wymaga jednak napączowania spodu ,w innym przypadku pozostałoby zbyt suche.Ciasto jest równie smaczne,jednak przgotowane w okrągłej foremce jako tort prezentuje się bardziej odświętnie.Składniki na spód: 6 jajek150 g cukru115 g mąki pszennej25 g kakao40 g roztopionego masłaPrzepis na krem serowyznajdziesz tutaj Składniki na polewę:50 g masła2 łyżki cukru3-4 łyżki wody2 czubate łyżki kakaoDodatkowo
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Taki tort, to smaki mojego dzieciństwa. Choć koneserem kawy nigdy nie byłam, to ten tort był moim zdecydowanym faworytem. I choć taka beza, to bomba kaloryczna, to niekiedy można i warto zaszaleć. Wszak nie samym powietrzem człowiek żyje, drobne przyjemności są jak najbardziej wskazane. Od jakiegoś czasu do przygotowywania blatów bezowych używam samego nierafinowanego cukru trzcinowego (kiedyś używałam białego(...)kremu kawowego (trochę zostawiamy na wierzch), przykrywamy drugim blatem, smarujemy delikatnie pozostałym kremem. Dekorujemy świeżymi truskawkami, schładzamy. Ja przygotowałam krem z 250ml kremówki i 250g mascarpone + 2 łyżki pudru, ale mogłoby być go trochę więcej... Następnym razem użyję po 300. Tort przygotowujemy maksymalnie kilka godzin przed podaniem. Smacznego
Smaczne Zdroweweekend. Puszysty biszkopt z truskawkami, delikatnym kremem (na bazie smietanki i mascarpone) i galaretką. Niby banalny, niby wszystkim znany, ale ma w sobie coś czemu nie można się oprzeć! Może dlatego, że dla wielu z nas to smak wakacji i dzieciństwa, a może dlatego, […] Artykuł Truskawkowy przekładaniec pochodzi z serwisu Domowe Torty
Domowe Tortymiseczki wlewamy syrop z brzoskwiń i dodajemy wyciśnięty sok z cytryn. Poncz powinien być raczej kwaśny. Ja piekłam tort dla dziecka, ale jeśli pieczecie dla dorosłych możecie pokusić się o dodanie odrobiny alkoholu - np. likieru kokosowego lub rumu. Krem twarożkowy: 1 kg twarogu dobrej jakości np. Mój Ulubiony 990 ml śmietany kremówki (30-36%) 6 łyżek + 2 łyżki cukru(...)łączenie obu mas - ubitą śmietanę dodajemy w 2 turach do twarożku. Całość dzielimy na 2/3, do których dodajemy brzoskwinie i 1/3, którą odstawiamy na bok. Przechodzimy do składania tortu i dekoracji: Pierwszy blat układamy na paterze/blaszce, nakłuwamy go lekko widelcem i nasączamy 1/3 ponczu. Na górę wykładamy połowę masy twarożkowej z brzoskwiniami i układamy kolejny blat. Nakłuwamy widelcem, ponczujemy
Cooking Monstertorta piekłam na 30 urodziny brata, oraz zrobiłam motyla 3D-wspaniale się prezentuje na torcie. Aby zrobić motyla musimy narysować czekoladą 2 połówki motyla-druga musi być lustrzanym odbiciem pierwszej. gdy czekolada stwardnieje, delikatnie ściągamy połówki motyla z folii i wbijamy w krem na wierzchu torta, szczelinę pomiędzy nimi dopełniamy czekoladą. Jeśli zostanie nam czekolada w woreczku
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwyjątkowym wartościom odżywczym – zwłaszcza rzadko spotykanej grupie kwasów tłuszczowych, które m.in. przyśpieszają przemianę materii. Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto
mojewypiekiinietylkoKLIK , do tych wczorajszych po prostu dodałam jeszcze pokrojoną brzoskwinię :) Wczorajszy grill rodzinny bardzo udany :) Niestety zapomniałam zrobić dla Was zdjecia tortu :( Napiszę jedynie, że był to biszkopt kukurydziano-gryczany przełożony domowym dżemem malinowym, na wierzchu z kremem ze śmietanki kokosowej i udekorowany malinami. Teraz uruchomcie wyobraźnie
breakfast of dreamswychodzi jest zwlekanie z wstawieniem ciasta do piekarnika. Biszkopt jak komunikacja miejska nie lubi czekać. Jeśli pieczemy biszkopt z przeznaczeniem na tort, możemy z czystym sumieniem zrobić to dzień wcześniej... będzie się łatwiej rozkrawać na blaty i przekładać kremem. Jak utrzeć komuś nosa czyli ciasto ucierane Ciasto ucierane jest ponoć najprostszym z ciast, ale zakalec od czasu do czasu może
Pyry na GazMoja kolejna propozycja ozdobienia tortu. Tym razem dekoracja przeznaczona dla byłego strażaka i elektryka z zamiłowania w jednym. Biszkopty kakaowe z kremem cappuccino
Krakowskie smaki Anidziecka dla moich dziewczynek Torcik upiekłam z racji dnia dziecka- miał być słodką niespodzianką na ten wyjątkowy dzień. Tort przełożyłam Masą śmietanową malinową Dr Oetker. Szczerze polecam ten produkt, łatwy, szybki sposób na naprawdę pyszny krem. Proszek wystarczy zmiksować ze śmietanką kremówką - i gotowe.Smak letnich słodkich malin
kolorowotorcikowocukrowe w pastelowych kolorach dodadzą uroku każdemu wypiekowi. Nadadzą mu uroku i czaru. Kocham te motyle, świetnie sprawdzają się przy dekoracjach tortów dla dzieci. Łatwe w użyciu, poręczne opakowanie z dozownikiem. Motylki nie rozpływają się przy kontakcie z kremem
kolorowotorcikowodrugi krążek biszkoptu, smaruję dżetem, dodaję masę krem z mascarpone i kajmakiem, układam ostatni krążek, dociskam biszkopt. Boki pokrywam resztą kremu, rozsmarowuję go, przykładam migdały. Reszta kajmaku – 1/2 puszki przekładam do miseczki i rozpuszczam w mikrofalówce, polewam po torcie. Torcik wkładam do lodówki na kilka godzin. Jest pyszny. Artykuł Tort z masą krówkową pochodzi z serwisu Moja Qchnia
MojaQchnia.plidealne trio. Ten tort jest delikatny i puszysty i trzeba uważać bo szybko znika a że sezon już powoli się kończy więc trzeba się spieszyć z jego upieczeniem. A na prawdę warto. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem z czekoladą: 400 ml kremówki(...)poukładać truskawki, rozsmarować resztę kremu i przykryć trzecim biszkoptem. Włożyć na dwie godziny do lodówki by krem stężał. Bita śmietana: zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlewać małym strumieniem rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę i zmiksować. Bitą śmietaną posmarować boki tortu i obsypać kokosem. Wierzch toru posmarować i udekorować bitą śmietaną. Włożyć do lodówki do stężenia. Przed
Ala piecze i gotujektóry jest miłośnikiem kajmaku. Niesamowity smak, dużo kalorii i jeszcze więcej radości w jedzeniu tego mega pysznego ciasta. Biszkoptu nie nasączałam, bo był wilgotny. Więcej przepisów na ciasta i torty znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeżeli przygotujecie coś z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. źródło przepisu słodkiefantazje.pl Biszkopt(...)części. Układamy blat ciasta Smarujemy kremem Przykładamy kolejny blat ciasta Wykładamy krem Przyciskami kolejnym blatem ciasta Boki smarujemy odłożonym kremem. Boki posypujemy zmielonymi orzechami włoskimi Wierzch smarujemy kajmakiem i układamy orzechy włoskie Wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. tort orzechowo-kajmakowy
O kuchni z uczuciem