty. Krem: Składniki: 400 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone 3 białe czekolady ok. 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej lub na niskiej mocy w mikrofalówce. Trzeba uważać(...)cytryną. Smarujemy kremem, układamy cząstki truskawek i delikatnie wciskamy je w krem. Kładziemy 2 biszkopt, nasączamy i powtarzamy czynności z kremem i truskawkami. Na wierzch dajemy biszkopt i nasączamy go pozostałym naparem. Boki i wierzch tortu smarujemy pozostałą masą i na koniec ozdabiamy. Do ozdoby wykorzystałam: makaroniki (akrat był tydzień francuski w Lidlu) słodycze z domowych zapasów świeże
bistro mamaserek mascarpone i dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Wykonanie: Całkowicie ostudzony biszkopt przekrawamy na 3 blaty i odwracamy (górny blat będzie naszym dolnym w torcie). Nakładamy połowę dżemu śliwkowego, na dżem rozkładamy 1/3 kremu śmietanowego. Przykładamy środkowym blatem, powtarzamy czynności. Pozostałym kremem smarujemy wierzch i boki torcika (można zrobić wzorek specjalną deseczką z ząbkami lub zwykłym widelcem), obsypujemy delikatnie
Kolorowy Przepisownikgorącej wodzie. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy cappuccino, ubijamy. Na końcu dodajemy lekko tężejącą galaretkę i miksujemy do połączenia się. Gotowym kremem przekładamy wystudzone i nasączone krążki biszkoptu cappuccino. Tort dekorujemy dowolna masą lub polewą. Ja użyłam masy budyniowej. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 1 budyń toffi 2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka(...)Dodajemy do gotującego się mleka, cały czas mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Temperatury masła i budyniu muszą być takie same aby krem się nie zważył. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo budyń i miksujemy na gładki krem. dodatkowo użyłam: złotych perełek różowego cukru etykiety wyszperane z internetu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Domowy Smak Jedzeniawymieszać, następnie agar dodać do pozostałej śmietanki, delikatnie mieszając, tylko do połączenia się składników. Wykonanie: Na dno tortownicy, z odpinanymi bokami, ułożyć podkład do tortów, następnie ułożyć pierwszy blat, wyłożyć połowę frużeliny. Wyłożyć cały krem, następnie wyłożyć drugi blat, wyłożyć pozostałą frużelinę. Ciasto schłodzić w lodówce przez 5-6 godzin. Po tym czasie zdjąć boki tortownicy, ciasto przełożyć na paterę
moj przepis naJutro imieniny Ewy i też tort z tej okazji. Taki na szybko - dekoracja z tego co miałam. Mam nadzieję, że smakował. Składniki : * biszkopt z tego przepisu * 800ml śmietany kremówki * 3 łyżki cukru pudru * 4 śmietan-fix-y * dżem brzoskwiniowy * szklanka wrzątku * sok z połowy cytryny * do dekoracji biszkopty(...)draże w dwóch smakach oraz kwiaty z opłatka Przygotowanie : Biszkopt przekroić na 3 blaty. Wrzątek wymieszać z sokiem z cytryny. Nasączyć biszkopty. Przełożyć dżemem i kremem z ubitej kremówki z cukrem pudrem. Ozdobić tort drażami i obłożyć biszkoptami
Magiczne Życie MartyPyszny krem na bazie serka homogenizowanego, który idealnie nadaje się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek. Sprawdzi się także jako deser, a jego słodycz świetnie przełamuje nuta cytryny. Krem ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Serek przeważnie łączyłam z bitą śmietaną, lecz w połączeniu z masłem jest bardziej kremowy i moim zdaniem
Di gotujeTort w stylu rustykalnym na czterech grubych kakaowych blatach biszkoptowych przełożonych lekkim kremem z bitej śmietany o smaku czekoladowego cappuccino. Nasączony alkoholem, pełen owoców, zapachów i ciepłych kolorów. Ten prosty tort w stylu "naked cake", bez żadnych zdobień jest mało słodki, smaczny i naturalny
Przepisy Kulinarne