tort z kremem - 4307 przepisów (strona:139/288)

Tort rumuński 352

żółtka, orzechy i miód. Najpierw mieszać, później zagnieść ciasto w kulę, przykryć folią i wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. • Ciasto pokroić jak tort na 8 części. • Każdą rozwałkować na wielkość dna średniej tortownicy, ok. 5 mm grubości – na rozwałkowane ciasto położyć dno tortownicy i objechać nożem. • Krążki kłaść(...)parze na gładki krem aż do białości. Wystudzić. • Masło utrzeć, dodawać na przemian po łyżce orzechów i kremu jajecznego. • Na koniec dodać śmietanę i zmiksować. Składanie tortu • Krążki ciasta rozłożyć na stole. Na każdym położyć taką samą ilość masy orzechowej, pozostawiając kilka łyżek na boki. • Masę rozsmarować na pierwszym

To co kocham
Tort z advocatem 175

gotować), dokładnie wymieszać. Żelatynę lekko wystudzić i dodać advocat, całość dokładnie wymieszać i pozostawić do lekkiego stężenia. 5. Składanie tortu: Jeden biszkopt ułożyć w tortownicy o średnicy 26 cm, nasączyć połową ponczu, obłożyć dookoła podłużnymi biszkoptami, wylać połowę kremu advocatowego i przykryć drugim biszkoptem. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie nasączyć biszkopt resztą ponczu, wylać resztę(...)kremu advocatowego i ponownie wstawić do lodówki na około 30 minut. Na końcu wylać tężejącą żelkę advocatową i wstawić do lodówki na 30 minut. Tort udekorować żywymi kwiatami i bezami

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort z kremem budyniowym i ananasem 168

Witajcie. Mam dla Was propozycję na coś słodkiego do niedzielnej kawki. Tort jest prosty do wykonania i smaczny. Moja rodzinka bardzo go chwaliła. Polecam Składniki: ciasto:5 jajek 5 łyżek zimnej wody 5 łyżek cukru 5 czubatych łyżek mąki 2 łyżki oleju rzepakowego szczypta soli krem: 750 ml mleka 4 łyżki cukru 2 op. budyniu na 500 ml każde(...)rozsmarowujemy 4 łyżki kremu i układamy kawałki ananasa(15 szt).Na górę układamy ostatni krążek ciasta, nasączamy go reszta soku i rozsmarowujemy resztę kremu. Układamy wokoło kawałki ananasa a na środku posypujemy dekoracją. Naokoło tortu przyklejamy biszkopty i obwiązujemy go tasiemką aby biszkopty się przykleiły. Wstawiamy na całą noc do lodówki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Mazurek 158

Zawsze podobało mi się, że w moim domu w robieniu mazurków chodziło głównie o to, żeby było zabawnie. Ja i moje rodzeństwo dostawaliśmy po kawałku biszkoptu

Ciastkozercy
Czekoladowy Tort "Nutella" 226

Tort "Nutella" - nazwa, której nie trzeba zbyt długo opisywać. Mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem na bazie śmietany kremówki i uwielbianej przez wielu Nutelli.  Przepyszny w smaku, nieskomplikowany w przygotowaniu, a przy czym elegancki i pięknie się prezentujący - czekoladowy tort, któremu mało kto jest się w stanie oprzeć.Tort Nutella - Składniki:Ciasto:3 jajka (osobno białka i żółtka(...)łyżeczki sodyplaska łyżeczka proszku do pieczeniaMasa:400 ml śmietany kremówki (schłodzonej)fix do ubijania śmietany300-350 g Nutelli 50 g zmielonych orzechówok. 50 g orzechów laskowych (całych) Tort Nutella - Sposób przygotowania:Ciasto:Mąkę przesiewamy i mieszamy razem z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy, po czym powoli wsypujemy cukier biały, brązowy i waniliowy - ciągle mieszając

Słodka Strona
Torcik czekoladowo-wiśniowy 199

zimne ponure wieczory nie ma to jak kawałek pysznego czekoladowego tortu na poprawę humoru. A jeśli znajdziemy w nim jeszcze wisienkę, to już niczego do szczęścia nie brakuje :) Składniki: ciasto: 300 g masła 200 g cukru 30 g kakao 5 jaj 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml nalewki wiśniowej  Masło utrzeć z cukrem, dodawać(...)jednym jajku cały czas ucierając. Wsypać mąkę z proszkiem i kakao, na końcu wlać wiśniówkę Piec ok 45 min w 175 st C. Wystudzić Krem: 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki pszennej 200 g masła 0,5 szklanki cukru  2 łyżki kisielu wiśniowego W pół szklanki mleka rozmieszać mąkę i kisiel. Resztę mleka zagotować i do gotującego wlać powoli

Z Marcepanem
RURKI Z KREMEM WANILIOWYM 134

szczerze pomysł do zrobienia ich po mojej głowie chodził od kilku lat i nie wiem dlaczego tak długo zwlekałam ... łatwiejsze w wykonaniu od wszelakich tortów. A o to moja propozycja na przepyszne rurki z kremem. Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (1 kostka) 50 dag mąki pszennej 1 jajko 1 szklanka śmietany 18% lub 12% szczypta soli Krem: 2 budynie waniliowe

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK KORZENNY Z KREMEM POMARAŃCZOWYM I BEZĄ 134

kolejny blat biszkoptu delikatnie dociskając do poprzedniej warstwy i postąp z nim tak samo jak z poprzednim. Następnie ułóż ostatni blat biszkoptu, jego wierzch posmaruj kremem i ułóż na nim najładniejszą ze wszystkich bez. Tort nadaje się od razu do podania natomiast można go schłodzić w lodówce – będzie jeszcze smaczniejszy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Tort kokosowy. 154

odstawiamy do ostygnięcia formy (około 10 minut), następnie nożem objeżdżamy ciasto wokół formy i wyciągamy odwracając dnem do góry na kratkę -zostawiamy do całkowitego ostygnięcia biszkoptu. Składniki na krem kokosowy: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% do deserów 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki mleczka kokosowego 2/3 szklanki cukru pudru Schładzamy śmietankę i serek mascarpone (najlepiej(...)mieszanki likieru i mleczka. Wykładamy połowę masy kremowej z wiórkami. Następnie kładziemy drugi biszkopt, nasączamy pozostałym likierem z mleczkiem. Na biszkopt wykładamy pozostałą część kremu z wiórkami. Na wierzch wykładamy ostatni biszkopt. Boki i wierzch tortu smarujemy pozostawioną wcześniej resztą masy. Oprószamy pozostałymi wiórkami kokosowymi i dekorujemy wg uznania.  Schładzamy przez minimum 3 godziny w lodówce. Przed wyłożeniem masy

Moje-pitraszenie
Wielkie zakupy i tort na urodziny. Kokosowo-truskawkowy 181

czyli ulubione smaki C.: kokos i truskawki. Jest więc biszkopt z wiórkami, który niespodziewanie zyskał na wilgotności, najlepszy na świecie kokosowy krem, tak delikatny i lekki, że nie można mu się oprzeć, oraz kokosowa śmietanka zdobiąca dumnie wierzch tortu. Ja moją zebrałam z mleczka, bo nigdzie samej śmietanki znaleźć nie mogłam... Ubija się znakomicie, trzyma fason pierwszorzędnie, a przy(...)tort. Smakował wszystkim. Nikt, ale to nikt nie kręcił nosem. Chyba nie ma lepszej rekomendacji. Tort kokosowo-truskawkowy Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) biszkopt: 3 jajka 120 g cukru 60 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 25 g wiórków kokosowych krem: 130 ml mleka kokosowego 100 g cukru 4 żółtka 2 listki żelatyny 120 g miękkiego masła

Pożeraczka, czyli raz adobrze
ZUPA KREM Z GROSZKU Z MIĘTĄ. 189

Chwytam wiosnę każdą komórką ciała, napełniam się nią przy każdym oddechu, każdym uśmiechu, radości oznace. Ptasie radio wypełnia mi głowę, otwarte okno i już wszystko gotowe

W kuchni Karmel-itki
Tort Frozen 164

kryształy lodu przykuwa uwagę.Zrobiłam ja to zrobi każdy . Składniki gotowe 3 blaty na tort, kakaowe. 500 ml śmietanki do ubijania 36% 2 łyżki cukru pudru galaretki- czerwona,niebieska, 2 łyżki żelatyny - gotowa masa cukrowa biała barwnik do ciast niebieski i zielony opłatek cukierniczy - krem maślany pod masę cukrową, przepis poniżej Każdą galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie, zgodnie z opisem(...)chętnie. Masło utrzyj z cukrem na puch. Masa powinna być jasna. Dodać olejek , ciągle miksując wlać również mleko. Krem nie powinien być gęsty ale gładki. Jeśli wyjdzie zbyt gesty dodaj trochę mleka, jeśli wyjdzie zbyt rzadki- cukru pudru. Masą pokryj cały tort i włóż go do lodówki. Masę cukrową ( białą) rozwałkuj na cukrze pudrze i połóż na tort. Kolejny kawałek

Z Kuchni Do Kuchni
Świetny tort owca - idealny na urodziny dziecka. 469

owoce (u mnie były to borówki). Kładziemy kolejny krążek biszkoptu, nasączamy go i wykładamy masę śmietankową i kolejną porcję owoców, kolejny biszkopt nasączamy kładziemy krem  i owoce.I postępujemy tak do wyczerpania składników. Kiedy nasz tort jest złożony wstawiamy go do lodówki na ok godzinę.Następnie ubijamy pozostała cześć śmietany w sposób opisany powyżej.  Wierzch pokrywamy idealnie gładko masą

Malinowe Pocałunki
KREM Z SAŁATY I ZIELONEGO GROSZKU. 241

Poranne słońce zniknęło gdzieś pod tumanem chmur. Nie pada, ale to kwestia czasu, aby krople jak rzewne łzy spłynęły na miasto. W poszukiwaniu lata udałam się

W kuchni Karmel-itki
Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą 177

jagód. Gwarantuję, że jeśli go wypróbujecie to następnym razem zastanowicie się czy do ciasta/tortu użyć tradycyjnej bitej śmietany. Krem kokosowo-jagodowy świetnie komponuje się z moim ulubionym ciastem jogurtowym. Ciasto jest wilgotne, pachnące kokosem i pomarańczą. Natomiast wisienką na torcie jest intensywna w smaku, gorzka czekolada. Niebo w gębie :) 240 g mąki pszennej 120 g mąki krupczatki 100 g cukru(...)sobą. Masę przelewamy do formy (o średnicy 18 cm). Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach ( do suchego patyczka). Odstawiamy do ostudzenia. […] Artykuł Jogurtowe ciasto z kremem kokosowo-jagodowym i czekoladą pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania