tort z kremem - 4307 przepisów (strona:157/288)

Biały torcik z musem jabłkowym 146

Prosty, skromny, przepyszny! Ciasto biszkoptowe. Na krem mus jabłkowy. Do dekoracji bita śmietana. Nie da się prościej. W tej prostocie jest harmonia smaku. Tort nie musi być skomplikowany aby był smaczny.  Przygotowałam tak bez okazji na niedzielne popołudnie. Blaty biszkoptowe przełożone tylko samym musem jabłkowym, na drugi dzień stają się wilgotne bez potrzeby wcześniejszego nasączania. Bita śmietana dosłownie(...)cukru, dopełnia fantazyjnego smaku. Bardzo polecam:) Biszkopt można przygotować nawet na kilka dni wcześniej, biorąc swój sprawdzony przepis. Po wystudzeniu owijamy folią spożywczą i robimy torcik dzień przed inauguracją:) Krem, mus do biszkoptu Na biszkopt o średnicy 20-21cm, potrzebujemy: 7-8 dużych jabłek, szara reneta, najlepsza, Cukier organiczny, w/g uznania, 2 łyżeczki cynamonu, 500ml śmietany kremówki + odrobinę cukru

Leśny Zakątek
Ciasto pietruszkowe bezglutenowe 172

oraz przyprawy. Wlać olej. Wymieszać, dodać pietruszkę i wymieszać łyżką.  Piec  180 stopniach ok 60 minut w formie na tort. Mascarpone przełożyć do misy, wlać tubkę mleka, dodać skórkę i limoncello i wymieszać.  Przełożyć warstwę kremu na wystudzonym cieście

AZgotuj!
Tort ala Ferrero Rocher 166

Czekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany kremówki, mlecznej oraz gorzkiej czekolady i nutelli) tworzy pyszną harmonię smaków-dobrze znaną wszystkim wielbicielą kuleczek Ferrero. Bita śmietana, delikatnie podprażone orzeszki i kuleczki Ferrero Rocher w elemencie ozdoby, dodatkowo […] Artykuł Tort

Domowe Torty
Tort Chałwowe-Karmelove 109

kremu jest praktycznie niemożliwe, ponieważ chałwa zacznie się nierówno ścinać, więc się tym nie przejmujcie i tak będzie pysznie. Polewa to nic prostszego jak roztopienie masła, dodanie do niego miodu i whisky, zagotowanie ich razem. Następnie kruszymy i wsypujemy do garnka herbatniki i kakao. Gdy zacznie stygnąć będzie odpowiednio gęsta i da się smarować po wierzchu i brzegach tortu. Przy(...)około 3-5 min na bok żeby przestygł, gdy zacznie się lać jak kisiel możemy już nim polewać wierzch tortu, pamiętajcie, że ruchy muszą być energiczne i stałe inaczej będą kleksy na cieście. Przestygnięte ciasto, nasączamy whisky, przekładamy kremem i chłodzimy w lodówce przynajmniej 20 min, smarujemy polewą i oblewamy karmelem.  By zrobić ozdoby z karmelu wylejcie

Kuba Gotuje
Tort Chałwowe-Karmelove 92

kremu jest praktycznie niemożliwe, ponieważ chałwa zacznie się nierówno ścinać, więc się tym nie przejmujcie i tak będzie pysznie. Polewa to nic prostszego jak roztopienie masła, dodanie do niego miodu i whisky, zagotowanie ich razem. Następnie kruszymy i wsypujemy do garnka herbatniki i kakao. Gdy zacznie stygnąć będzie odpowiednio gęsta i da się smarować po wierzchu i brzegach tortu. Przy(...)około 3-5 min na bok żeby przestygł, gdy zacznie się lać jak kisiel możemy już nim polewać wierzch tortu, pamiętajcie, że ruchy muszą być energiczne i stałe inaczej będą kleksy na cieście. Przestygnięte ciasto, nasączamy whisky, przekładamy kremem i chłodzimy w lodówce przynajmniej 20 min, smarujemy polewą i oblewamy karmelem.  By zrobić ozdoby z karmelu wylejcie

Kuba Gotuje
Mini pavlove z borówkami 179

Dzisiaj mini pavlove z kremem jagodowym i z borówkami. Jest jak zwykle pysznie, słodko, owocowo i delikatnie. Do kremu dodałam dżem jagodowy Nasza Chata , wyszedł pyszny i ma bardzo ładny kolor. Poprzednie propozycje na wykorzystanie białek to Babka na białkach i Tort decquoise. Łasuchów zachęcam oczywiście do pieczenia. Składniki: 100 ml białek(zimnych) szczypta soli 150 g cukru 1 łyżka

Ala piecze i gotuje
Torcik leśny mech 139

Ciasto bardzo znane ale jakoś nie miałam okazji go zrobić. Jest pyszne! Idealne na jesień! Wyglądem wkomponowuje się w kolory złotej jesieni. A robi się je

VioletoweKucharzenie
Tort bezowy z kremem cytrynowym i owocami 156

chyba mój pierwszy, tak udany tort bezowy :D Smakuje rewelacyjnie! Idealne połączenie słodkiej bezy i kwaśnego, cytrynowego kremu na bazie lemon curd i kremówki, przełożony truskawkami, udekorowany także innymi owocami. Bajka  Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu

Domowa cukiernia Ewy
Wielkanocne wypieki (Dolci di Pasqua) 150

bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Włoski sernik z kaszki semolino i ricotty (Migliaccio) Krucha tarta z bakaliami (Crostata di frutta secca) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta e crema pasticcera) Mazurek amaretto (Crostata con crema agli amaretti) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco

La grande e la piccola cuoca
Ciasto czarny las w wersji wegańskiej 186

najprostszych i czy raczej skomplikowanych ani tanich, ale ciut pracy naprawdę się opłaci. Poza tym nadaje się na specjalne okazje np. w roli tortu urodzinowego. Czarny las o ciasto składające się z trzech warstw: brownie, kremu waniliowego i owocowej fużeliny. Zazwyczaj owocowa warstwa jest w wiśni, ale zrobiłam ją z malin, bo aktualnie mam jej wysyp w ogrodzie, a poza

greenscarf
Tort makowy z malinami 156

Klasyczny biszkopt z dużą ilością maku,przełożony kremem patissiere(po naszemu budyniem 😜) i kremem z ricottą na bazie białej czekolady i kremówki.Pyszny,niesłodki i sycący

Anielskie wypieki
TORT NA DZIEŃ MAMY 175

cytryny.  * Przestudzony biszkopt przekrawamy na połowę, nasączamy. Na dolny blat kładziemy 2/3 kremu, wykładamy górny blat. Wierzch i boki smarujemy pozostałym kremem. Dekorujemy kwiatami. U mnie eustoma, jest bardzo trwała, kwiaty przetrwają na torcie bez problemu

Z Majeczką w kuchni
Mazurek orzechowo - kajmakowy z bakaliami 160

umieść w gnieździe cukierki w kształcie jajek. Na koniec rada dla początkujących: Aby powierzchnia Twojego mazurka była gładka i lśniąca, łopatkę do nakładania kremu umieść w wysokiej szklance z gorącą, przegotowaną wodą (jak do krojenia tortu). Gorącą i lekko wilgotną łopatką wygładzaj powierzchnię mazurka, często ogrzewając ją w wodzie. Wesołych Świąt

Garniec Magalie
Tort „Kraina lodu” 211

Pyszny tort z przepisu mojej Babci ze wspaniałą dekoracją cukrową 🙂 Składniki biszkopt: 8 jaj 24 dag cukru 17,5 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia

czarrna od kuchni
Tort michałkowy 156

Na 30 urodziny autorki i na 300 tys. odsłon dzięki Wam – czytelnikom bloga🙂 Dziękuję za to, że jesteście🙂 Wyjątkowy tort na wyjątkową okazję – michałkowy

czarrna od kuchni