możecie poszukać będąc np. na urlopie. SKŁADNIKI DLA 4 OSÓB= 4 PUCHARKI NA KREM: - 80 ml podkarpackiego miodu spadziowego ChNP - 150 g sera białego chudego - 70 g jogurtu 0% tłuszczu - 4 łyżki mleka - 120 g malin w/w składniki miksujemy na gładką masę - 200 g borówek amerykańskich - 1 granat - 2 suszone figi Masą wypełnij pucharki na wierch ułóż owoce i figi
SMYKWKUCHNIekologicznymi. Pysznie, energetycznie i zdrowo! ŚNIADANIE FIT! SKŁADNIKI: - 1/2 banana dojrzałego - 2 łyżki borówek amerykańskich - 1,5 łyżki płatków jęczmiennych - 100 ml mleka 2% - 1 łyżka jogurtu naturalnego 0% tłuszczu - łyżka czubata eko otrębów orkiszowych ze śliwką Płatki jęczmienne zalej gorącym mlekiem i wstaw na całą noc do lodówki. Rano wyjmujemy płatki, zdecydowanie napęcznieją przez noc. dodajemy do nich jogurt
SMYKWKUCHNIszczypta pieprzu szczypta bazylii oregano Sos: 1 1/2 soku pomidorowego czosnek pieprz sól zioła prowansalskie Dodatki: cebula cukinia brokuł 1 duża pieczarka ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, pokruszone drożdże, sól, pieprz, bazylię, oregano. Zaczynamy wyrabiać ciasto dodając stopniowo rozcieńczone mleko z wodą. Jak ciasto nabierze odpowiednią formę odstawiamy w ciepłe miejsce
Truskawkowa FiestaUwielbiam brokuł i mogę z niego robić dosłownie wszystko! Jakiś czas temu wpadłam na pomysł zrobienia pieczonych kotlecików bez zero procentu tłuszczu. Obawiałam się, że nie wyjdą jakie powinny, ale jednak się myliłam. Wyszły pyszne! Składniki: (6-7 kotlecików): 150 g brokułu 1 ugotowane jajko 2 jajka 3 łyżki płatków owsianych 3 łyżki dowolnych otrębów 1 mała cebula przyprawy (pieprz
Truskawkowa Fiestaplasterki i podsmażamy na odrobinie oleju. Cebulę kroimy w piórka, salami na mniejsze kawałki. Piekarnik rozgrzewamy do 275 stopni (lub do maksymalnie możliwej temperatury). Ciasto wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem, rozciągamy tak aby miało 0,5cm grubości. Smarujemy sosem, posypujemy startym serem, układamy pozostałe składniki i posypujemy przyprawą do pizzy. Pieczemy 10-15 minut w temp 275 stopni
Czerwona Porzeczkanamaczamy w nim. Tak przygotowane mięso pudrujemy w mące pszennej. Stripsy wrzucamy partiami na rozgrzany olej i smażymy aż sie zezłocą. Usmażone stripsy odsączamy na ręcznikach papierowych z nadmiaru tłuszczu. Najlepiej podawać z: Sosem czosnkowym, Barbecue, lub pikantnym
Facet i nożewymieszać mleko z jajkiem, mąką i szczyptą soli. W gotowym cieście zanurzać nadziane kwiaty cukinii i smażyć na głębokim oleju aż się zarumienią. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z dowolnymi dodatkami, ja akurat wykopałam swoje pierwsze ziemniaczki więc zrobiłam fryteczki
Monia miesza i gotujesmietany 400 ml bulionu kurczakowego sól, pieprz Wykonanie: Polędwice kroimy w kostkę. Na rozgrzanym oleju I maśle smażymy na dyżym gazie około 3 min. Wyciągamy mięso na talerz. Do tłuszczu dajemy pokrojoną w kostkę cebulę. mażymy około 5 min. Dodajemy słodką paprykę, make- mieszamy na średnim gazie około 2 min. Dodajemy bullion kurczakowy- mieszamy- do zagotowania. Dodajemy pokrojone pieczarki
Smaki EdytyMieszamy ze sobą składniki suche. W osobnej misce mieszamy dokładnie składniki mokre. Następnie składniki mokre wlewamy do suchych i mieszamy krótko lecz dokładnie. Formę na muffiny możemy wysmarować tłuszczem (ja użyłam silikonowych foremek i całe szczęście ich nie trzeba niczym smarować). Nakładamy ciasto do foremek do 3/4 ich wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25-30 minut
Mango Papajazamiast soli zwykłej) świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw Sekret Dziadka Feliksa WYKONANIE Zaczynamy od mięsa. Myjemy je i dokładnie czyścimy. Golonkę bardzo dokładnie oczyszczamy ze ścięgien i tłuszczu. To zajęło mi najwięcej czasu. Z łopatką wieprzową poszło znacznie łatwiej, nie wiele tam było do odcinania. Golonkę kroimy w dużą kostkę mniej więcej na centymetrową lub dwucentymetrową. Łopatkę mielimy
OstryKęschcę swój czekoladowy krem. I już. Ta propozycja to świetna alternatywa dla Nutelli. Bez cukru, bez zbędnego tłuszczu - tylko banany, kakao i migdały. Nie lubię tych żółtych, wygiętych owoców, jednak tę formę mogę pochłaniać non stop. Uwaga - uzależnia. KREM BANANOWY Z MIGDAŁAMI /własny;/ na słoik 300 - 350g 3 przejrzałe banany 1/2 szklanki ciemnego, gorzkiego kakao 3/4 szklanki migdałów
W kuchni Karmel-itkikupiłam to i tak przygotowałam. Robiłam go w różnych kombinacjach, na mascarpone, na ricotcie i tak jak w dzisiejszej wersji - pół na pół, wszystkie są równie smaczne, pomimo różnicy tłuszczu. Tak więc jak kto woli, mniej czy bardziej dietetycznie. Dodatek pysznej konfitury dopełnia całości... smak jest bajeczny... :-) Ja piekę go w tortownicy 26cm. Składniki: - 500g sera mascarpone - 500g ricotty
Smaczne Zdrowejednolite ciasto. Patelnię lekko posmarować olejem i rozgrzać. Na rozgrzanej patelnię wlać porcję ciasta i smażyć naleśnik z obu stron. Przed wylaniem kolejnej porcji ciasta, nie smarować już patelni tłuszczem. NADZIENIE: * 150 g twarogu * 120 g serka mascarpone * 2 łyżeczki cukru waniliowego * 2 łyżki cukru pudru * 1 łyżka jogurtu naturalnego * maliny Twaróg rozkruszyć. Do twarogu dodać cukier waniliowy, cukier puder
kolorowotorcikowopatelnię wlać wodę, dodać cukier i cynamon. Gotować aż zgęstnieje. Smażyć ciasteczka na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papier kuchenny żeby kuleczki ociekły z nadmiaru tłuszczu. Tak przygotowane ciasteczka polać syropem, posypać orzeszkami
Magiczne Życie Martyczosnku 2 liście laurowe 4 ziela angielskie sól pieprz 2 łyżeczki mieszanki ziołowej do peklowania Sekret Dziadka Feliksa Solanka: woda sól WYKONANIE Pierś kroimy na dwie części. Czyścimy z tłuszczu i ścięgien, myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Z każdej strony nacieramy solą, pieprzem i mieszanką Sekret Dziadka Feliksa. Odstawiamy w chłodne miejsce. 1 litr wody gotujemy z przepołowionymi ząbkami czosnku
OstryKęs