tort z kremem - 4307 przepisów (strona:160/288)

Recenzja książki "Kawa - sekrety baristy" 130

ciasta, które zawierają w sobie w różnym stopniu i formie dodatek kawy. Rolady, torty, przekładańce i babeczki - to wszystko znajdziecie w tym rozdziale wraz z fotografiami, które pobudzają do granic możliwości kubki smakowe czytelnika.Na koniec czytelnik uraczony zostanie przepysznymi deserami kawowymi. Znajdziemy tu dokładne opisy przyrządzania kremów, musów i różnego rodzaju kawowych lodów czy też tiramisu.Książka

Emcia Pichci
Tort czekoladowy z wiśniami 151

żelatyną. Między blatami znajdziemy także aromatyczne wiśnie z zalewy alkoholowej domowej roboty. Smaki wspaniale się komponują, a całość jest bardzo trwała i efektowna - ozdobiona skromnie polewą z gorzkiej czekolady. Tort przygotowałam na urodziny Taty korzystając ze strony mojewypieki.com :) Wiśnie w zalewie alkoholowej: 450 g wiśni mrożonych  200 ml wódki 3 łyżki cukru  Wiśnie bez wcześniejszego rozmrażania zasypać cukrem(...)Pierwszy blat położyć na talerzu, nasączyć 1/3 ponczu. Rozłożyć 1/3 masy. Wyrównać, przykryć następnym blatem. Nasączyć połową pozostałego ponczu. Rozłożyć pozostałą część kremu, wyrównać. Na wierzch położyć ostatni blat i naponczować resztą alkoholu. Boki i wierzch tortu wysmarować masą do dekoracji. Schłodzić. Oblać polewą i wyrównać. Przechowywać w lodówce.  Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Babeczki z michałkami 201

ostateczności upiekłam je trochę przed czasem – dokładnie w dniu jego urodzin, jako słodki dodatek do tortu z michałkami :). Na co dzień, do kawki polecam babeczki bez dekoracji, a od święta z pysznym kremem z białymi michałkami. Składniki na 12 babeczek w papilotkach (10 w kubeczkach): 160 g mąki(...)krem był stabilniejszy, to polecam użycie kremówki 36%. Jeśli jej nie mamy, to warto zwiększyć ilość mascarpone – 250g i zmniejszyć ilość kremówki 30% -150g. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 170°C, piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Przy termoobiegu zmniejszamy temperaturę o 15°C. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta

Słodki Pomysł
TORCIK - SERCE (Walentynki) 155

Miał być dla kogoś ważnego, ale muszę zjeść go sama :) Biszkopt upiekłam w prostokątnej formie a później dopiero wycinałam nożem kształt serca. Zostało mi trochę kremu i zrobiłam także desery w pucharkach, które pojawią się w krótce na blogu :) Składniki:biszkopt:6 jajek3/4 szklanki cukru4 czubate łyżki mąki tortowej2 czubate łyżki maki ziemniaczanej1(...)dżemem. Tort: Gdy biszkopt jest wystudzony wykrawamy kształt serca. Ja zrobiłam sobie szablon z kartonu i wycinałam nożem wg wzoru. Następnie biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwa równe płaty. Biszkopty skropić rumem wymieszanym z wodą. Na pierwsza warstwę nałożyć dżem / marmoladę, przykryć drugim płatem ciasta i posmarować kremem (z wierzchu

Bon Appetit Małgorzaty
Tort na drugie urodziny 185

podstawę, piekłam prostokątne biszkopty z których wycinałam koła. W rezultacie wyszedł ogromny tort oraz duża ilość nie wykorzystanego biszkoptu, z którego zrobiłam ciastka przełożone pozostałą masą i bajaderki . Tort ze względu na masę jogurtową trochę się skrzywił, ale i tak był pyszny i robił wrażenie. Składniki: - Na 1 biszkopt: 10 jajek ½ szklanki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 2 ½ szklanki(...)Masło utrzeć z cukrem pudrem. Następnie cały czas miksując dodawać po trochu zasmażkę. Miksować do momentu aż krem będzie gładki. Do masy można dodać sok z cytryny. - Poncz Wymieszać ze sobą mocną herbatę i cytrynę. Można dodać wódkę lub rum. - Złożyć tort: Podstawa: Dwóm mniejszym biszkoptom obciąć dłuższe boki, złożyć oba ciasta w 1 kawałek. Za pomocą szablonu wyciąć

Mama Gotuje
TORT CZEKOLADOWY - FOTORELACJA Z FESTYNU NIEPODLGŁOŚCIOWEGO 130

cmok. Starsi panowie, starsi panowie, starsi panowie dwaj... Za czym kolejka ta stoi ? A to dopiero początek :) Przepis na moje łazanki znajdziecie tutaj . A dzisiaj zdradzę recepturę na pyszny tort czekoladowy jak z dawnej kawiarni "Ziemiańska". Za inspirację dziękuję Agnieszce z WolnaKuchnia SKŁADNIKI: 170 g mąki pszennej pełnoziarnistej 25 g dobrego ciemnego kakao 2 gorzkie czekolady o min. 70% zawartości(...)200g czekolady na 200 ml śmietanki).  Mieszamy do całkowitego połączenia składników.  Chłodzimy i pozostawiamy do momentu, aż zgęstnieje. Mój krem nie wyszedł idealny raczej przypominał roztopioną czekoladę, ale w smaku był pyszny.  Po upieczeniu tort odstawiamy do całkowitego wystudzenia (min. 3 godziny).  Najlepiej kroić go na blaty i smarować następnego dnia. Polecam serdecznie, dzisiaj zniknął

Kuchnia w opałach
Lemon Curd 391

kostkę, 150 g cukru, 3 jajka w rozmiarze L, 1 żółtko. Lemon curd to angielskie masło cytrynowe. Pyszna masa o konsystencji budyniowego kremu i intensywnie cytrynowym aromacie. Idealnie sprawdza się jako nadzienie do babeczek, dodatek do tortów, naleśników, pralinek i przeróżnych deserów. Można go przechowywać w lodówce do 7 dni. Muszę Wam się przyznać, że mocno broniłam się przed(...)Cały czas podgrzewając masę dodać roztrzepane 3 jajka i 1 żółtko. Wymieszać całość trzepaczką lub mikserem ustawionym na najmniejsze obroty. Zostawić na ogniu przez ok.10-12 minut. Przez ten czas krem zgęstnieje. Należy pamiętać, aby od czasu do czasu przemieszać masę łyżką. Po ostygnięciu lemon curd przelać do wyparzonych słoików. Przechowywać w lodówce. Źródło; madameedith.com linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Cassata - Włoski tort z ricottą 322

Cassata to zdecydowanie włoska a dokładniej sycylijska "królowa deserów". Kiedyś jedzona głównie wiosną, na Wielkanoc, obecnie jest popularna przez cały rok. Cassata jest tortem bardzo dekoracyjnym. Występuje we Włoszech wielu odsłonach, różnica polega na bogactwie dekoracji. Typowa "cassata siciliana" wykończona jest zieloną masą marcepanową. Można ją również z powodzeniem udekorować bitą śmietaną choć efekt nie będzie już aż tak spektakularny(...)masy marcepanowej 125 g cukru pudru zielony barwnik spożywczy lub  400 g schłodzonej śmietany 36% 50 g cukru pudru Wykonanie tortu: Biszkopt przekroić na 3 równe części. Na paterze położyć pierwszy biszkoptowy blat. Skropić kilkoma łyżkami likieru. Krem z ricotty podzielić na dwie części. Posmarować biszkopt kremem. Przykryć drugim blatem, skropić likierem. Rozsmarować drugą część kremu. Przykryć trzecim blatem

maniapieczenia
Tort ala Prince Polo 143

środku podzielonego na dwa blaty, czekoladowego biszkoptu – znajdziecie: chrupiacą, orzechową bezę, krem czekoladowy, delikatny krem z utartych na parze żółtek oraz pokruszone wafelki Prince Polo. Do tego mocno czekoladowy wierzch! Mniam 🙂 Po drugie jest wyjątkowo duży i podzielny. […] Artykuł Tort ala Prince Polo pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort ala Prince Polo 170

środku podzielonego na dwa blaty, czekoladowego biszkoptu – znajdziecie: chrupiacą, orzechową bezę, krem czekoladowy, delikatny krem z utartych na parze żółtek oraz pokruszone wafelki Prince Polo. Do tego mocno czekoladowy wierzch! Mniam 🙂 Po drugie jest wyjątkowo duży i podzielny. […] Artykuł Tort ala Prince Polo pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort torebka 96

swoje 13 urodziny zrobiłam dzięki pomocy mamy tort torebkę. Na początku wydawała mi się trudna, jednak okazało się że wcale nie była aż tak skomplikowana. Po raz pierwszy wykorzystałam z mamą do tynkowania krem ganche. Jest super i bardzo go polecam, szło nam dużo lepiej niż z maślanym. Mam nadzieję. że efekt i różnicę widać. Jestem

Lili w kuchni
Muffinki Reniferki 103

jeleniowate stworzonka zrobione są z czekoladowej babeczki, śmietankowego kremu, marcepanowych oczu, czekoladowego nosa i precelkowych poroży ! Nie muszę Was chyba przekonywać że robienie tych babeczek to świetna zabawa, która kończy się pyszną, słodką ucztą. SKŁADNIKI NA BABECZKI CZEKOLADOWE (12 sztuk ) : 200 g. […] Artykuł Muffinki Reniferki pochodzi z serwisu Domowe Torty

Domowe Torty
Tort bezowy z kremem cytrynowym i orzechami 210

Tort bezowy, a raczej torcik bezowy, ponieważ nie był ogromnych rozmiarów, został stworzony z potrzeby wykorzystania zalegających produktów w lodówce. W pierwszej kolejności martwiłam się o białka, które już kilka dni stały w lodówce, a w drugiej o krem cytrynowy, który szykowałam do rurek z kremem i oczywiście przygotowałam o wiele za dużo. Połączenie wyszło naprawdę pyszne, chociaż mam jedno

Relaxtime
Tort Ambasador 223

Ambasadora nie wymaga używania piekarnika, jest to bowiem torcik bez pieczenia. Obecność galaretek, maślanego kremu i gotowych biszkoptów przypomina mi dawne czasy. Mimo upływu lat Ambasador dalej jednak ujmuje połączeniem smaków. Przypomina delikatny sernik na zimno. Idealny jeśli robiliście bezę i pozostaly Wam zbędne żółtka. Tort Ambasador: 3 szklanki mleka (750 ml) 6 żółtek 1 szklanka cukru 1 czubata łyżka(...)wody. Odstawiamy je do całkowitego stężenia. Pomarańczową galaretkę przygotowujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Rodzynki namaczamy w alkoholu lub soku, a orzechy siekamy i podprażamy na suchej patelni. Przygotowujemy krem. Do połowy szklanki mleka dodajemy sześć żółtek, obie mąki oraz ziarenka wanilii (lub ekstrakt lub cukier). Mieszamy, aż mąka się rozpuści (można też zblendować lub zmiksować). Resztę mleka

Poezja smaku
Czekoladowy tort z Kinder Bueno 698

Czekoladowy tort z Kinder Bueno to prawdziwy, smakowy ewenement. Wszystko w nim jest czekoladowe – poczynając od jego biszkoptowej podstawy, przez kremowe przełożenie (kremem z białej czekolady), po otulającą go polewę i dekorację z uwielbianych, nie tylko przez dzieci, czekoladowych przysmaków. Jednak w trakcie jedzenia, nie czujemy czekoladowego przesytu, a wyjątkową harmonię smaków. Być może […] Artykuł Czekoladowy tort

Domowe Torty