tarta - 42848 przepisów (strona:966/2857)

KOTLETY Z CZERWONEJ FASOLI 156

tarta olej do smażenia **************************** Odcedzoną cebulę włożyć do miski,dodać posiekaną cebulę , jajko, czosnek,posolić i popieprzyć.Wszystko razem zmiksować.Mokrymi rękoma formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na złoty kolor .Podawać z sałatą.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Klopsiki na grilla 12861

mięsa mielonego garść natki pietruszki 1 jajko boczek pokrojony w cienkie plastry (około 200g) 2 łyżki bułki tartej majeranek oregano słodka i ostra papryka 1 łyżka sosu worcestershire (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso przekładamy do miski, dodajemy sos worcestershire, jajko, bułkę tartą, słodką i ostrą paprykę, majeranek, oregano i pokrojoną drobno świeżą natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy, następnie

Delusional Trine
Zielone ciasto ze szpinaku z kremem truskawkowym 232

ciasta było w nim wgłębienie. Oczywiście możecie przygotować je w normalnej formie i nałożyć na nie krem, jednak ciasto nie będzie miało tak ładnych brzegów. Polecam także przepis na tartę szpinakową z dżemem i truskawkami Przepis na zielone ciasto z kremem truskawkowym Drukuj przepis Porcji: 14 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 120 g świeżego szpinaku sok z połowy cytryny(...)blendujemy z dwoma łyżkami cukru. Serek mascarpone miksujemy i stopniowo dodajemy do niego truskawkowy mus. Miksujemy do połączenia się składników. 6 Krem wyjdzie bardzo delikatny, mało zwarty. Jeżeli planujecie tartę postawić na stole w upały, polecam dodać do kremu odrobinę żelatyny wcześniej rozpuszczonej w wodzie, aby był bardziej zwarty. 7 Po przygotowaniu kremu nakładamy go na ciasto i wkładamy

Kuchnia Bazylii
Kotlety mielone z młodą kapustą i kaszą 174

mielonych, mojej rodzinie bardzo smakowały. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego 1/4 główki młodej kapusty 100 gram kaszy orkiszowej Cenos 2 jajka Pół pęczka koperku Sól, pieprz Bułka tarta do obtoczenia Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kaszę orkiszową gotujemy według przepisu na opakowaniu, odstawiamy do ostudzenia. Kapustę drobno siekamy, przekładamy do miski, lekko solimy, odstawiamy na kilka minut(...)miski przekładamy mięso mielone, dodajemy ugotowaną kaszę, kapustę oraz koperek. Wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy. Z masy formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Pizzerinki ze szparagami 158

opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki śmietany 1 jajko Szczypta gałki muszkatołowej 12 szt zielonych szparag 4 krótkie kabanosy 8 krótkich liści buraka Kilka pomidorków koktajlowych 4 łyżki tartej mozzarelli Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Ciasto francuskie dzielimy na 4 części. Boki podwijamy do góry i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Podpiekamy przez 3 minuty w piekarniku nagrzanym(...)gałki muszkatołowej, wylewamy na podpieczony spód. Sparzone wrzątkiem i zahartowane zimną wodą szparagi układamy po 3  na każdej sztuce. Dokładamy po odrobinie kabanosów, pomidorków koktajlowych oraz botwinki. Posypujemy tartą mozzarellą. Pieczemy w temp 190⁰C przez ok 17 minut. Podajemy na ciepło lub zimno

Kuchnia w czekoladzie
Makaron z brokułami i sosem serowym 167

średni brokuł 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka 1 ser camembert (120 g) czosnek granulowany do smaku pieprz sól Do podania: świeżo mielony pieprz tarty parmezan (lub inny podobny twardy ser) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy je na półtwardo w osolonej wodzie. Gotowe różyczki zalewamy zimną wodą(...)Cały czas mieszamy i podgrzewamy aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Do gotowego sosu dorzucamy brokuła. Makaron łączymy z sosem i dokładnie mieszamy. Podajemy gorący, obsypany tartym parmezanem i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego Artykuł Makaron z brokułami i sosem serowym pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Bułeczki drożdżowe z truskawkami i rabarbarem. 150

margaryny 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki maki Dodatkowo: 3 średnie łodygi rabarbaru 350 g. truskawek 2 łyżki cukru 1 łyżka bułki tartej Rabarbar i truskawki pokroić na kawałki. Wrzucić do miski, dodać cukier i bułkę tartą. Wymieszać. Wykonanie: Margarynę roztopić. Do miski wlać ciepłe mleko, dodać cukier i drożdże. Wymieszać i odstawić na 15 minut

Agusiowe smakołyki
Kotlety z czerwonej soczewicy 147

warzyw niż z mięsa. Składniki: 500 gram czerwonej soczewicy 1 jajko 1 cebula 2 ząbki czosnku 0,5 szklanki płatków jęczmiennych Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: Soczewicę wsypujemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia, rozgniatamy widelcem. Cebule i czosnek obieramy, drobno siekamy, podsmażamy(...)rozgrzanym oleju, dodajemy do soczewicy. Dodajemy jako, płatki jęczmienne, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy okrągłe kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Prowansalska zapiekanka z bakłażanem i kurczakiem. 153

czosnku 2 łyżki kaparów 1/2 szklanki zielonych oliwek 1 pierś kurczaka (upieczona lub ugotowana) 1 pęczek zielonej pietruszki 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii oliwa sól 1/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki startego parmezanu masło Wykonanie: Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do miękkości na niewielkim ogniu (około 15 minut). Dodać czosnek roztarty z łyżeczką soli i wymieszać. Zwiększyć(...)Smażyć około 10 minut. Przenieść do naczynia żaroodpornego i wymieszać z pokrojonymi w kostkę kurczakiem, pomidorami (bez skórki), kaparami, pokrojonymi oliwkami, posiekaną natką i ziołami. Dokładnie wymieszać.  Bułkę tartą wymieszać z parmezanem i posypać równomiernie wierzch zapiekanki. Pokryć dokładnie kawałkami masła. Piec bez przykrycia około 30 - 45 minut - do zrumienienia

zadanie-gotowanie
Cannelloni mięsne z brokułem i groszkiem 212

jaja - całe 1 brokuł - mały; korzeń do farszu, różyczki do zapieczenia z makaronem 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu worcestershire kilka kropel tabasco 2-3 łyżki bułki tartej - można użyć zamiennie lub po połowie z kaszą manną przyprawy - u mnie 1/2 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego SOS BESZAMELOWY: 1/2 kostki masła [100g(...)przyda się do gotowania makaronu . Do większej miski wrzucić surowe mięso mielone. Dołożyć obgotowaną marchewkę i korzeń brokuła. Dorzucić Groszek tradycyjny Bonduelle z puszki. Dosypać kaszę manny i bułkę tartą - łącznik i wypełniacz, ma na celu wchłaniać nadmiar wilgoci z farszu i trzymać jego konsystencję. Wbić całe jajko i doprawić przyprawami, sosem sojowym, sosem worcestershire i tabasco. Wyrobić

Grunt to przepis!
Kofta 204

cynamonu łyżeczka pieprzu czarnego sok z 1 limonki pół łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki bułki tartej połowa średniej cebuli patyczki do szaszłyków Jajko wbijamy do miski i roztrzepujemy, dodajemy mięso, przyprawy i sok z limonki, dokładnie wyrabiamy. Dodajemy poszatkowaną cebulę i bułkę tartą, aż uzyskamy jednolitą masę. Odstawiamy do lodówki na przynajmniej 1 godzinę. Lepimy wrzecionowate kotleciki

Gotuj z Rumcajsem
Szarlotka jabłkowo-rabarbarowa 130

pieczenia szczypta soli Składniki na masę: 1 kg rabarbaru 1 kg jabłek 1/2 szklanki cukru 1,5 łyżeczki cynamonu 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2-3 łyżki bułki tartej Składniki na pianę z białek:  5 białek 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Wykonanie ciasta tradycyjnie: Mąkę pszenną przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, szczyptą(...)podpiec przez 20 minut w temperaturze 190 stopni. Ubić pianę z białek z dodatkiem cukru pudru. Na samym końcu dodać mąkę ziemniaczaną i zmiksować. Na podpieczony spód wysypać bułkę tartą. Na spód nałożyć masę jabłkową, a na nią pianę. Na pianę zetrzeć na tarce kulę ciasta, które do tej pory było w lodówce. Piec całość ok. 35 minut

Mania Wypiekania
Kruche ciasto z jagodami 170

się jagody. Wszyscy moi domownicy przepadają za nim, bo jest bardzo smaczne i dzięki temu znika w błyskawicznym tempie :) 400 g jagód leśnych 2 łyżki cukru 2 łyżki bułki tartej KRUCHE CIASTO: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 4 żółtka 2 łyżki śmietany 18% Mąkę(...)ciasta zetrzeć na tarce jarzynowej na dno natłuszczonej formy (23×33) i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C na ok 15 min. Na podpieczony spód rozsypać równomiernie bułkę tartą i rozłożyć umyte jagody. Posypać cukrem i na wierzch zetrzeć drugą połowę zmrożonego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30 min, aż się

https:KKuchniaMniam
CARBONARA Z FRANKFUTERKAMI 151

według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy, nie przelewamy wodą. Frankfurterki kroję w plastry ok 0.5 cm grubości. Następnie smażę na rumiano na patelni z dodatkiem oleju. Śmietankę, jajka, ser tarty, sól i pieprz dokładnie łącze za pomocą blendera albo miksera. Do usmażonych frankfurterek dodaję makaron i kukurydzę, mieszam. Następnie dodaję masę śmietanową, mieszam

Gotowanie Patki
Smażona mozzarella 178

obsypać pieprzem i suszoną bazylią. Jajko rozmieszać widelcem. Do jednej miseczki wlać jajko a drugiej bułkę tartą. Kawałki mozzarelli zamoczyć najpierw w jajku potem w bułce tartej. I jeszcze raz tak samo. Na patelnię wlać olej, tak żeby dno było pokryte 5 mm warstwą. Mocno rozgrzać olej i do gorącego włożyć mozzarellę. Smażyć do momentu

Kuchnia Pokoleń