tarta - 42848 przepisów (strona:971/2857)

Roladki schabowe faszerowane 208

cebuli i pieczarek. Składniki na roladki: 2 kotlety schabowe wieprzowe ½ papryki czerwonej 10 dag pieczarek ½ białej cebuli 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku szczypiorek jajko bułka tarta do panierki Wykonanie roladek: Kotlety rozbić bardzo cienko, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Pieczarki, cebulę, paprykę oczyścić, drobno posiekać i podsmażyć na maśle, następnie ostudzić(...)wymieszać z posiekanym szczypiorem. Kotlety posmarować bardzo cienko masłem, nakładać przygotowany farsz i zwinąć w rulon i spiąć wykałaczkami Następnie maczać w rozmąconym jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzany oleju z każdej strony na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z kaszy gryczanej 134

stężenia. Więcej o kaszy pisaliśmy już przy przepisie: http://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2016/06/kasza-gryczana-z-pieczarkami.html Składniki: 200 g kaszy gryczanej 2 cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki natki pietruszki sól pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, lepiej delikatnie rozgotować niż ma być twarda. Cebulkę podsmażamy w niewielkiej ilości oliwy na patelni i dodajemy do kaszy(...)masę (jeśli jest zbyt luźna to możemy dodać jeszcze trochę mąki). Zostawiamy na jakieś 20 minut aby masa stężała (najlepiej w lodówce), a następnie kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety z dyni i kaszy gryczanej 255

dyni już obranej 2 woreczki kaszy gryczanej 1 cebula 2 łyżki szczypiorku  3 łyżki mąki żytniej (może być orkiszowa, gryczana itp.) sól pieprz  bułka tarta  tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i zostawiamy na jakieś 15 minut aby puściła sok. Następnie dobrze odciskamy sok z dyni i dodajemy(...)jest zbyt luźna to możemy dodać jeszcze trochę mąki, dlatego warto jest aby dynię dobrze wycisnąć zanim dodamy do kaszy). Z tak przygotowanej masy kształtujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kotlety z kaszy jaglanej i dyni 149

już obranej) 60 dkg kaszy jaglanej ugotowanej 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżki mąki żytniej lub innej 1 łyżka natki pietruszki tłuszcz do smażenia bułka tarta sól pieprz Przygotowanie: Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i zostawiamy na 15 min. aby puściła sok. Następnie dobrze wyciskamy i dodajemy do wystudzonej kaszy. Cebulę(...)wyrabiamy, dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz i w zależności od konsystencji masy dodajemy  1 lub 2 łyżki mąki. Z przygotowanej masy kształtujemy  kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z dwóch stron na rumiany kolor. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Przepis: Kotleciki z kaszy jęczmiennej 186

łyżka majeranku 1 cebula duża 1 łyżka sosu sojowego 0,5 szkl. płatków owsianych 2 łyżki mąki ryżowej (może być inna) tłuszcz do smażenia sól pieprz bułka tarta Przygotowanie: Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Dynię ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy i zostawiamy na 15 minut aby puściła sok, a później ją dobrze odciskamy. Cebulę(...)niewielką ilością tłuszczu. Ugotowaną kaszę, odciśniętą dynię, podsmażoną cebulę + płatki owsiane, mąkę i przyprawy wszystko dokładnie wyrabiamy na jednolitą konsystencję. Z powstałej masy formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni w niewielkiej ilości tłuszczu, na rumiany kolor z dwóch stron. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Fish cake- angielskie kotleciki rybne 175

sobie troszkę mąki , roztrzepane jajko, i bułkę tartą. Fish cake najpierw delikatnie obtaczamy w mące następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Można schłodzić przed smażeniem.  Smażyć na złot kolor. Ja smażyłam na patelni z większą ilością oleju niż przy tradycyjnych

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
SPAGHETTI AGLIO, OLIO E PEPERONCINO - SPAGHETTI Z CZOSNKIEM, OLIWĄ I CHILI 153

osób): 400 g makaronu spaghetti 100 ml oliwy z oliwek 3/4 większej główki czosnku 1 duża papryczka chili 1 pęczek natki pietruszki sól do smaku do posypania: tarty parmezan  WYKONANIE: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, po czym go odcedź. Obrany czosnek pokrój w plasterki, z papryczki wyjmij pestki i pokrój ją również w drobne kawałki(...)gorzki. Do czosnku i papryczki dodaj makaron oraz drobno posiekaną natkę pietruszki, potrzymaj całość jeszcze 1-2 minuty  na ogniu.  Gotowe spaghetti wyłóż na talerze i posyp tartym parmezanem. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Kotleciki kapuściane dla dzieci 166

jabłek 10 dag masła 20 dag kaszy manny 1 jajko 300 ml mleka odrobina soli i pieprzu ziołowego do smaku masło do smażenia (najlepiej klarowane) bułka tarta do panierki Wykonanie: Kapustę drobno posiekać, włożyć do garnka, zalać mlekiem, dodać masło i starte jabłka. Dusić powoli na małym ogniu około pół godziny co jakiś czas mieszając. Następnie dodawać(...)mieszając i gotować jeszcze przez 15 minut. Pod koniec gotowania dodać rozbełtane jajko, starannie wymieszać, po czym ostudzić. Z przygotowanej masy formować na dłoni małe kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
kotlety gryczane 190

mała cebula pęczek szczypiorku 2 jajka sól, pieprz około 5 łyżek tartej bułki wykonanie: Kaszę ugotowałam według przepisu na opakowaniu i odstawiłam do całkowitego ostygnięcia. Cebulkę drobno posiekałam i podsmażyłam na niewielkiej ilości oleju, dodałam do zimnej kaszy. Dołożyłam jajka, posiekany szczypiorek oraz, stopniowo, tartą bułkę. Doprawiłam solą i pieprzem. Rozgrzałam patelnię do pankejków, nakładałam ciasto łyżką

babka w formie
Medaliony serowo-ziemniaczane 379

serka twarogowego (np. Philadelphia) 1/2 średniej cebuli 50 g wędzonego, żółtego sera 1/2 pęczka szczypiorku 1 jajko 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym na patelni oleju. Ugotowane ziemniaki ugnieść widelcem z serem twarogowym. Dodać(...)podsmażoną cebulę, utarty, żółty ser, jajko, mąkę ziemniaczaną i drobno posiekany szczypiorek. Doprawić pieprzem i dokładnie wymieszać łyżką. Z powstałej masy formować średniej wielkości kotleciki. Obtoczyć je w bułce tartej i lekko rozpłaszczyć. Medaliony smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, z dwóch stron, do lekkiego zbrązowienia

Bullio
Pulpety w sosie pomidorowym z odrobiną czerwonego wina 155

ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, tymianek, wędzona i słodka papryka kilkanaście kropel sosu sojowego 500 ml bulionu warzywnego  Przygotowanie Mięso wymieszać z zeszkloną cebulą, drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami, jajkiem, przyprawami, bułką tartą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.   Uformować niewielkie kuleczki, które

Gaździnka warzy
Pyszna zupa z brokułów z kuleczkami mięsnymi 195

mnie była to łopatka wieprzowa) 1 łyżka otrębów żytnich (zamiast bułki tartej, ale możesz spokojnie wsypać bułke jeśli tak bardziej wolisz) 1 jajko sól, pieprzy, papryka słodka, papryka ostra - przyprawy dajemy do smaku według gustu KULECZKI: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy otręby lub bułkę tartą, jajko i przyprawy, wyrabiamy mięso i formujemy kuleczki.  ZUPA: Brokuł, marchewki

Gotuj z Mąką
Domowe burgery 175

wieprzowo-wołowe) 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej lub otrębów żytnich 1 cebula (ja dałam szalotkę) świeża bazylia (u mnie około 5 listków drobno posiekanych) 1-2 pomidory liście sałaty musztarda ketchup sól pieprz, papryka ostra, papryka słodka, odrobina curry Przygotowanie: Do miski wrzucamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, świeżą posiekaną drobno bazylię, sól, pieprz, paprykę

Gotuj z Mąką
Tostowe krokiety z selerem i szynką 248

bazie jogurtu naturalnego. 10 kromek chleba tostowego 10 plasterków wędzonej szynki wieprzowej 1 seler 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka masła sól pieprz czarny jajka i bułka tarta do panierowania SOS: 200 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku sól Selera obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej. Wrzucić do garnka z rozpuszczonym masłem i chwilę smażyć, aż seler nieco(...)wałka cienko rozwałkować. Rozsmarować niewielką ilość jogurtu, położyć plasterek szynki i łyżkę duszonego selera. Zawinąć całość w rulonik, zabezpieczając koniec wykałaczką. Obtaczać w rozmąconych jajkach, a następnie w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rumiano. Czosnek rozetrzeć dokładnie razem z solą i połączyć z jogurtem naturalnym. Taki sos podawać z ciepłymi krokietami. Smacznego :)   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania