bułki, czy bułki tartej i jajka co w połączeniu z mięsem daje nam kaloryczny posiłek, a jeśli jeszcze je zjemy z ziemniakami, makaronem, czy ryżem to połączenie węglowodanów i tłuszczów powoduje ze nam się to wszystko odkłada. Dlatego te pulpeciki pod warunkiem że zjemy je tylko z warzywami dadzą nam wartościowy, o obniżonej kaloryczności posiłek, a w przypadku diety Montiganca
Bernika - moj kulinarny pamietnikczym tęsknimy, a co jest bombą kaloryczną było jednak dozwolone? Oczywiście, ze się da. Poniżej znajduje się dowód, czyli przepis na odchudzoną pizze na mące orkiszowej bez dodatku tłuszczy, tzw posiłek " węglowy" jeśli się odchudzamy. Jeśli nie, ale dbamy o to co jemy to polecam te pizze z ulubionymi dodatkami bez ograniczeń. I tak ma ona wiele mniej
Bernika - moj kulinarny pamietnikponownie zmiksować - dodać sok z cytryny oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia - wszystko zmiksować do połączenia się składników i uzyskania jednolitej konsystencji, ciasto będzie bardzo gęste - tortownicę posmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto przełożyć do formy i rozprowadzić łyżką, by uzyskać równą warstwę - truskawki oczyścić, pozbawić szypułek, przekroić na połówki - układać na cieście w lekkich odstępach częścią
Smakołyki Berenikiczekoladę, rum i adwokat, dokładnie wymieszać. Powstałą orzechową masę delikatnie połączyć z ubitymi białkami. Gotowe ciasto przelać do tortownicy 22cm , wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia a boki wysmarować tłuszczem i obsypać mąką lub bułką tartą. Piec w temperaturze 160ºC przez około 35-40 minut do tzw.suchego patyczka. Dodatkowo: 400ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Śmietanę umieścić w misie
Zabawa smakiemrozpadła. Do brytfanki wlać 2 łyżki oleju i ułożyć na nim roladę. Mięso pieczemy w 180ºC przez około 50-60 minut. Dwa razy polać naszą roladę wytapiającym się tłuszczem. Jeżeli skórka za szybko się przypieka, należy je przykryć folią aluminiową. Po upieczeniu roladę odstawić na 10 minut przed krojeniem. Smacznego
Zabawa smakiemkilka minut (wyrabiałam ciasto mikserem stacjonarnym) w razie potrzeby można dosypać trochę mąki, jednak ciasto jest dosyć luźne i klei się do rąk. Wyrobione ciasto przełożyć do miski wysmarowanej tłuszczem, przykryć ściereczką i odstawić do podwojenia objętości na około 30-45 minut. Wyrośnięte ciasto przełożyć na oprószony mąką blat i podzielić na 10- 12 lub 14 równych części (bułeczki bardzo
Zabawa smakiemupieczeniu były pulchne w środku ) i wrzucać na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą brązowo- złote. Po usmażeniu pączki odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Następnie obtoczyć w cukrze cynamonowym ( około 2 łyżek cukru i 1/2 łyżki cynamonu) Smacznego :) * z podanych proporcji wyszło 32 sztuki Przepis pochodzi z tej strony
Zabawa smakiemmasła Wykonanie: Pieczarki podsmażamy na patelni , by odparowały wode. W garnku na niewielkiej ilości oleju smażymy posiekaną cebulę I wyciśniety czosnek. Dodajemy ryż. Mieszmy by ziarnka obtoczyły się w tłuszczu. Dodajemy chochelka bulinon. Jedna chochelka I czekamy by ryż przyjąl rosól, mieszamy I od początku- chochelka bulionu, mieszamy .... Gdy ryż przyjmnie cały bulion dodajemy pieczarki. Mieszamy. W międzyczasie usmażyłam mini
Smaki Edytymąki, jeżeli za gęste mleka. Smażymy na niewielkiej ilości oleju . W międzyczasie gotujemy ziemniaki. Kroimy na drobną kosteczke cebulę I podsmażamy na oleju. Do ziemniaków dodajemy cebulkę z tłuszczem, ok 50 ml śmietany I pieprz. Wszystko dusimy. Gotowe. :) Na naleśnik dajemy ok 1,5 łyżki ziemniaków. Składamy w kopertę. ( Najpierw prawa strona, pózniej lewa strona, dół I góra
Smaki Edytyoliwą w garnku. Wrzycamy posiekaną cebule I czosnek. Smażymy ok 2-3 min. Dajemy ryż. Obsmażamy ok 2-3 min. Mieszamy by każde ziarenko ryzu było pokryte tłuszczem. Dodajemy szparagi. Pamietajmy by odciąć końcówki. Zaczynamy podlewać ryż bulionem . Mieszamy by nie przywarł do garnaka. Jeżeli zabraknie nam bulionu - dodajemy wodę. Cały process do miękkiego ryżu trwa
Smaki EdytyWrzucamy do ciasta, powoli mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni I łyżką nakładamy placki. Smażymy z dwóch stron , podobnie jak pączki. Usmażone racuchy wykładamy na ręcznik papierowy do odsączęnia zbędnego tłuszczu. Gotowe :) Posypujemy cukrem pudrem Smacznego
Smaki Edytygęsta śmietanowa masa. Dodajemy jagody. Mieszamy łyżką I odstawiamy na 45 min. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wykładamy na ręczniki papierowe do "usunięcia" nadmiaru tłuszczu. :) Posypujemy cukrem pudrem. I gotowe :) Smacznego
Smaki Edytygodziny w ciepłym miejscu. Następnie dodać pozostałe składniki i wymieszać na jednolite ciasto. Kłaść na patelnie niewielkie porcje i smażyć racuchy . Na oleju , lub na teflonowej patelni bez tłuszczu :) Smacznego :) Wystarczy posypać cukrem pudrem... ...lub skusić się na odrobinę konfitury - tutaj domowa konfitura z leśnych , czerwonych borówek. Polecam
Malinowa Kawiarenkadodatkowo ulubione dodatki : cukier puder , powidła , śmietana , miód, mus owocowy..... Wszystkie składniki ciasta zmiksować ze sobą na jednolitą masę . Smażyć na małym ogniu ,najlepiej na nieprzywierającej patelni bez tłuszczu , ew na odrobinie oleju . Podawać wg uznania :) Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkacynamonem. . Z ciasta formować małe kuleczki , nie muszą być równe , ani idealnie foremne. Moczyć je w chłodnej margarynie i otaczać w mieszance cynamonowej Kulki wrzucać do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy babkowej z kominem. Nie ugniatać , ani nie układać ich specjalnie równo. Kulki mają wypełnić mniej więcej połowę formy. Piec
Malinowa Kawiarenka