KREM ZE SZPARAGÓW.

KREM ZE SZPARAGÓW.

KREM ZE SZPARAGÓW.

O wschodzie słońca grupa kobiet we wzorzystych fartuchach wypełza na pole. Sine jeszcze niebo z wolna się rozjaśnia, słońce zaczyna kolejny raz swoją mozolną, dzienną wędrówkę. A kobiety schylone, z koszykami przy boku, zbierają szparagi. Co prawda, sezon na szparagi ma się już ku końcowi, ale jak to zwykle ja, spóźniona nadrabiam częściowo braki. Nie mogłam dostać u siebie cienkich, młodziutkich szparagów, ale miałam wielką ochotę na coś szparagowego. Zakupiłam to, co znalazłam i postanowiłam znów... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni Karmel-itki

Autor

KarmelitkaKarmelitka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, por , wegańskie, szparagi, krem, deser, desery, torty, tort, ciasto, seler, warzywa, porem, ryba w ciescie, sosy, zupa warzywna, sos sojowy, pietruszka, zupa, zupa krem, ciasta z kremami, ciasto z kremem, zupa z selera, krem z pora

Inne przepisy z W kuchni Karmel-itki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Kamila, 3 maja 2014 19:45:30

Pysznie. Ale u mnie sezon na szparagi dopiero się zaczął :)

What's Baking??, 4 maja 2014 11:11:38

I bet this taste delicious!

Monika, 4 maja 2014 11:55:36

przepisy spontaniczne zawsze są najlepsze:)

Mątewka, 4 maja 2014 19:28:01

Uwielbiam wszystko ze szparagów

anna, 5 maja 2014 09:09:42

Zapowiada się bardzo apetycznie!

Kaś, 5 maja 2014 12:25:52

przepadam za takim kremem!

BabaLuca, 5 maja 2014 22:43:24

uwielbiam krem szparagowy, aż mi przez monitor zapachniało

Gosia Szulc, 7 maja 2014 16:19:40

kocham szparagi, koniecznie muszę wypróbować <3

Ola, 8 maja 2014 23:15:12

spontaniczny - często najlepszy :)

mysza75, 8 maja 2014 23:21:45

Taki kremik to coś pysznego bardzo lubię szparagi :-)

Aleksandra Jarocka, 9 maja 2014 16:07:13

Prowadzisz świetnego bloga :) Bardzo podobają mi się twoje przepisy, zdjęcia i treści :) rozgaszczam się u Ciebie :) pozdrawiam

Karmel-itka., 9 maja 2014 17:46:26

Aleksandro - jest mi niezmiernie miło! dziękuję za te słowa, podnoszą na duchu i zachęcają do dalszej pracy. Jasne, korzystaj śmiało z zasobów bloga - życzę smacznego!

DżemDżus, 14 maja 2014 20:54:28

I krem i bez i olej lniany. Same świetne rzeczy. Szparagowy krem uwielbiam, ale do tej pory nie używałam sosu sojowego do jego przygotowania. Muszę spróbować.

LuLa, 24 maja 2014 09:54:28

Wypróbuję bo ostatnio poszukuję przepisów ze szparagami :)