tort z kremem - 4307 przepisów (strona:173/288)

Tort z kremem z bitej śmietany i mascarpone 140

Witajcie, tort upiekłam w czerwcu, ale dopiero teraz dodaje przepis :) Robiłam już bardzo podobny, ale ten ma troszkę inny krem, dodałam do niego mascarpone :) (Biszkopt z  przepisu  Bakeholic  ) Ps. Wiem, że nie jest najpiękniejszy, ale włożyłam w niego całe serce ;) SKŁADNIKI:   7 jajek rozmiaru L   1 1/2 szklanki cukru   1 1/2 szklanki mąki pszennej

The Sweet Damsel
Torcik porzeczkowy 128

„ To taki torcik trochę w starym stylu. Bez tłustego kremu. Przełożony jedynie galaretką porzeczkową i oblany czekoladą. Dodatek migdałów do kakaowego biszkoptu sprawia, że nie jest

Wiem co jem
Torcik śmietanowo-anansowy 194

Dziś sobota,  za oknem deszcz, brzydko i ponuro chcę Wam osłodzić dzień wpisem na słodko. Taki torcik śmietanowo-ananasowy jest nie tylko pyszny ale i

Wanilia i Kardamon
Creme brulee z pasternaku. TU i TAM # 34 149

aksamitnym smaku i Wam tego samego życzę! A jeśli tak, jak ja zakochacie się w pasternaku, polecam także ten tort , który pokazywałam niemal przed rokiem - klik.   CREME BRULEE Z PASTERNAKU /składniki na 4 porcje; przepis własny/  Krem ma cudowny, głęboki, korzenno-orzechowy smak. Dodatek zmiksowanego pasternaku powoduje, iż jest gęstszy i bardziej aksamitny od wersji klasycznej. Jedynym

KUCHARNIA
Zdrowsza wersja kremu NUTELLA 840

włoskiego. Polecam na kanapki do pracy czy szkoły lub dla dzieciaków - na pewno im zasmakuje!. Na ok 450g kremu Czas przygotowania: 10 minut + schładzanie Składniki: 200 g czekolady mlecznej (Polecam Wedel bo nie jest taka słodka) 200ml śmietanki do deserów, tortów 36% tł. (Polecam Piątnica - akurat mają op. 200ml) 50 ml mleka 3,2 % tł. 3 łyżki oleju(...)energicznie mieszamy. 3/ Przelewamy do 2 szklanek po małej nutelli i po lekkim ostudzeniu zabezpieczone wkładamy na 1,5 godziny do zamrażarki. 4/ Wyjmujemy i możemy smarować kanapki!. Krem przechowujemy zamknięty w lodówcę. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Jesienne ciasto z całymi gruszkami 181

będzie. Gruszki za to robiły się coraz bardziej miękkie, a ja nabierałam na nie coraz większej ochoty. Po torcie (o którym powinnam opowiedzieć Wam wcześniej, ale jednak napiszę później) nie miałam chęci na zbyt skomplikowane, pełne kremów i słodyczy ciasta. Chciałam czegoś prostego, miękkiego, pachnącego.Tej jesieni, mam wrażenie, panuje moda na ciasta z całymi gruszkami. Już rok temu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Krem cytrynowy 498

Krem cytrynowy Krem cytrynowy to rześka (i lżejsza) wersja kremu budyniowego. Świetnie nada się jako dodatek do cytrynowych babeczek (np. takich lub takich), a także do przekładania tortów, ciast czy tart. Składniki:1 budyń waniliowy1,5 szklanki mleka3 łyżki cukru1 kostka masłaskórka z połówki cytrynyaromat cytrynowyżółty barwnik spożywczy (opcjonalne) Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na mniejsze

Ciastkozercy
Torcik jogurtowo- czekoladowy 187

tylko spód ). 5. Przelać ciasto . 6. Piec w temp 180 st do suchego patyczka . 7. Zimny biszkopt przeciąć na 3 części . 8.Krem jogurtowy ; 9. Jogurt wymieszać z mlekiem dodać krem waniliowy i jogurtowy , ubić na sztywno .Dodać pryncypałki starte na tarce o grubych oczkach i wymieszać . 10.Krem czekoladowy; 11.Krem czekoladowy i toffi ubić w 500 ml mleka. 12. Na spodnią(...)drugim krążkiem . 13. Na drugi spód wyłożyć masę jogurtową zostawiając troszkę do dekoracji. 14.Przykryć trzecim krążkiem . Wierzch i boki torcika posmarować resztą masy czekoladowej . 15.Biszkopty przyciąć do wysokości tortu , leciutko posmarować masą i przyklejać w koło. 16. Tort udekorować według własnego uznania . Ja w koło zrobiłam malutkie rozetki z masy jogurtowej.Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Urodzinowy Tort Ptysiowy 85

przełożyłam do malaksera) i miksujemy dodając 1 jajku. Ciasto przekładamy do szprycy i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia robimy jednakowe małe koła, które posłużą nam za blaty do tortu. U mnie  wyszły cztery blaty. Ostatni blat powinien być podwójny, ze wzorkami, aby był najładniejszy :)Ciasto ptysiowe pieczemy w rozgrzanym do 200`C piekarniku przez 20 minut - moje blaty(...)będą przybierać złotawy kolor, to znak, że już nadszedł ich czas. Ponieważ czas ich pieczenia zależny jest mimo wszystko od ich wielkości :)Studzimy w piekarniku.Następnie przygotowujemy krem budyniowy - Budyń rozpuszczamy w paru łyżkach mleka, resztę przelewamy do rondelka i gotujemy. Gdy mleko zacznie się gotować dodajemy rozpuszczony proszek i chwilę gotujemy ciągle mieszając. Tak przygotowany budyń odstawiamy do ostygnięcia

Słodkie Przyjemności
TORT CZEKOLADOWY 120

torcik upiekłam na urodziny mojego 2 latka. Ciasto mocno czekoladowe przełożyłam masami z dodatkiem białej oraz nadziewanej czekolady o smaku likierowo - truflowej. Całość przełamałam truskawkowym dżemem z dodatkiem galaretki. Tort wyszedł pyszny, a jego poszczególne warstwy bardzo ładnie się prezentowały. Zresztą oceńcie sami. Zapraszam :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 2 całe jajka 2 szklanki cukru 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki(...)żeby wierzch był ciemny, trochę białej masy odkładamy do dekoracji. Boki obsypujemy pokruszonymi ciastkami. Biały krem umieszczamy w worku cukierniczym  i wyciskamy rozetki. Pomiędzy nie wykładamy pokrojoną galaretkę i dowolnie dekorujemy. Ciasto wstawiamy do lodówki. MAŁA RADA : Żeby prace nad naszym tortem poszły sprawnie niebieską galaretkę, ciasto jak i budyń najlepiej sobie przygotować dzień wcześniej. Smacznego

Pani na deser
Tort rajska wyspa 112

Wczoraj oprócz specjalnego obiadu na urodziny smakosza wykonałam też ten tort. Jest pyszny, lekki, owocowy , nie za słodki i ła twy w wykonaniu. Myślę, że naz wa trafiona. W ystarczy udekorować i zrobić niespodziankę tym , których kochamy, n ie tylko w dz ień jak dziś - Walentynki .  Korzystałam z przepisu Iziony ze strony przep ysznie .pl jednak dokonałam kilka zmian(...)przykry łam warstwą kremu i k rą żkiem ciasta . W ierzch i boki posmarowa łam resztą kremu, udekorowa łam , wsadziłam do lodówki . Przed włożeniem do lodówki   Smakosz w dniu swojego święta brał dokład kę chwaląc przy tym lekkość masy i smak tortu.  Dla wszystkich , którz y nie przepadają za ciężkimi maślan ymi t ortami - Polecam

Na moim talerzu
Tort rajska wyspa 191

Wczoraj oprócz specjalnego obiadu na urodziny smakosza wykonałam też ten tort. Jest pyszny, lekki, owocowy, nie za słodki i łatwy w wykonaniu. Myślę, że nazwa trafiona. Wystarczy udekorować i zrobić niespodziankę tym, których kochamy, nie tylko w dzień jak dziś - Walentynki. Korzystałam z przepisu Iziony ze strony przepysznie.pl jednak dokonałam kilka zmian.Składniki:Ciasto:6 jajek1 szklanka mąki tortowej5(...)dżemu na nim ułożyłam warstwę owoców, przykryłam warstwą kremu i krążkiem ciasta. Wierzch i boki posmarowałam resztą kremu, udekorowałam, wsadziłam do lodówki.Przed włożeniem do lodówki Smakosz w dniu swojego święta brał dokładkę chwaląc przy tym lekkość masy i smak tortu. Dla wszystkich, którzy nie przepadają za ciężkimi maślanymi tortami - Polecam

NA MOIM TALERZU
Torcik owocowy na waflach 144

przy jedzeniu ubrudzimy się jak dzieci😁 Każdemu błyszczą oczka na widok ciastka, ciasta czy tortu. A widząc przed sobą mini torcik, który możemy zjeść cały sami.😍 Endorfinki z pewnością szaleją a kubki smakowe już nie mogą się doczekać.😃 Możecie oczywiście przygotować ten deser w formie kremu na wafle i jeść bez niepotrzebnego ubrudzenia palców.😋 Ale chyba my dorośli, też możemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Torcik bezowy czekoladowo-kawowy 117

zwiększy objętość. Wlać kawę z żelatyną, wsypać zmieloną kawę i krótko zmiksować aż składniki kremu się połączą. Wsypać orzechy włoskie i wymieszać łyżką. Zostawić na blacie, w temp. pokojowej. Warstwa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do ciepłej czekolady dodać śmietanę i wymieszać łyżką. Składanie tortu: Na talerzu położyć kakaowy blat bezowy. Posmarować go czekoladą wymieszaną z kwaśną śmietaną. Włożyć

Posadzone i zjedzone
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 173

ciasta polałam obłędnie chałwową polewą i ozdobiłam pokruszony bezami. Prace przy cieście najlepiej podzielić na dwa dni - pierwszego upiec ciasto i bezę, przygotować bazę kremu i frużelinę. Kolejnego skończyć krem, przygotować polewę i złożyć wszystko w całość. Nie jest to tak trudne, na jakie może wyglądać. A smak... Smak jest po prostu niebiański - dla tych, którzy lubią chałwę. Ja lubię(...)sezamowy smak nie jest Wam obojętny, koniecznie zapiszcie sobie ten przepis. Ciacho może robić za tort - jest wysokie i ślicznie wyglądają te wszystkie warstwy. Jest też dość słodkie, więc mimo, że niewielkie, to podzielne. Polecam, nie tylko na urodziny. Ciasto z kremem chałwowym i wiśniami Składniki: (na tortownicę o średnicy 20 cm) ciasto czekoladowe: 4 jajka 200 g cukru

Pożeraczka, czyli raz adobrze