kuchni włoskiej albo spaghetti) - sól i pieprz - makaron spaghetti - ząbek lub dwa czosnku - ser żółty do posypania Przygotowanie: 1. Na dużej patelni podsmażamy boczek. Ponieważ boczek zawsze ma trochę tłuszczu podsmażam go na teflonowej patelni bez dodawania oleju itp. 2. Gdy boczek ładnie się podsmaży, dodajemy pokrojoną w półtalarki cebulę i dalej smażymy, a kiedy cebula się zeszkli dodajemy
Kraina Tysiąca Smakówpanierce. 3. Na dobrze rozgrzanym oleju smażymy kurczaczki tak, żeby z każdej strony miały ładny złoty kolor. Kładziemy na chwilę na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Przygotowanie sosu: Sos warto przygotować wcześniej, żeby "przegryzł" się z czosnkiem. Śmietanę solimy, dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Jeśli lubicie dużo sosu, zrób
Kraina Tysiąca Smakówpapier do pieczenia, nie widziałam dobrze, jak wygląda mięso, a że zawsze wszystko robię "na oko" muszę mieć podgląd ;P Ale naprawdę jest to fajny pomysł na nie ociekający tłuszczem i bardzo szybki obiad
Kraina Tysiąca Smakówplastry i delikatnie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem, oprószamy mąką. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy krótko polędwiczki z dwóch stron i ściągamy z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmażamy posiekaną cebulkę. Jeśli jest taka potrzeba dodajemy jeszcze trochę masła. Kiedy się zeszkli dodajemy pokrojone w kostkę grzybki i porządnie podsmażamy (ja również w tym momencie przyprawiłam je solą
Kraina Tysiąca Smakówwrzucić małe kółeczko na próbę) wrzucamy po kilka oponek. Smażymy z dwóch stron dopóki się ładnie nie zarumienią. 5. Wyciągamy na talerze wyłożone ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. Kiedy trochę przestygną posypujemy cukrem pudrem i wcinamy:) Polecam np. na wieczór andrzejkowy albo do niedzielnej herbatki
Kraina Tysiąca SmakówBardzo lubię ten sposób przygotowania ziemniaczków, są delikatnie chrupiące z wierzchu i miękkie w środku. Łososia chwalić nie trzeba:) Pieczony jest moim zdaniem najlepszy - mięciutki i bez zbędnego tłuszczu. Do tego polecam sos czosnkowo-koperkowy. Składniki (4 porcje): - 500 g łososia norweskiego - 600 g ziemniaków - małe opakowanie (200 g) gęstej śmietany 18% - pół pęczka koperku - 3 ząbki czosnku
Kraina Tysiąca Smakówpowstałą dziurkę. 5. Smażymy krótko na rozgrzanym smalcu (od razu po wrzuceniu powinny wypływać na wierzch), chwilkę z każdej strony. Wyciągamy na wyłożony ręcznikiem papierowym talerz, żeby odsączyć nadmiar tłuszczu. 6. Kiedy faworki wystygną posypujemy cukrem pudrem i cieszymy się smakiem dzieciństwa
Kraina Tysiąca Smakówktóre miałam okazję zobaczyć pozostawiono to, co najpiękniejsze, czyli własnie cegłę. Efekt jest naprawdę imponujący. Zdjęcie dzięki uprzejmości organizatorów Pierwszym punktem spotkania był krótki wykład dietetyczki na temat zdrowych tłuszczów, które są źródłem kwasów Omega 3-6-9 i sposobów ich wprowadzania do naszej diety. Po nim nastąpiła degustacja soków z oferty Oleofarm, które są w stu procentach naturalne
Kraina Tysiąca SmakówChoć majonez w cieście w pierwszej chwili może zaskakiwać, to wierzcie mi, że po upieczeniu absolutnie go nie czuć :) Zwróćcie uwagę, że nie dodajemy już do ciasta żadnego innego tłuszczu - masła, margaryny czy oleju. Tę rolę spełnia majonez :) Czytaj dalej
Kraina Tysiąca Smakówskórki, resztę nie), kroję na kawałki, przepuszczam przez sokowirówkę, wlewam po łyżeczce (lub więcej) oleju na szklankę i natychmiast konsumujemy:) Olej koniecznie, ze względu na rozpuszczalność niektórych witamin w tłuszczu
Zdrowa Kuchnia Sowytaki z dziurami). Można drobno posiekać, ale raczej nie miksować, bo zrobi się wtedy pasta. Napełniam masą skorupki, ugniatam i posypuję odrobiną bułki tartej, a następnie smażę na rozgrzanym tłuszczu przez chwilę do zrumienienia. Proste, szybkie i bardzo smaczne danie:) Komentarze ladymgielka 2010/03/19 18:20:08 Sowo, dziękuję za przepisy i inspirację :) Pozdrawiam sowa_nie_sowa 2010/03/22
Zdrowa Kuchnia Sowyprzemiany (g) i pianę z białek. W drugiej wersji ciasta mąkę kokosową i jaglaną dodałam w przemianie (sł), a mąkę z ciecierzycy w (sn). Umieściłam w okrągłej formie wysmarowanej tłuszczem i obsypanej mąką i wsadziłam do piekarnika na ok. 40 min. Po wyjęciu i przestudzeniu ciasto lekko opuściło foremkę (przy drugim zostawiłam podstawę z tortownicy, bo trochę mi przywarło
Zdrowa Kuchnia Sowydlatego pierwsza recenzja dotyczy właśnie tego produktu. POP COOL snack - popcornowe solone - popcornowe solone pełnoziarniste - popcornowe niesolone - popcornowe niesolone pełnoziarniste Produkt ten jest w 100% naturalny, wypiekany bez tłuszczu, bez konserwantów, aromatów i sztucznych barwników. Wypiekane z kukurydzy, w zależności od rodzaju - z pełnoziarnistej lub z ziarna bez łuski. Chrupki sprawdzają się idealnie w diecie małego dziecka. Moja
kolorowotorcikowobiały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym. Opakowanie zawiera 4 saszetki, czyli 8 porcji ryżu. Każda o wadze 100g. Czas gotowania: 12 minut MOJA OCENA: Ryż smaczny
kolorowotorcikowocukrem waniliowym na puszystą, jasną masę. Mąkę pszenną połącyć z ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej - wymieszać. Dodać bakalie - wymieszać. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Piec 45 minut w 200 stopniach
kolorowotorcikowo