tłuszcz - 4436 przepisów (strona:208/296)

Brak tytułu 233

dlatego pierwsza recenzja dotyczy właśnie tego produktu. POP COOL snack - popcornowe solone - popcornowe solone pełnoziarniste - popcornowe niesolone - popcornowe niesolone pełnoziarniste Produkt ten jest w 100% naturalny, wypiekany bez tłuszczu, bez konserwantów, aromatów  i sztucznych barwników. Wypiekane z kukurydzy, w zależności od rodzaju - z pełnoziarnistej lub z ziarna bez łuski. Chrupki sprawdzają się idealnie w diecie małego dziecka. Moja

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 130

biały długoziarnisty jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Ryż biały długoziarnisty posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem bezglutenowym i lekkostrawnym.  Opakowanie zawiera 4 saszetki, czyli 8 porcji ryżu. Każda o wadze 100g. Czas gotowania: 12 minut MOJA OCENA: Ryż smaczny

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 161

cukrem waniliowym na puszystą, jasną masę.  Mąkę pszenną połącyć z ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Wsypać do masy jajecznej - wymieszać. Dodać bakalie - wymieszać. Ciasto wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą keksówki. Piec 45 minut w 200 stopniach

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 174

pieczarek cebula 400 g kapusty kiszonej opakowanie Łazanek Wielickich sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę ugotować do miękkości, odcedzić, pkroić na drobniejsze kawałki. Cebulkę pokroić w kostkę - podsmażyć na tłuszczu. Dodać pokrojone na dość duże kawałki pieczarki - udusić. Doprawić solą i pieprzem Makaron ugotować w osolonej wodzie, wg przepisu na opakowaniu - odcedzić. Wszystkie skłądniki połączyć. Doprawić do smaku. Można zagęścić mąką. Smacznego

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 155

Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja, wodę i olej. Całość miksować na najwyższych obrotach ok. 5 min. do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji. 2. Przełożyć od wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą podłużnej formy ( ok. 25 cm długości ) lub tradycyjnej formy do babek. 3. Piec w piekarniku w temp. 180 stopni C przez około 45 min. 4. Po ostudzeniu

kolorowotorcikowo
Brak tytułu 179

mąki, 1/4 szkl mleka, 1 jajko, 2 łyżeczki cukru, 2 łyżki chudego twarogu, dowolne bakalie.  Wszystko dokładnie wymieszać, smażyć na oleju małe placuszku. Odsączyć na papierze z nadmiaru tłuszczu. Polać jogurtem naturalnym oraz sokiem        Smacznego ! Powiem Wam jeszcze,że powoli będę zmieniać blog na wyłącznie kulinarny. Zostało mi klika kosmetyków do zrecenzowania

kolorowotorcikowo
Niebiańska tarta z czereśniami 209

łyżek orzechów zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce min pół godziny. Czereśnie wypestkować. Śmietanę wymieszać z pozostałymi jajami, cukrem i cukrem waniliowym. Ciasto rozwałkować, blachę ( 28 cm średnicy) posmarować tłuszczem, posypać bułką tartą, wykleić nią ciastem dno i boki formy. Ponakłuwać widelcem. Na ciasto wyłożyć owoce, zalać śmietaną z jajkami. Piec 50 minut w 175 stopniach C. Ciasto zostawić do ostygnięcia

kolorowotorcikowo
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 239

mąkę - gotować, ciągle mieszając, aż masa zacznie odstawać od naczynia Do lekko ostudzonej masy dodawać po jednym jajku - ciągle  ucierając. Miksować aż masa stanie się szklista. Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść porcje ciasta. Możecie to zrobić za pomocą szprycy lub łyżki. Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia: 200 ml śmietanki kremówki

kolorowotorcikowo
Placek z ciasta filo z cukinią, szpinakiem i fetą 228

szpinaku - dusić do miękkości. Dodać pokruszoną fetę - mieszać aż się rozpuści - nie musi zbyt dokładnie Doprawić pieprzem. Farsz zblendować. Formę do tarty lub tortownicę ( śr. około 25 cm ) wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Kłaść placek, smarować farszem, przykryć, posmarować resztą farszu, przykryć. Posmarować oliwą, posypać sezamem. Piec w 200 stopniach C, około 25-30 minut. Do lekkiego rumienienia. Smacznego

kolorowotorcikowo
Babeczki ziemniaczane 260

jabłkowego, 1 łyżką sosu sojowego.  Odstawiamy na 15 minut. Płatki kukurydziane mielimy, dodajemy do smaku przyprawę do kurczaka. Mięso maczamy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w płatkach. Na posmarowaną tłuszczem blachę  układamy panierowane kawałki kurczaka, pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

kolorowotorcikowo
Tarta śliwkowo - czekoladowa 209

łyżkami cukru. Czekoladę zetrzeć na tartce o dużych oczkach. Śmietanę, jajka, cukier i czekoladę wymieszać. Ciasto rozwałkować, podsypując mąką. Przenieść ciasto, za pomocą wałka na formę do tarty ( posmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą ). Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta. Na cieście ułożyć owoce. Zalać masą śmietanową. Piec w 170 stopniach C, około 60 minut. Smacznego

kolorowotorcikowo
Risotto z pęczaku z grzybami leśnymi 175

półwytrawne ) woda 2 łyżki masła 1 łyżka oleju sól, pieprz WYKONANIE: Na patelni rozgrzej olej i łyżkę masła. Cebulkę pokrój w drobną kostkę - usmaż. Przełóż do miseczki. Na tłuszczu po cebulce - podsmaż grzyby. Zdejmij z patelni. Na patelnię wsyp kaszę - smaż 5 minut. Po tym czasie zalej kaszę wodą i podgrzewaj. Wodę uzupełniaj do czasu aż kasza zmięknie. Wlej wino

kolorowotorcikowo
Strudel z jabłkami i rodzynkami 218

ściereczce. Jabłka obierz, pokrój w kostkę. Ułóż jabłka na rozwałkowanym cieście, posyp rodzynkami, cukrem i bułką tartą. Zwiń strudel, chwytając ściereczkę za końce. Gotowy strudel przełóż na blachę wysmarowaną tłuszczem. Piecz w 210 stopniach C przez 50-55 min. Upieczone ciasto posyp cukrem pudrem.  Smacznego

kolorowotorcikowo
Kruche rogaliki z marmoladą 233

Składniki: 2 szkl. mąki pszennej 200 g margaryny/masła 2 żółtka  1 łyżka kwaśnej śmietany  1 szkl. cukru pudru szczypta soli marmolada owocowa Wykonanie: Mąkę siekamy z tłuszczem, dodajemy cukier puder, sól, żółtka i śmietanę. Szybko zagniatamy ciasto.  Ciasto formujemy w kulę, owijamy folią spożywczą  i schładzamy w lodówce przez min. 30 minut. Schłodzone wcześniej ciasto

kolorowotorcikowo
Piernikowa tarta z musem z białej czekolady 286

kostkę, dodać mąkę - rozetrzeć palcami. Dodać pozostałe składniki - szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą, schłodzić w lodówce min. 30 minut. Zimne ciasto rozwałkować, wyłożyć ciastem posmarowaną tłuszczem i oprószoną bułką tartą blachę do tarty ( średnica około 26 cm). Ciasto nakłuć widelcem. Z pozostałego po obcięciu rantów ciasta, wykroić ciasteczka - gwiazdki. Piec tartę 25-30 minut, ciastka około

kolorowotorcikowo