Przepis na : deser
Składniki: 5 jaj 150 g cukru pudru 2 łyżki mielonych migdałów 120 g mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka proszku do pieczenia 200 g maku 500ml śmietana 30% śmietan fix Cukier wanilinowy 100ml wody kilka kropli esencji waniliowej Sposób przygotowania: Ubijamy białka na sztywną pianę dodajemy stopniowo cukier puder.Dodajemy żółtka.W oddzielnym naczyniu mieszamy produkty suche. Łączymy obie masy bardzo delikatnie mieszając. Wylewamy do tortownicy wysypanej bułką tartą i pieczemy w tempe...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...